Friday, January 3, 2014

Pembayaran Gaji Tahun 2014 Untuk Sektor Kerajaan..

Assalamualaikum..

Dulu, masa aku kerja JKR, memang ada je tampal Jadual Pembayaran Gaji Bulanan ni dekat bilik aku.. Senang nak budget untuk gaji tiap-tiap bulan.. Yelah, gomen ni cara bayaran gajinya ikut musim perayaan. Ada masa tu, dalam bulan yang sama dapat dua kali gaji.. Nak tunggu gaji akan datang, punyalah lama.. Kalau tak pandai nak uruskan kewangan time tu, memang sesak la nak menunggu gaji akan datang tu.. Silap-silap boleh tertangguh hutang kereta, atau hutang-hutang yang kita dah memang kena bayar tiap-tiap bulan..Bahaya bahaya..

Walaupun aku dah tak kerja gomen, sumber kewangan aku bekerja di gomen..Hehe.. Jadi, marilah aku tampal dekat sini Jadual/ Tarikh Pembayaran Gaji untuk pekerja kerajaan ni ye.. Senang aku nak manage pendapatan bulanan aku..Kihkih..



Bulan Januari 2014
Hari Khamis 23/1/2014 (Tahun Baru Cina 31/1/2014 - 1/2/2014)

Bulan Februari 2014
Hari Selasa 25/2/2014

Bulan Mac 2014
Hari Selasa 25/3/2014

Bulan April 2014
Hari Khamis 24/4/2014

Bulan Mei 2014
Hari Khamis 22/5/2013 (Pesta Keamatan 30 - 31/5/2014)

Bulan Jun 2014
Hari Rabu 25/6/2014 (Hari Gawai 1 - 2/6/2014)

Bulan Julai 2014
Hari Selasa 22/7/2014 (Hari Raya Puasa 28 - 29/7/2014)

Bulan Ogos 2014
Hari Isnin 25/8/2014

Bulan September 2014
Hari Khamis 25/9/2014

Bulan Oktober 2014
Hari Khamis 16/10/2014 (Deepavali 23/10/2014)

Bulan November 2014
Hari Selasa 25/11/2014

Bulan Disember 2014
Hari Khamis 18/12/2014 (Krismas 25/12/2014)


Terima kasih dekat Blogger Mialiana sebab share jadual ni ^_^

2 comments:

  1. assalamualaikum nas. wahh bestnya ! jeles la kita kerja swasta je. nas sihat? lama tak jejak sini. hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.. Sihat Alhamdulilah.. Haah..Lama tak nampak Sheila update. Update cepat2 ye.. Nak baca kisah bakal ibu..Hehe

      Delete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails