Wednesday, March 30, 2011

Wedding Yang sangat PINK!

Assalamualaikum...

Terhutang satu entry.. Takut buat lambat-lambat nanti pengantin baru jadi pengantin lama.. Hee.. Dah cerita sikit dah pasal pengantin ni dekat entry sebelum ni mengenai hadiah dia yang sengaja je kitorang bagi lambat..

Sebelum aku tunjukkan gambar-gambar sekitar majlis perkahwinan Aini & Najmie, aku nak cerita dulu tentang persiapan dayang-dayang yang menjadi penyeri majlis tu..^_^v

Kami 9 orang dayang-dayang dibekalkan kain berwarna coklat cream keemasan untuk dibuat dress dan kain shiffon yang tak sampai semeter pun berwarna fushia pink.. Apa gaya baju yang nak dibuat, terpulanglah.. Kata pengantin.Tapi contoh2 gambar yang dibagi dekat aku selaku ketua dayang ni semua nya contoh baju dress. So, kita pun dah dapat agaklah isi hati si pengantin yang walaupun dimulut kata baju kurung pun boleh tapi dihati ingin kan dress.. Ahakss.. ohh ye..Oleh sebab aku taknak baju ni kosong, aku gunakan lace yang aku beli masa dekat Bandung haritu untuk menjadikan baju-baju dayang ni gebabom sikit..^_^


kain dari penganten


lace dari Bandung

Aku pun mulalah melakukan pencarian tukang jahit yang boleh menghasilkan baju yang cantek tetapi murah.. Pencarian dibuat dekat Medan MARA. Yess! Jumpa satu kedai yang pernah buat baju kahwin kawan aku.. Sambil-sambil bercerita dekat tukang jahit tu apa design baju yang terbayang-bayang dekat kepala ni, dia pun mensketch sketch design dress yang Fuyyoo canteknye!! Harga utk buat dress tu RM90 dan RM10 untuk reben.. Taktau lah kalau mahal sebenarnya tapi pada aku berbaloi baloi.. \0/ Alhamdulillah sangat berpuas hati dengan hasil baju dayang-dayang ni.. And kawan-kawan aku sangat-sangat tak banyak songeh bab mengikut kata aku selaku ketua utk mende-mende lagha nih.. Lapan delapan memang kawan yang terbaek..! Oke..nak tau hadiah apa yang kitorang semua bagi dekat Aini? Frame aje... Tapi frame yang penuh makna.. And Alhamdulillah Aini suke... \0/ Lega rasa bila idea diterima pakai oleh semua orang yang berkongsi duit ^_^ Tulisan dan pembelian frame dibeli dan dibuat oleh Puan Iliy..

Frame yang masyukkkkkkk

Okei..Sekian sahaja entry ni..Jom tengok gambar sekitar majlis pulak.. ^_^v


nota kaki : Selamat Pengantin Baru Aini & Najmie semoga kekal hingga ke syurga ^_^




Monday, March 21, 2011

Gaya tudung dari si penjual tudung...

Assalamualaikum...
Harini nak kongsi dengan korang gaya-gaya selendang yang aku pakai sepanjang aku mula memakai selendang ni..Tak banyak sangat pun gaya tudung yang sesuai dengan muka aku ni.. Tapi setelah digodek godek gambar-gambar yang ada dekat dalam kamera aku ni..Ini je la yang aku jumpa yang agak tak segan la sangat nk kongsikan dengan korang...

Gambar dekat bawah ni masa aku pergi majlis kahwin anak technician aku.. Majlis kahwin bangsa India.. Aku sangat excited nak pergi sebab nak tgk secara live pusing keliling api 7 kali tu..Fuuhh taksub cerita hindustan sangat aku nih... Selendang ni ada manik-manik dekat belakangnya..Aku tak sempat nak publish dalam Nas Butik lagi sebab tinggal dua tiga helai je..Dah habis offline.. Nak iklankan apa kalau takat dua tiga je tinggal..huhu.. Style ni aku panggil style arab.. Gambar lagi satu tu pulak gambar adik aku pakai style yang sama..(Sila abaikan gaya si penjual tudung)



Ohh ye..Nak bagi kredit dekat video ni..Sebab aku belajar style arab ni dari sini ^_^

Dekat bawah ni pulak.. Aku panggil style Aini Humam... Sebab setakat ni aku nampak dia je yang pakai cara ni.. Minggu lepas baru paksa dia ajar aku cara pakai selendang ni..Apa lagi.. Aku terus la cuba semalam..hehe..
Inilah gambar Si Aini Humam dengan gaya tudung yang sama dan selendang yang sebijik macam yang aku pakai dekat atas ni n dia beli dari Nas Butik. Aini ni pelanggan setia dari Nas Butik n kalau offline tu dia la yang laju sekali rembat.. Yang ini pulak selendang crumple yang aku lilit-lilit n tepi dia aku gabungkan jadi tocang..Ok, tak terang sangat tocangnye.. Gaya ni agak membuatkan selendang ni singkat sikit dekat depan tapi sesuai la kalau gayakan masa baju tebal dan besar gile..(Saja kutuk baju katering sendiri yang besar..haha)

Gaya gedik dekat bawah ni adalah gaya "lilit aje macam biasa" . Selendang ni adalah selendang yang sama dengan selendang yang first tadi cuma warna je lain.. Kali ni manik-manik aku gayakan kat depan..

Pernah tak rasa malas? N hentam je lah gaya apa pun.. Kat bawah ni gaya "Malas pakai inner" Lepas pakai anak tudung, amek selendang, lilit and jom kua!Haa..Tulah gaya selendang bawah ni.. @_@Yang ini pulak selendang terbaru dekat Nas Butik.. Series tinggal 3 je.. Nak upload camno? Ce cite ce cite... Ye...Sepatutnya beli-beli je terus uploadkan kan? Itulah aku nak cuba buat untuk second batch nanti..Akan buat! Insyaallah.. Selendang ni ada 3 layer.. Selalu nya kalau Yuna, berlapis lapis selendangnya kan? Untuk menghasilkan effect warna yang pelbagai.. Tapi dengan sehelai selendang 3 layer ni kita boleh dapat effect yang sama... Woott! Sangat suka! Apa yang aku mula-mula cuak masa nak ambil keputusan jual selendang ni? PANAS! Yelah..Berlapis lapis tu.. Tapi kain dia yang best, memang buatkan kite selesa je pakai satu hari suntuk ^_^v

Ini salah seorang pelanggan setia Nas Butik jugak.. Hawa.. Dia pun pakai selendang 3 layer Nas Butik..Time ni tekak Si Hawa tetibe rasa nk makan aiskrim n ajak pergi Tutti Frutti..Sedap aiskrim coklatnye..Korang kene cubeSekian sahaja entri selendang....Selendang ni aku pakai bila time keluar jalan-jalan je..N bila time rasa rajin nak melawa.. Nak tengok gaya aku yang sebenar? Tahap g kerja selebet gila n sampai kene sound dengan member aku.. "Ko bukan jual tudung ke? Apsal tak nampak rupa penjual tudung pun..Gila selebet.." Ok, kejam!

.

.

.

.

.

.

.

.

(tengah jaga site..)

nota kaki : series aku mmg selebet..pakai selendang tu pun 5 minit je kemas kottttttttt.............. -_-"





Monday, March 14, 2011

Update Ringkas..

Kerja : Tak sabar tunggu bengkel besar besaran awal April nanti...

Bisnes : Semalam, (Ahad 13 Mac 2011) Alhamdulillah berjaya memulakan bisnes dengan jayanya \0/ Bisnes yang lain pulak..Ada rakan kongsi..Setakat ni, dah ada 8 job untuk sampai bulan 12... Wiken je job nih...Bile nak stadi ni........!!!! Tapi, Alhamdulillah...suke suke ^_^v

Belajar : Tak sabar nak tunggu cuti sem Mei - September... (nguap)

Relationship : Bukan memilih.. Tapi tak rasa itulah orangnye... Sila jgn doakan cmni " Lantak ko lah nas...Bujang sampai tua lah ko..." Sila jangan..Tak baek tak baek... -_-"




nota kaki: entry ni takde nota kaki..

nota kaki 2 : Dah publish entry ni baru jumpa video ni...Terkena batang hidung sendiri..Nasrina..Jangan Give Up! Ganbatte!\0/




Thursday, March 3, 2011

Hadiah Aini...

Di suatu pagi yang hening...Kami berchatting di ofis..

Nasrina Hanim Binti Amarudin : Aini, cantek x hadiah kawen ko yang ktrg bagi?
Nooraini Binti Humam : ok jap2
Nooraini Binti Humam : nas
Nooraini Binti Humam : aku da kompius
Nooraini Binti Humam : adiah byk gile
Nooraini Binti Humam : aku tak jumpe adiah korg
Nasrina Hanim Binti Amarudin : kecik ati....
Nooraini Binti Humam : oi oi
Nooraini Binti Humam : sorri2
Nasrina Hanim Binti Amarudin : mesti ko dh terhilangkan kad..
Nooraini Binti Humam : kad terjatuh kee
Nasrina Hanim Binti Amarudin : tak pun..
Nooraini Binti Humam : jap2
Nasrina Hanim Binti Amarudin : ntah2..
Nasrina Hanim Binti Amarudin : adiah tu ilang..
Nooraini Binti Humam : korg bagi ape yek
Nooraini Binti Humam : hah
Nasrina Hanim Binti Amarudin : x pelah aini...
Nooraini Binti Humam : byk gile adiah aku bukak
Nasrina Hanim Binti Amarudin : aku nk g kem nih..
Nooraini Binti Humam : nasss
Nooraini Binti Humam : jgn majuk
Nasrina Hanim Binti Amarudin : nnti2 borak blk..
Nooraini Binti Humam : okies
Nooraini Binti Humam : tq sgt222
Nooraini Binti Humam : sukeee korg jadi dyg
Nooraini Binti Humam : =)
Nasrina Hanim Binti Amarudin : (kecik ati x ilang lg)
Nasrina Hanim Binti Amarudin : (bye)
Nooraini Binti Humam : nassssssssss


Sesaat lepas tu...Hp aku bunyi...Aini Adam tertera kat hp screen aku (Adam sebab dulu-dulu ade iklan gula-gula.."ohh Abang Pendek"...Namanye Adam... Ape nama gula2 tu??) Aini cal mintak maaf..Dia kata betul-betul cari tak jumpe..Dia n Najmi cari-cari jugak hadiah kitorang tapi tak jumpe.. Aini pesan.. Dia akan cari jugak sampai dapat nanti n jgn bgtau orang lain sebab takut kecik hati.. Maybe kad kitorang tercicir katenye..Dia akan cari sampai dapat nanti.. Dia tanya, hadiah apa yang kitorang bagi... NO! Aku takkan bagitau... Cari la smpai dapat Ainiiiiiiiiiiiii......(Menten mud merajuk)

Ok...Aku jahat...Mengkelam kabutkan orang yang baru 5 hari kawen.. Ok, insaf insaf.. -_-" Aini!!!Sebenarnye..Kitorang tak bagi lagi hadiah ko..Kitorang adelah.. Aku, Ili, Aiza, PPink, Jess, Anne n Hawa..Saya mintak maap kerana mempermain-mainkan penanten yang cantekkk... (muke suci mintak maaf)

Haaa..Aini..Ko kate ko selalu jadi silent reader aku kan? Sile redeem hadiah awak dekat saye... Password nye adelah.. "Emm Dap!!" Kalau ko tak redeem..Tak dapat la hadiah....Lalalalala~



Aini n Najmi kahwin pada 26hb Feb 2011.. Aini salah seorang dari lapan delapan yang paling 'tinggi'.. Aini sangat popular dengan trade mark "Emm..Dap!" Dia juga dikenali sebagai Sinyu dikalangan lapan delapan.. Time wedding dia haritu, kitorang lapan delapan disuruh menjadi dayang-dayang yang gojes bagi membawa dulang hantaran..Tapi kitorang tak dgr arahan.. Aini suh bawak hantaran je..Kitorang pegi duduk sekali atas pentas..Hamek ko.. Kitorang suke bab-bab inteprem ni...Ok, gambar untuk wedding tu still tak sempat nak upload lagi sebab test n asgnment yang byk dan aktiviti kem yang padat yang membuatkan tiap-tiap hari kene pergi kem.. Gambar-gambar sekitar majlis kahwen tu sgt cantek!!Itu yang makan masa nak update tu..hehe..Entry ni nak kene buat jugak sebab takut Aini tercari-cari hadiah tu n aku tak sanggup menanggung rasa bersalah lama2.. =p

Setiap kali wedding, aku akan ubah segala bentuk hadiah untuk kawan-kawan aku.. N Aini, walaupun ko ade cakap suke dapat hadiah macam Ppink aritu, NO..Ko tak kan dapat..Muahaha... Nak tau hadiah ape? Sile redeem! Lain, orang..Lain gaya hadiahnyee ^_^

nota kaki : Bz sangat otak aku pikir tuk jadikan dayang-dayang sume cantek di wedding yang comel..Sampai tak sempat nak pikir hadiah ape utk Aini...Harap-harap Aini sukee...N mintak maaf lagi sekali ^_^v






LinkWithin

Related Posts with Thumbnails