Wednesday, November 30, 2011

Berdikir Barat Lagi...

Assalamualaikum..

Still ingat lagi yang bahagian aku buat persembahan dikir barat dua tahun lepas? Tahun ni kena buat lagi..request dari Pengarah sendiri.. Kali ni bukan persembahan saja-saja dah..Tapi pertandingan.. Huhu.. Aku selaku ketua kumpulan lagi.. N kali ni aku tak main canang dah..Aku main gong..

Main gong tak leh terleka..sebab awak-awak yang bertepuk tepuk tu bergantung sepenuhnya dekat bunyi gong.. Takutnyeee.. Doakan kami berjaya ye..

nota kaki : Kerja dekat site banyak ni! Akaun dah nak sampai date line! Minggu depan insyaallah pergi China pulak...Dua minggu lepas tu ada event besar... Ya Allah..Permudahkanlah...Nak nangis...Tempah tiket salah timing je rasenye ni.. T_T

Monday, November 28, 2011

Ruby's E-Day..

Assalamualaikum...

Dah sebulan..Baru nak update pasal Majlis Pertunangan Ruby @ Rabiatul Adawiah...22 Oktober 2011..Salah seorang dari 8 delapan dan Oompa Loompa.. Lebih dikenali sebagai Nobita.. Sebab cermin mata dia yang bulat masa diploma dulu.. 

Pendiam orangnya.. Orang yang paling tak keluar suara setiap kali kekecohan akibat gosip terjadi.. Pandai main gitar.. Walaupun nampak lembut sangat2 lah minat dengan muzik..

Tak pernah ada kawan lelaki..(setakat yang aku kenal die dari Part 1 Diploma) Kalau ada orang kacau2 senyum aje..Tiada tindak balas.. Kalau dah jodohkan.. Seseorang dari 8 delapan kenalkan kawan dia dekat Ruby, n diorang mula berkawan.. N akhirnya disatukan.. Simple..Kalau tak silap setahun lebih jugak kot diorang berkawan sebelum mengikat tali pertunangan.Ok, ayat skema...

Jom tengok gambar jom...


Jom tengok gambar dekat website photographer untuk majlis ni...Sangat cantik! ^_^


Tahniah Ruby..Semoga bahagia hingga ke syurga...Selamat menjadi tunangan orang...Awak memang comel! ^_^v

nota kaki : takde nota kaki...

Sunday, November 27, 2011

Merealisasikan Hijrah...


Diriwayatkan daripada Abdullah bin Amr r.a: " Nabi Muhammad SAW pernah bersabda yang maksudnya:" Seorang Muslim adalah orang yang tidak merugikan Muslim lainnya dengan lidah, mahupun dengan kedua tangannya. Dan seorang Muhajir (orang yang berhijrah) adalah orang yang meninggalkan semua larangan Allah SWT."

( Riwayat Al-Bukhari)

Hijrah mengandungi hikmah yang besar sekali peranannya dalam pembangunan ummah. Suatu kumpulan masyarakat tidak akan menjadi baik jika setiap individu yang ada di dalamnya telah rosak kerana kumpulan masyarakat itu bergantung kepada individu itu sendiri. Oleh itu hijrah amat ditekankan di dalam al-Quran dan disebutkan sebanyak lebih 28 kali di dalam berbagai bentuk dan makna.

Dengan hijrah, hati, perkataan dan perbuatan kita akan menjadi bersih dari segala maksiat, dosa dan syirik seperti kisah khalifah Umar bin al-Khathab r.a yang menarik untuk kita renungkan bahawa beliau sebelum memeluk Islam dikenali dengan julukan "penghulu para pelaku kejahatan", namun setelah berhijrah, beliau menjadi pemimpin yang disegani, tawaddhu' dan suka menolong orang miskin, menjadi tonggak bagi berkembangnya agama Islam. Hakikatnya hijrah sangatlah berat, kerana di samping harus memiliki kesabaran, kita juga dituntut memiliki keteguhan aqidah dan keyakinan agar tidak mudah termakan dengan pujuk rayu dan godaan dari kenikmatan dunia yang fana.



Saturday, November 26, 2011

Selamat Tahun Baru Hijrah ^_^

Selamat Tahun Baru semua! Lama dah tak update blog ni... cerita pasal Ruby tunang n pergi Sarawak belum buat lagi...huhu...

Ok, tahun baru tak pernah terlepas dengan azam dan impian kan.. Apa azam aku untuk tahun baru ni....
Ok, nak listkan bagi aku ingat sepanjang tahun ni apa yang aku perlu kejarkan dan doa selalu dekat allah semoga dipermudahkan...

-Semoga buat perkara yang Allah redha
-Semoga jadi anak yang baik
-Semoga jadi adik dan kakak yang baik..
-Semoga menjadi pelajar yang baik..
-Semoga menjadi isteri yang baik
-Semoga menjadi orang yang penyabar
-Semoga menjadi pelajar yang berjaya
-Semoga menjadi pekerja yang berjaya
-Semoga mendapat rumah tangga yang bahagia dunia dan akhirat


Azam yang paling utama...Nak kahwin! Doakan dipermudahkan segala urusan ye dan sentiasa dalam redha Allah... ^_^v

Nota kaki : Ada seseorang melamar...Dan saya terima.....=)



Thursday, November 10, 2011

Macam nak....

Kerja bertimbun...series ni...bukan main-main...

Tapi.....

Macam-macam benda nak buat....

Kerja-kerja dekat site byk..

documentation menimbun..(aku xnak tunjuk gambar bilik aku.buat malu je kang sepahnye)

Kelas lagi...

Assignment lagi...

Presentation lagi...

Test lagi..

Serawak lagi...

China lagi...

Persiapan bulan 12 lagi....

Menulis dekat blog lagi....


weh....tolong..............................................aku macam nak demam...tekak dah mula sakit... mata dah mula perit..... badan dah panas.....

Ya Allah...Bantu aku..mudahkan semua urusan aku...Aku yang banyak main..tak fokus dalam setiap pekerjaan...tu yang semua bertimbun...semua important dan urgent...aku macam nak.....DEMAM...


nota kaki : insyaallah..ptg esok flight ke Serawak...bukan untuk melancong..tapi kawan kawen..tapi kawan kawen 3 jam je kot ari sabtu...Yang aku pergi sampai 3 ari apesal?bukan melancong dah tu namenye? -_-"


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails