Friday, January 27, 2012

Pada usia yang bertambah

Pada usia kamu yang bertambah,
Disaat sahabat lain diraikan oleh
seorang lelaki ajnabi
Kamu masih bersendiri meraikan hari jadi…
Disaat sahabat lain ditemani kekasih hati,
Disaat teman sebilik mendapat kejutan dari
teman lelaki
Kamu menjalani hari jadi tanpa sebarang surprise dan kejutan.
tanpa coklat, tanpa patung beruang.
Pada usia kamu yang bertambah,
Saat teman – teman risau mencari.
Kamu tetap tenang menanti.
Saat teman – teman bimbang mengharungi perhubungan,
Pada usia kamu yang bertambah.
Kamu semakin kuat dalam pengharapan.
Kamu semakin teguh dalam penantian
Berkongsi keluh kesah mu bukan pada lelaki tapi pada Ilahi…
Bercerita tentang pengharapan bukan pada kekasih tapi pada Rabbi…
Pada usia kamu yang bertambah.
Kamu semakin yakin.
Bahawa penantian adalah ujian
dan perjalanan adalah pengalaman.
Bersungguh dan semakin teguh dalam istikarah cintamu.
Menanti DIA mngutuskan seseorang.
Mengharap DIA menunjukkan jalan.
Selamat hari lahir.
Sumber


Kini..Alllah telah kurniakan aku dia.. Dengan izinnya bakal menjadi raja dihatiku kelak... Seseorang yang tiba dalam hidupku didalam aku beristikarah kepadaNya...

nota kaki : Doaku pada hari jadi tahun lepas dikurniakan jodoh yang akan menggembirakan aku dan keluarga aku..Yang akan membawa aku ke syurga yang abadi.. Yang dapat menerima aku seadanya aku dapat menerimanya seadanya... Doaku tahun ini...Semoga segalanya dipermudahkan..Dia jodoh untuk ku dunia dan akhirat..dapat menjadi pemimpin untk keluarga ku...Insyaallah... =)

nota kaki 2 :  28 tahun lepas..Hari yang sama, Jumaat.. Tepat 1 tengahari..Aku dilahirkan... =)

Thursday, January 26, 2012

Kenangan waktu dulu...

Tengah menggodek-godek folder2 dalam email yahoo..Terjumpa email lama yang....Yang membuatkan aku flash back perkara 5 tahun dulu...

Aku terlalu bergantung dekat kawan-kawan aku sebenarnya.. Aku takkan dapat keputusan yang baik dari diploma sampai degree tanpa diorang... Tapi ada satu semester yang pada aku.. Masa Degree sem akhir. Allah sedang menguji aku untuk berdikari.. Semester yang menjadi penentu aku boleh berdiri atas kaki sendiri atau pun tak..

Aku terpisah kelas..Dengan kawan-kawan aku. Termasuk sifu-sifu aku... 'Terpisah jauh'....

Dan ditakdirkan...Di ajar oleh lecturer yang sama untuk subjek Geotechnic.. Subjek yang aku sangat suka.. Tapi di ajar oleh lecturer yang super duper garang to the max dan teliti dalam pembahagian markah...

Dalam kelas aku, aku satu-satunya yang dapat markah (seperti dalam email) yang lain dari kelas sifu-sifu aku...(Lecturer ni ajar dua kelas je. Kelas yang lain lecturer lain pulak) Dan confirm-confirm lah sifu-sifu aku antara yang dapat markah terlebih hebat dari aku..Kalau aku A..Diorang A++...

Kadang-kadang tu aku tertanya-tanya...Sampai sekarang...Sampailah aku ambik Master dalam geotechnic ni... Memang betul aku minat subjek ni ke.. Atau aku dapat result ni sebab lecturer yang garang yang memaksa aku untuk bersengkang mata bagi dapatkan keputusan yang terbaik ke..Atau aku nak tunjuk dekat kawan-kawan aku yang 'terpisah jauh tu' yang aku boleh berdiri atas kaki sendiri?Atau...Ntah... Apa-apa pun....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Kitorang dapat makan free dekat KL TOWER \0/


nota kaki : Insyaallah..minggu depan jumpe korang dekat wedding wani kan? Rindu Ppink...









Saturday, January 21, 2012

21.01.2012

Hari ni harijadi mak....Nak belanja makan malam nih...Dan meraikan hari last paper tadi untuk sem ni..Yippie!\0/ Padahal bukan sem last pun..kehkeh..


Selamat harijadi mak..Semoga diberikan kesihatan, dipanjangkan umur..Bahagia dunia akhirat... Semoga menjadi ketua bidadari di syurga nanti..Amin..

Terima kasih sebab menjadi mak yang terbaik untuk kitorang..Terima kasih sebab sabar je dengan anak-anak yang tak reti nak cakap lembut2 ni..Terima kasih sebab sayang kitorang...^_^

Monday, January 9, 2012

0901 dan 901....(Update)

Salam...

0901...Hari ni hari jadi Abah.. Tapi abah demam.. So, maybe tangguhkan nak belanja makan.. Sampai abah ade selera makan... Yela, kalau g makan besar pun, bukan besdei boy yang menikmati makanan... (Aku yang makan lebih..) Tak best jugakkan... hehe...

Selamat Hari Jadi Abah..Semoga panjang umur..Diberi kesihatan yang baik...Di murahkan rezeki..Sentiasa diberkati Allah...Semoga bahagia di dunia dan akhirat...Semoga cepat dapat cucu (eh eh tu doa tuk aku)...Amin... =)


nota kaki : Semoga Allah melindungi mereka mereka di 901...... Semoga keputusan berpihak pada kebenaran...Semoga Allah menghadiahkan syurga buat mereka yang sabar...

nota kaki 2 : Semua orang diberi cabaran jihad yang berbeza... Sesuai dengan kekuatan iman masing2...Kepada  mereka yang mempunyai iman senipis kulit bawang, hadapilah jihad melawan hawa nafsu yang itu pun masih gagal ditumpaskan....

UPDATE : Syukur Alhamdulillah... ^_^ betapa ramai nya orang tersenyum bersyukur hari ni... Bila Allah kata Qun Fayakun... Semoga segala agenda yang diorang dah susun rapi untuk menghadapi keputusan harini juga akan Allah patahkan... Mereka hanya merancang Allah jugak yang akan menentukan... =)





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails