Tuesday, November 12, 2013

Anak lelaki dan perempuan




Mengajar anak perempuan seperti ini supaya dia tahu lelaki bagaimana yang tak akan mensia-siakan hidup dia, menyayangi dia dan ingin membawa dia ke syurga...

Mengajar anak lelaki begini supaya tidak mensia-siakan wanita di sekeliling dia dan dalam masa yang sama menghormati dan membimbing dia hingga ke syurga..


Semoga kerisauan seorang emak dalam membesarkan anak-anak dalam dunia yang semakin mencabar ini dimudahkan Allah.Semoga dipertemukan dengan orang yang baik-baik.. Semoga dijauhkan dari orang-orang yang tidak baik..



7 comments:

  1. Salam kenal . jom join GA ni . hadiah best menanti blogger : Simple Holiday Giveaway By SN

    ReplyDelete
  2. sekarang ni susah kan nak didik anak , even sis belum kahwin , haha ! apa yg sis nampak sekarang ni , ramai anak remaja salah pilih kawan , cari kawan untuk enjoy . Hanya nampak syurga dunia ja . Sis harap sangat , sis dapat suami yang dpt bimbing sis . Perbetul dan tegur sis kalau sis buat something yg boleh bawak ke neraka . Tapi kita kalau nak yang baik , kita kna change diri kita untuk jadi yang baik baru dpt yg terbaik . :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah sis akan dapat suami yang baik.. Allah akan bagi apa yang kita nak.. ^_^ Semoga dipertemukan dengan orang yang baik2 ye.. ^_^

      Delete
  3. thanks 4 sharing kak..yup2, insyaallah..semoga semuanya dipermudahkan..

    ReplyDelete
  4. nas..cer baca ni...nak kgsi dan difikirkan..

    http://anjungrakyat.blogspot.com/2013/11/melayu-adik-beradik-yahudi.html

    ReplyDelete
  5. Betul tu. Banyak perlu difikirkan. Cewah, macam saya ada anak je. Kawin pun belum. Hehehe...

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails