Saturday, June 7, 2014

Aisyah dah ada sepupu

Assalamualaikum...

Alhamdulillah.. Kelmarin, 4hb Jun, kakak aku selamat melahirkan seorang baby girl dekat Hospital Ampang.. Gambar takde lah sebab bateri aku habis masa dekat hospital.. Siang tu aku bukak booth dekat JKR.. Habis je event, terus pergi hospital, tengok baby..

Kakak aku operate.. So, dia tak larat nak gerak banyak..Dengan batuk nya..Kesian aku tengok, kerut-kerut muka tahan sakit.. Baby nya dah ter'poo'.. Mak aku memang tak berani nak pegang baby halus macamtu..Seriau katanya.. Haihh..Mujor aku datangkan. Aku la yang kena basuh 'poo' dia.. Aunty Nina kan hebattttt..(perasannnnn) Padahal geli-geli hujung jari aku nak angkat baby sehalus itu.. Berdoa aje banyak-banyak jangan lah tersalah angkat... Lembut lagi tulang-tulang dia..

Comel nyaaaa diaaaa..Geram tengok..Suara kecik je..Bila haus, jelir-jelirkan lidah.. Nangis sikit je.. Maknya bagi nenen, seminit je terus tido..Alahai bagusnya.. Tingat Aisyah masa first day dulu tu... Kemain kuat suara masa mintak nenen.. Siap kalau lambat sikit, tarik-tarik rambut.. -_-" Tak caya? Silalah percaya sebab aku sendiri tergelak-gelak takjub masa dia dah boleh tarik rambut sendiri masa umur sehari..Haha.Macam-macam perangai Aisyah ni..

Nanti ada gambar anak kakak aku uploadkan ye.. Ohh yee..Nama baby, Nurqhadijah Zahra.. Comelkan namanya.. ^_^ Akak aku kata, panggil Dijah.. Nak dekat nama uwo aku Lijah..Hehe.. Mungkin saja nak amek aura nama uwo...

Semoga Dijah membesar jadi anak yang solehah, beriman.. Kawan baik-baik dengan Aisyah... Semoga hati sentiasa disatukan oleh Allah... ^_^


No comments:

Post a Comment

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails