Friday, July 10, 2015

Setahun Dah Sambal Ketuk NAS CHOICES

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. Bulan puasa ni bermakna dah setahun sebulan Sambal Ketuk NAS CHOICES dijual. Daripada bekas plastik bulat ke botol kaca. Label pun berubah ubah. Daripada seorang ejen sekarang dah berpuluh ejen. Alhamdulillah..





Hee..Ini transformasi pakaging untuk Sambal Ketuk NAS CHOICES

Banyaakkk sangat ilmu yang aku dapat selama 1 tahun buat produk sendiri ni. Dari segi ilmu marketing, ilmu kualiti produk, ilmu packaging dan juga ilmu dalaman yang membantu membuatkan jualan kita laris selaris-larisnya.


Ramai yang tanya apa Sambal Ketuk ni sebenarnya. Sambal Ketuk ini adalah Sambal ikan bilis kisar pedas. Senang nak describe, macam Sambal Hitam Pahang tapi tak letak belimbing.Haaa.. Senang kan.. Terus boleh bayangkan macamana Sambal Ketuk ni kan? ^_^


Buat masa sekarang Sambal Ketuk NAS CHOICES masih dibuat di rumah. 100% Homemade. Masih bertungkus lumus di dapur sendiri. Hehe. Masa awal-awal dulu, mak yang akan masak, abah buang tangkai cili. Aku masukkan dalam botol, tampal label dan buat marketing. Alhamdulillah sekarang dah ada dua pekerja. Mak dengan abah dah boleh rehat sikit..Hehe..

Tempahan awal-awal dulu, 50 bekas dalam masa seminggu pun Ya Allah gembiranya tuhan je yang tau. Sebab terasa produk kita ni boleh pergi jauh. Insyaallah.. Sekarang sehari 100 botol production. Semoga makin banyak dan semakin banyak. Harapan aku, Sambal Ketuk NAS CHOICES mendapat tempat di hati ramai orang.

Impian aku adalah untuk memudahkan orang ramai dalam mencari masakan yang sedap-sedap untuk keluarga di rumah..

Insyaallah doakan production semakin bertambah sebab kami dah dapat kedai! Untuk memantapkan lagi pengeluaran dan mendapatkan pensijilan untuk lebih mudah menembusi pasaran.. Impian saaaaangat besar dengan produk ni. DOAKAN YE ^_^






Kalau sesiapa berminat nak cuba Sambal Ketuk NAS CHOICES, boleh whatsapp 0193613164 ^_^ Bagitau dapat tau daripada blog ni kita bagi special price khas untuk pembaca blog..Hehe..

























No comments:

Post a Comment

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails