Tuesday, December 11, 2012

Jom kita shopping-shopping...

Assalamualaikum...

Harini nak cerita pasal shopping-shopping... Lama dah kumpul gambar nih...kehkeh... Okei... Oleh sebab diriku ini makin gemok bam bam semua baju pun ala-ala dah menjerit mintak tolong supaya  aku jangan sarungkan takut mereka bakal terkoyak, terpaksalah aku mengepau orang yang sepatutnya untuk membelikan aku baju.. Yelah..mano dapek lagi gaji kat opis baru... Badan dah lame dah gomukkannnn....

Ini baju jubah yang aku beli harga RM49 je... Nyesal tak beli banyak...Sedappppppp pakainyee..Huhu... Beli masa ni sebab kenduri kahwin sepupu Shahril dekat Penang tema hijau... Lantas terus jadi baju raya lantas terus dipakai masa Hawa kahwin...hehe... Baju ni macam jubah yang kalau angkat lengan/ tangan ada yang macam baju kelawar tuh...aihh...susah la nak ckp.. paham ke eh? -_-"


Gambar kat bawah ni adalah gambar masa anak saudara Shahril bertunang... Temanya warna kuning... Sangat susah nak cari baju kuning yang berkenan dihati dan memang taknak beli baju kurung sebab adalah malas nak pikir esok-esok tak muat lagi... -_-" Lalu aku pun membeli blaus labuh kain lycra dengan cardigant kuning... Tudung memang dah stok yang ada dalam almari... Duk cari-cari takdelah pulak gambar tengah berdiri yang berkenan di hati untuk aku kongsi dengan korang.. Jadi, tolong lah bayangkan macamana baju kat bawah ni kalau aku berdiri ye... Balus yang labuh... =p Total harga untuk dua helai ni adalah RM 105... kainnya sedap....Ini adalah baju mix n match..Series tak ingat kalau pecahkan harga berapa harganya tiap satu... Total je ingat -_-"  (Aku perasan sekarang ni aku sangat suka hijau...)



Kat bawah ni pulak gambar kat dapur... Haha! Nak edit pun malas.. Lantaklah yee... Ni gambar sebelum pergi kenduri kahwin family Shahril.. Banyakkan sedara dia? Memang banyak betullah kenduri kena attend.. Memang famili besarrrr sangat diorang ni... Bagus-bagus.. Senang dapat baju baru kalau badan gomuk..Bagi je alasan takdek baju yang muat..kehkeh... Kat bawah ni harga baju RM39.. Series murah gila..Selalunya aku nampak atas RM50.. Jadi, sila beli untuk dipakai dengan skirt labuh yang memang dah ada kat rumah.. Skirt labuh tu aku beli RM49.. Dah dua bulan dah beli.. Sebenarnya ada getah.. Oleh sebab dah ketat.. Kita gunakan kepakaran kita membuangkan getahnya supaya kita selesa untuk memakainya dalam jangka waktu yang panjang...Muahaha...


 
Okei...Dekat mana aku beli semua baju-baju ni? Boleh flash back jap tak? Ting ting tinggggggg........

Dulu, setiap kali nak raya, memang famili aku lah yang paling tak pedulikan baju baru... Mak, Abah, Kakak, Aku, Baby.... Sama je...Tak dek pon nak berebut-rebut beli kain ke...Ngamuk kat tukang jahit siap lambat ke.. Awal-awal puasa dah pikir nak tema apa ke... No no no... Dari zaman sekolah memang rilek je beli baju raya dah siap... Selalunya minggu last nak abeh puasa tu, baru abah akan lepas kan kitorang dekat shopping kompleks mana-mana untuk pilih baju raya, bila dah pilih abah tunggu kat kaunter je untuk bayar... Muahaha..syok2... Tapi jangan harap lah nak berpasang-pasangkan...Sorang dapat sepasang je... Raya sehari je.Esoknya dah pergi lawat kubur je..Itu jelah aktiviti raya kitorang.Kehkeh... 

Dulu-dulu..Zaman sekolah selalu pergi beli dekat Ampang Park...Tapi sebab makin lama makin mahal baju-bajunya dan over the meriah baju raya kau berlabuci sana sini..Kami yang simple mimple ni adalah tak berkenan sampailah kitorang dah mula berubah angin pergi beli baju raya tiap tahun dekat Carefour Wangsa Maju....Wahhhhh... Oleh sebab murah...Dah tak beli sepasang-sepasang dah... Selagi mampu untuk menampung berat baju yang diletakkan kat atas bahu..Selagi tu kitorang akan ambik... (ok tipu...-_-") beli ala kadar je lah... Tapi dah bijak dah... "Ala Mak, Abah...Boleh la... Tiga ni jeeeeeeee.... Boleh bawak g kelas/kerja......" sambil mata bling bling bercahaya..... Kehkeh... 


Ok..sekian perenggan flash back.. Kembali ke topik asal... So, kat sini aku nak kongsikan korang tempat aku selalu shopping baju-baju labuh, muslimah, skirt, baju kurung, baju raya, baju melaram, dan baju-baju yang lain... Tadddaaaaa... Dekat Cafefour Wangsa Maju... Nak nak lagi rumah mertua 10 minit je memang dah sampai Carefour ni..Lagilah kan... Esok kenduri pun malam ni boleh pergi cari baju baru..hehe..




Nak baju jubah versi murah? Adeeeeeee.....Nak baju kurung versi ok ok harganya?? Adeeeee...Gambar kat bawah ni....


Nak tudung? Adeeeee.......


Nak baju semurah ini? Adeeeeeeee...Series aku dah rembat satu..Haha!

Cantek tak? Pada aku murah la RM39...Kalau korang tau ada blouse lagi murah dari ni..Tolong bagitau aku ye...hehe...


Aku adalah peminat tegar baju-baju blouse labuh...Aku ni bukan orang yang suka barang-barang yang mahal sebab aku rasa dari aku beli satu harga beratus..Aku boleh dapat 5 helai kot baju yang murah-murah..Ok, dari segi kualitinya... Sila lah tengok dulu kain tu..Banyak baju yang murah gila tahap kainnya nya pun jarang, nipis....Tak pasal-pasal sebab nak beli murah jugak, terbeli kain yang nipis.. No no..Sila elakkan.. Dan sila perhatikan dulu.. Masukkan jari jemari anda dalam baju tu.. Kalau nampak warna kulit..Sila cakap babai kat baju tu walaupun naluri meleleh nak beli.. hehe...

Ok, sekian dahulu entri shoppings shopping dari si suka membeli tapi kedekut taknak beli barang mahal...Haha!


 

Okei...Piala apa pulak kat atas ni? Si gemok masuk pertandingan kah? No no... Aku adalah seorang yang sangat tak aktif... Piala yang ada kat rumah aku, hasil titik peluh aku ada dua je.. Pelajar terbaik tadika dengan Kumpulan Nasyid Terbaik..Kahkah! Dua je... Apa daaaa...

Kawasan rumah mak mertua aku ada buat Famili Day Sabtu lepas.. Pastu ada sukaneka.... Korang rasa sapa yang masuk? Mak mertua aku okei... Siap menang dapt no 3 lagi.... Acara apa yang ko rasa seorang yang dah berumur 72 tahun boleh menang? Ce teka ce teka...Masuk benang dalam jarum! Gila respekkkk.... Umur aku 28 tahun ni pun nak masukkan benang dalam jarum terkulat-kulat....T______T

Mak mertua aku ni memang sangat aktif.. Alhamdulillah.. Allah bagi kekuatan, dan kesihatan dekat dia.. Sangat aktif..Sangat rajin.. Dapat menantu macam aku adalah sangat kasihan dekat dia sebab aku adelah lembik.. Ohhhh...Semoga aku berubah menjadi aktif jugee... Mak mertua aku ni korang memang takkan dengar dia marah... Asyik gelak je.. Happy saje... Cool dan asyik pikir positip je... Kegembiraan dia dengan pokok-pokok bunga dia..Pokok-pokok sayur dia..Kucing dia....Dengar dia bergosip? Selama aku berkahwin ni tak pernah dengar lagi.... Bezakan dengan aku? Kaki gosip.... Aku akan berubah... -_-" (ngehngehngeh)

Okei..Sekian saja entri untuk kali ini... Sehingga ketemu lagik!



Nota kaki : Ce tengok entry sebelom ni.... Ada orang tu cube nak komen...Sekali kua nama aku...kompem-kompem la guna laptop kat umah ni...Kantoiiiiiiii.....haha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails