Friday, August 27, 2010

AKU...


Saturday, August 21, 2010

Dapdadiduuu~

Dah pukul 130 pagi..tak dapat tido...Akibat dah tido berlebihan..kehkeh... Bukak buku nak stadi sebab minggu depan ada test..Tapi taktau kenapa tangan aku capai laptop..Adehh..

Tadikan..Tengahari, setelah sekian lama tak jalan-jalan dekat Jalan TAR.. Baru aku tau dah banyak yang berubah..Eceehh..takdeklah banyak pun..Cuma pintu masuk lrt dekat stesen Masjid Jamek tu dah baru..Lagi satu..Banyak nye blouse!! Adeh..Meleleh nengoknye..Mujur la ada saki baki duit gaji ni..Dapat lah beli sehelai dua menambah stok yang sedia ada.. Comel..Lengan panjang n labuh sampai bawah punggung n corak2 yang cantek manis dan cute miut...

Aku rindu kapten!!Uhuk uhuk...Kapten..Ko tau tak takkan ada aktiviti berbuka puasa tahun ni dengan Nakama tanpa kehadiran Kapten?Kapten aku tau ko hepi dekat sana walaupun ko terpaksa berpuasa dengan waktu yang lebih panjang dari dekat Malaysia ni.. Aku akan kumpul duit!!Nak g tempat ko..Tapi aku tau, baik aku kumpul duit kawen dari aku kumpul duit g sane bak kate ko...Uhuk uhuk~

nota kaki: Rindu kekasih gelap jugak...Nak yang terang!Nak yang terang!!(ok gile..)




Thursday, August 12, 2010

Dah Update!

Series..Sangat nak update blog...Tapi hati tengah gundah gulana..Tengah banyak yang nak dipikirkan..Semuanya masalah negara..Kisah perkahwinan 3 orang kawan aku tak update2 pun lagi..3 minggu berturut-turut aku pergi wedding orang..(Wedding aku ntah bila-bila) Takpe-takpe..Masih cool lagi dengan status Si Single Yang Nak Merayap Satu Dunia Sampai Habis Duit Bila Nak Kawen Baru Terlopong Cari Duit...Okei, wujud ke status tu? -_-"

Apa yang aku gundah gulanakan? Macam-macam... Tapi biarla di simpan didalam hati ini.. Ceritakan yang baik-baik dan yang bahagia aje kepada dunia..Eceehhh.. Bukannya apa.. Kita hidup dekat dunia ni memang banyak masalahnya.. Tapi kalau itu je yang kita nak bicarakan.. Kita akan lupa kegembiraan dan kebahagiaan kita..Betul tak?Betul tak?

Yang penting...Masalah datang bertalu-talu bila datangnya Ramadhan. Alhamdulillah..Stressnya tak melampau sangat..Kenapa eh?Sebab setan kene ikat ke? Sebab nafsu makan berkurang jadi perut rasa ringan dan nak pikir masalah pun tak larat? Ke sebab bulan ni bulan penuh keRahmatan..Bulan ketenangan..Bulan mengajar kita erti REDHA dan TAWAKAL dengan QADA' dan QADAR..

Daripada Abu Hurairah r.a bahawa Rasulullah s.a.w. bersaba bermaksud:"Tuhan kita turun pada setiap malam ke langit dunia ketika tersisa sepertiga malam terakhir dan berfirman,'Sesiapa yang berdoa kepada-Ku maka Aku akan memenuhinya. Sesiapa yang meminta ampun maka Aku akan mengampuninya'"

Bukan ke sepertiga malam terakhir tu waktu kita bersahur? Jom semua..Kita bersolat dan doa kepada Allah mohon keampunan dan rezeki dimurahkan..Rezeki Jodoh, anak, pekerjaan, dan macam-macam lagi..^_^ Insyaallah.. ^_^


nota kaki: Entah bila aku berjaya berdoa kepada Allah dengan penuh keikhlasan tanpa mengharapkan balasan.. Aku insan yang hina dan lemah dalam segala sudut.. T_T


nota kaki 2: Rindu dekat Pak Long.. Adik doakan Pak Long sentiasa tenang dekat sana...



Monday, August 9, 2010

Mengharapkan Doa..

Doakan aku..Doakan aku...Doakan yang terbaik untuk aku....


Monday, August 2, 2010

Takziah buat Aiza

Takziah buat Aiza yang kehilangan Yayie (atuk) nya pagi semalam.. Semoga rohnya dicucuri rahmat. Amin..Al-fatihah...Semoga Aiza dan keluarganya tabah hadapi kehilangan orang yang tersayang..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails