Tuesday, May 20, 2014

Anak Korang Pakai Pampers Ape?

Assalamualaikum..

Aku kan.. Duk tunggu-tunggu la bila Baby Expo.. Asyik terlepas aje.. Hari Sabtu haritu aku bukak Facebook ade member aku update bagitau dia dekat Midvalley, ada Baby Expo.. Aku terus tanya Shahril nak pergi tak sebab stock pampers Aisyah tinggal sebungkus je ni ha.. Baik borong laju-laju kan...

Shahril kata ok je.. Pergi Ahad petang.. Lepas solat Asar baru pergi...

Aisyah dari kecik Alhamdulillah tak kisah pakai pampers apa pun.. Cuma antara pampers tu ok ke tidak je ketahanan dia.. Drypers, Huggies, Whoopie, Petpet,Diapex.. Semua pernah.. Kita try and error.. Drypers dengan Huggies ok, bagus.. Tapi perlu ke beli yang mahal kalau yang dah biasa pun memuaskan hatikan? So, try Petpet dengan Whoopie.. Aku tak suka sebab macam kuat bau kencing.. Padahal Aisyah baru kencing sekali dua je.. Ergghhhh..Membzir pulakkan? Ko nak beli yang murah sikit tapi dah kena tukar kerap.. Dah lagi merugikan  je... Ok, Diapex pulak pernah try yang sarung tu.. Senang dan sangat berpuas hati.. Tak mudah bocor  dan takberbau.. Jadi, aku decide kalau nak pergi beli borong, kita beli Drypers, Huggies atau Diapex.. Mana-mana yang kene dengan budget.. Nak beli 4 bungkus terus.. Tak yah fikir untuk beberapa bulan.. Hehe.. Stock sebelum ni mak aku yang beli.. Berapa tau tak? 6 bungkus... Hamekk..Agak-agak dah berapa lama kitorang tak pernah beli pampers..Hihi..



Kitorang keluar dalam pukul 5.30 petang macamtu.. Dalam pukul 6 dah sampai.. Ramai jugak orang walaupun dah lewat macamtu.. sampai-sampai memang terus pergi dekat tempat pampers je.. Sebab memang dah cakap nak pampers je! Jangan beli benda lain..Tengah-tengah duk survey tu, terlalu la jugak kedai jual sandle bunyi-bunyi.. Dalam taknak-taknak beli benda lain tu, sandle tu la yang dulu kitorang beli berbanding pampers..Haha. Apadaaa..Takleh tahan nafsu betul..


Aisyah nak bagi dia diam je taknak turun, bagi dia kertas.. Busy la dia membaca nanti..Kalau tak, meronta-ronta nak turun... Eh, ni gambar dengan kasut lama lagi.Hehe..

Akhirnya, kitorang pilih untuk beli DIAPEX berbanding Drypers dengan Huggies sebab ada free gift beg besar dengan pampers..Kalau Huggies die bagi beg je free..Kalau Drypers, nan hado... Jadi, mari kita membeli pampers yang lebih murah dan berfree gift bagai..

Tapi, target nak beli Diapex yang sarung je kan yang Wonder Pants tu.. Sebab itulah yang pernah pakai sebelum ni.. Tapi habisssssssssss..Licin licau kata promoter tu..Huhu.. Jadi, aku beli je lah yang berpelekat tu.. Tapi dia bagi free 12 keping yang wonder pants tu..Yeay!



Ini lah hasil tangkapan dekat Mom and Baby Expo Midvalley..

Sempat jugak rembat 2 pampers saiz New Born untuk kakak aku.. 2 cukup.. Sebagai cuba-cuba ok tak jenama ni untuk anak dia nanti... ^_^


******************************************

Camishaper by Genie size XL dah habis.. Size lain ada lagi tapi mungkin ada warna yang dah habis.. Kalau nak cepat taknak tunggu preorder, boleh order dari sekarang ye.. Beli lagi banyak lagi murah.. Tanya jiran-jiran tetangga, sahabat handai dan keluarga siapa yang nak join beli... 

Camishaper ke, Ephyra ke.. Beli lah lebih dari satu ye.. Berbaloi-baloi diskaunnya.. ^_^

Apa-apa pun jangan lupa contact aku 019-3613164 untuk pertanyaan lanjut.. ^_^





1 comment:

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails