Monday, September 28, 2009

Tertinggal Gambau Yang Cute \0/

TADAAAAAAA....
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
OK..BYE!!

Sunday, September 27, 2009

Dah Bertunang Dah Iliy~

Assalamualaikum... ^_^

Entry untuk raya tak buat lagi..Adehhh.. (-_-") Tapi dah nak buat entry untuk Pertunangan My Bestfren aka My Sifu Pertama aka My Lovely Lalang ^_^ Noor Ilifadhilah...

Ok...Cerita sikit pasal Noor Ilifadhilah ni..^_^

1. Aku dah kenal Iliy ni dari TIKL tapi dia awam2 aku awam1..Just kenal gitu-gitu je..=p

2. Start baik dengan Iliy ni masa Part 3 Diploma...Semester yang aku baru nak mengenal erti pentingnya result yang baik untuk berjaya..Semester pertama yang aku dapat DEKAN sampailah semester akhir diploma..Tulah penangan dapat SIFU yang TERBAIK dekat UITM...^_^ (nasihat untuk baby,sila cari kawan yang boleh jugak jadi sifu untuk jadi student yang berjaya)

3. Sama-sama jadi waitress dekat Black Canyon Coffee House masa tamat belajar diploma,sementara tunggu Degree...

4. Aku antara kawan dia yang paling banyak komplen pasal ex boyfren dia dulu... Yeesss... !!Good Job Koben(tunang Iliy)..!!(2 THUMBS UP!!)

5. Sedangkan lidah lagi tergigit..Apakan lagi kawan2...Yang paling selalu buat orang tergoreh,mulut takde insurans..Memang aku la dalam grup kitorang nih..Suka buat pasal,aku la..Untuk kali yang ke 100kali...Halal kan ilmu yang ko ajar aku ye Li..^_^

6. So,hari ni..27 September 2009...Iliy dah bertunang...Ppink tanya aku..."Nas,ko tak sedih ke Iliy nak bertunang dah?Nanti kite dah hilang sorang kawan..." Li...Ko baca ni kan?Ko janji tau...Jangan lupakan kawan2 ko nih... ^_^

Okay..cukup..Jom tengok gambar pulak \0/


Ayu pulak dak ni hari nih..Kekasih Gelap aku ckp,"Pernah ke Iliy tak cun?"
Huh!Blah r Li...*Merajuk*




Joyah nya muka aku (-_-")

Nak inteprem gaakkk..hee

Sape pulak mamat hujung ni??

Berjaya paksa Koben tukar tempat duduk \0/

Ewah ewah...=p Selamat Bertunang Iliy & Koben ^_^

Thursday, September 24, 2009

Raya Aku Dah Habes~

Hari Khamis,persamaan dengan Raya yang ke5...Semua orang tengah bergembira beraya atau tengah tergolek golek lagi atas katil,aku pukul 730 dah sampai ofis...

Keje memang ada..Tapi gila malas nak mulakan..Naaakkk sangat update blog!!Letak gambar2..Tapi gambar belum diupload lagi dari dalam kamera (-_-")

Emm..Bukak2 blog kawan2..teringat pulak Aku pernah diTAG...Bagi mengisi masa lapang ku yang keseorangan dekat ofis nih..(Gile r..Memang aku sengsorang je nih..Takde orang lagi kat ofis nih..Teringat pulak kisah2 yang menggerunkan..Adeh...Nak balik!!!!)

OK2..Cool Nasrina..Cool...Jom kita buat TAG!!!

1. You must thank the person who gave you the award.
Time Kaseh Daun Keladi Aimi~

2. Copy the logo and place it in your blog



3. Link to the person who has nominated you for the award.
Aimi

4. Name 7 things about yourself that people might find interesting.
Ada Mak n Abah Yang Best!! ^_^
Ada Kakak Yang Reti Masak Brown Sos Yang Best!
Ada Adik Yang Pandai Suap Makanan!
Ada Kekasih Gelap Yang jauh Di Mata Dekat Di Hati..haha!
Ada Nakama!! \0/
Ada Blog Yang Boleh Korang Baca and Cari Sendiri Apa Interestingnye Aku Nih.. =p
Ok2 la..Okla...Secara Jujur..Aku KAKIGOSIP!!!haha!

5.Nominate 7 other Kreativ Bloggers. Post links to the 7 bloggers that you nominate. Leave comments on each of the blogs to let them know that they have been nominated.
Ramainyeh!!!7 siot..Adeh..
Maze
My Sister
Si Jub

Tiga dah la... =p Maleh pikir...

Ok..Mari buat keje!!\0/(Perut dah start LAPAR..huhu)

Saturday, September 19, 2009

Excited Beraya! \0/

Yey!! \0/

Bangun dari pukul 5 kemas barang2 utk bwk blk kampung...hee...

Banyak nye barang..Barang aku je nih...Tahun ni aku banyak bawak balik makanan untuk orang2 dekat kampung..Bawak balik kuih raya dah 5,Coklat yang bertimbun,sarang burung...

Ehh..Jap2...Banyak nye baju raya aku tahun ni!!!!!Ada 5!!!Biar betul!! (-_-")
Aleh aleh aku bukan keluar beraya pun!Nasrina..Sila TUMBUK diri sendiri!!!(inilah bahana kalau keluar berjalan masa sale..huhu)

Takpe takpe...Ramai kawan kawan aku nak kahwin hujung tahun ni..Baju baju ni gak aku akan pakai..Yesss... ^_^ (Korang!Sila kahwin cepat!Sebelum aku rasa menyesal beli baju2 nihh...)

Aktiviti apa aku nk buat dekat kampung nanti eh...Emmm...Adakah buat aktiviti bakar ayam,bakar ikan,bakar udang ,bakar sotong lagi???Emmm..Nanti aku akan postkan lepas raya nanti..\0/Jemput la datang beraya... ^_^

p/s ohh yee...Tak post lagi aktiviti berbuka puasa...Akan!Akan post...Tapi tak tau bila...Tunggu yeee... ^_^




Selamat Hari Raya kepada Semua..Keluarga,sahabat handai,silent reader(you know who you are)...Kalau ada terkasar bahasa,mintak maaf banyak2 sebab aku tau mulut aku ni memang cannot go..Kalau ada terngumpat,terkate,terambil barang tak pulang,terhutang,makan ramai-ramai pastu buat diam...Mintak maaf banyak2...Dari hujung rambut sampai hujung kaki...Salam Aidilfitri Semua... ^_^

Sunday, September 13, 2009

Keshian Baby...

Alalalalalaaaa...
.
.
.
.
.

Cian nye baby kuuuuu....

.
.
.
.
.
.
.
.

Dia baru nak bergembira dengan duit yang berjuta-juta setelah menang Jangan Lupa Lirik....
.
.
.
.
.
.
Sabar la B.....Mungkin lagu Duit-Duit (nyayian M Nasir) yang Baby nyanyikan tu..Berhantu...Mungkin kena nyanyi lagu..TOYOL...


p/s SIAP KAU ARI!!!

Wednesday, September 9, 2009

Nostalgia Kuih Raya~

Rindu nak buat kuih raya~
Last aku buat, 3 ke 4 thn lepas..
Lame nye!!! (-_-")

Dulu buat kuih memang gile2 punya..Bukan untuk buat makan sendiri dengan bawak balik kampung je..Siap jual lagi..Tempahan Nak beribu jugak lah..Best..^_^

Kakitangan masa tu,aku, mak aku, n untie ros.(jiran belakang rumah merangkap bespren mak aku)Buat keje sampai tengah malam..Berenti masa solat fardhu dengan berbuka je..Terawikh?Kompem la burn.. (-_-")

Keje yang meralitkan macam ni,memang aku suke...^_^

Ape yang best masa buat kuih>> Bile kuih yang kita amek dari oven, bestgilenakmampos n cantikgiledipandangan matehinggamenggugatkeimanan... \0/

Ape yang tak best masa buat kuih raya>> Bile kene basuh peralatan yang berminyak minyak dgn butter tu..yekyek! (tu koje mak aku..hee)

sekarang dah tak buat dah..Sebab mak aku busy dengan catering walaupun di bulan ramadhan ni..Aku nak buat sorang2?? Memang bertimbun la bekas-bekas yang tak berbasuh tu nanti~

Tuesday, September 8, 2009

Coklat~

Aku jeles betul bila tgk Blog Coklat Aimi.. Terliur beb... (Opss..teradvertisekan blog Aimi pulak..hee) Tapi Aimi,ko n famili memang gile2nye kreatif! Salute salute.. d(^_^)b Aku tertarik betul dengan deko2 untuk coklat yang ada dalam blog ni..Kalau ikut kan hati..Memang nak beli...Tapi aku ada masalah..Aku tak suke coklat!!!!! T_T

Kenapa eh?Orang lain tergila-gilakan coklat...Aku?Bole la dikatakan dalam 3 bulan, sekali je aku rasa nak beli coklat cadbury yang dalamnya ade hazelnut.Tapi bila dah beli, paling banyak pun aku akan makan sebaris je coklat tu..Balance nya,kawan2 or famili aku yang akan habiskan... (-_-")

Aku tak bernafsu kat coklat!! T_T

Dulu....

Masa dekat Teknik,kalau aku dapat coklat dari 'rakan-rakan'... Perasaan aku>>>Yey!!! \0/
Laju aku tanggalkan kad kecik yang ada ucapan.. simpan dalam kotak..Pastu, coklat nya aku tawafkan ke satu kelas..^_^ Pembalut coklat dengan kad je aku simpan..Sumbat2 ke dalam kotak yang makin penuh... Cewaahhh budget glemer (-_-")...

Bila time ada kekasih hati pun, kalau aku dapat coklat.. Kawan2 aku yang akan hepi sebab diorang tau coklat tu untuk diorang, n pembalut untuk aku.. (-_-")

Tapi...teringin nak beli coklat yang dekat Blog Coklat Aimi!!!! Ha!!Aimi, tolong jual dengan harga murah kalau aku nak beli utk jadikan hantaran kahwin, bole?bole?hee *wink*
Tapi bila tarikh nya..?Ha..Itu yang aku tak tau..(Curi ayat dalam cite Los n Faun) =p


Salah satu deko yang menarik kalbu aku ni.. =p

p/s Ye..Aimi,aku memang selalu jadi silent reader ko (walaupun aku tau ko leh detect dlm nuffnang.hehe) Errr..Aku jugak orang yang selalu curik resipi-resipi dalam Blog ko hehe.. sharing is caring... =p

Sunday, September 6, 2009

Naluri Seorang Gadis

Assalamualaikum...

Emm..Setiap gadis yang belum berkahwin,dalam hati dia mesti penuh dengan cita-cita untuk menjadi seorang isteri yang baik untuk suaminya.Sebab syurga seorang perempuan yang sudah berkahwin, akan berada di bawah tapak kaki suaminya. Banyak kalau kita tengok, kita baca, setiap perempuan yang nak berkahwin, akan cakap, nak jadi isteri yang baik.Akan buat apa2 je yang the best untuk suami dia nanti sebab taknak derhaka..

Kenapa ya..Bila untuk suami atau bakal suami, kita sanggup untuk buat apa sahaja semata-mata untuk menjaga hati dan takut derhaka bila mengenangkan redha nya kita ke syurga selepas redha nya suami kita kepada kita..Tapi,kenapa..Untuk ibu kita, kita tak buat macamtu? Padahal,sebelum kita diijabkabulkan, syurga sentiasa berada di bawah tapak kaki seorang ibu.Bahkan, pengorbanan dan kasih sayang seorang ibu, melebihi kasih sayang seorang lelaki wlaupun dia bakal menjadi suami kita.

Aku belum ada suami or bakal suami..Tapi, jauh dalam sudut hati aku ni,selalu berdoa untuk menjadi seorang isteri yang solehah untuk peroleh syurga yang berada dibawah tapak kaki suami aku nanti..Tak salah kita berdoa untuk sesuatu yang terbaik untuk diri kitakan.. ^_^

Cuma, kadang-kadang aku terfikir, kenapa aku tak menghargai sesuatu yang berharga di depan mata aku sekarang, iaitu mak aku...syurga aku sekarang ada di bawah tapak kaki dia...

Aku akan cuba dan berusaha untuk mendapatkan syurga yang sememangnya berada di depan aku sekarang.Walaupun aku selalu melawan kata-kata mak aku..Tapi aku tau dia selalu memaafkan aku..Sebab, kalau tidak..Takkan la aku mengecap kejayaan sampai ke tahap sekarang ni..Semua berkat doa mak aku n solat malam yang selalu ayah aku buat...^_^ Terima kasih mak & abah.. ^_^


Mak n Aku ^_^

Tukar Layout Lagi...

Assalamulaikum...

Hello...hee...Tukar blog layout lagi buat kali yang ke3... Sebab layout yang sebelum ni,kalau line intenet tak berapa mantap, layoutnya akan keluar yang warna hitam tu..(-_-") Sebab itulah yang terjadi kalau aku bukak kat ofis...huduh dan susah untuk dibaca..huhu...

Harap2 yang ni ok lah yee...hehe

Ada banyak yang nak diceritakan ni..Tapi gambar2 belum diupload lagi dari dalam kamera..Ada masa yang banyak nanti,aku akan terus ceritakan..Tak sabar nak tunjuk gambar makanan yang sedap2..Yumm Yumm \0/

Tuesday, September 1, 2009

Cuti Yang Malap~

Tiga hari cuti.....Sabtu..Ahad..Isnin
Aktiviti?Lepak2 kat rumah..tido...bangun secare tibe2 bile teringat, puasa tak elok tido (-_-")Ajak adik ngan kakak aku pergi Ampang Point..Menghilangkan bosan..

Hasil dari aktiviti menghilangkan bosan..Aku shoping!!!And habes duit gaji!!Ni yang malas kuar nih!! T_T Tak leh nampak barang mesti nk beli... Leih baik duk umah kan?huhu...

Lagi satu,line intenet kat rumah buat hal la pulak...lagi menambah nambahkan kebosanan cuti 3 hari ni..Nak mengadu dlm blog yang aku bosan pun tak boleh..hee.. =p

Okay,nak cite pasal aktiviti sebelum ni lah...Jumaat lepas,afis aku buat jamuan berbuka puasa n solat terawikh...Tgk gambar je la eh?




Kakak aku n aku... ^_^


Baby ngan Maze pun aku angkut... ^_^


Wehh!!series!!asal malas gile aku nak menaip ni!!Walopon tgh bosan tahap nage nih...!!

p/s tak sabar nk tunggu jumaat..Macam nak amek cuti je ni..heee... ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails