Friday, May 27, 2016

Kawan Cina Tanya

*Pernah kawan Cina saya bertanya bulan Puasa ni "U all semua tentu letih yer"*

*Saya jawab "kita dah biasa tiap2 tahun puasa tak ler rasa letih..."*

*Kawan saya berkata lagi " Really..?..Habis tu bila bulan puasa jer ada iklan bunyi '* *You Soooo Tired* *....You Sooo Tired...* *Pastu makan buah date.."*

*Saya ketawa "Kah kah kah... Itu bukan 'You Soo Tired..lah.... Tu nama produk* *Yusuf Taiyoob*"

-Kopipes wasap-

Thursday, May 26, 2016

Aisyah's First Drawings

Assalamualaikum

Setelah sekian lama tak update, ni nak update cerita pasal Aisyah..Hehe.. Nak simpan dalam blog ni gambar-gambar yang Aisyah lukis.

Aisyah ni bukan jenis kita boleh duduk ajar, dan dia akan follow satu-satu. Tak.. Dia bukan macamtu. Dia jenis yang akan buat apa yang dia rasa nak buat. Itu yang akan buat kita eksaited bila nampak setiap benda yang baru dari dia. Sebab kita rasa kita tak ajar pun. Tapi dia pandai-pandai sendiri.
Macam kenal warna, berbuih la mulut kita ni nak ajar kenal warna. Dia buat dekkkk je taknak ikut.Lari-lari satu rumah. Tapi satu hari tiba-tiba dia dah kenal semua warna. Belajar dekat youtube.
Kihkih..

Ok, jom tengok lukisan Aisyah..



Gambar ni memang yang mula-mula sekali dia buat. Dia kata, "Mak, tengok eh.. Ni muka mak. Ni mata ye,mulut ye, hidung ye. Ni kaki,ni tangan." 

Terlopong aku tengok. Sebab tak pernah ajar pun.Haha. Ada gaya humty dumty lak muka aku.Hahaha.



Yang ni muka Tisya dia lukis. Mulut Tisya tu ada dua garis sebab mulut Tisya terbukak macam tiger mengaum tu.. Aisyah panggil Tisya, Tisya Tiger sebab garang..Haha.


Ini muka abah dia.. tanya dia.." Mana kaki dengan tangan abah? " " Abah takde kaki.. Muka je ade"
Kihkihkih.. 

Macamni la anak-anakkan.. Sentiasa bagi kejutan. Bukan je kejutan yang bijak-bijak macamni kejutan yang bagi mak dia heart attack pun banyak jugak.. -_-"

Ok, nanti sambung cerita lagi.. Nak cerita pasal adik Aisyah pulak insyaallah.. ^_^

Rindu nak potpetpotpet dalam ni..Hihi


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails