Monday, October 7, 2013

Review By Sheila

Assalamualaikum...

Haritu aku ada join segmen Review Blog 2.0 anjuran Sheila Shahfiekry.. Ramai jugak yang join. Dalam 100 orang macamtu.. Tunggu punya tunggu bila lah giliran aku, akhirnya tibalah juga giliran blog ni untuk direview..Hehe.. 

Ini yang direview oleh Sheila: 

Nas merupakan seorang isteri yang mempunyai seorang puteri. Salah seorang blogger yang rajin singgah sini. Sampai terasa lah keakraban kami. heee. Background nas dah cukup comel. Ditambah pula gambar tumbesaran puteri sulung nas. Aduhaii sungguh sweet la mama ni!

Widget follower tu bagi sheila kena letak atas segala widget supaya pengunjung senang follow bila BW. Bloglist nas patut digabungankan dalam tabber widget, dan buat scroll box untuk blog archieve supaya nampak lebih kemas. Dua widget traffic dibawah sekali rasanya tak perlu kot. Nas boleh tengok kat stats blog atau pageviews di Nuffnang kan? Kalau ada tutorial nas nak cuba, boleh klik sini ->tutorial percuma

Hihi.. Memang aku rajin singgah blog dia pun. Sebab aku rasa dia sangat ramah dan rajin tinggalkan jejak dekat sini. Dalam hati aku kata "Best buat kawan budak ni nih..." Haha! Memang ye pun.. Tak salah tanggapan diriku ini.. Kalau ada yang aku tak tau pasal edit-edit blog ni pun, aku tanya dia. Dia sangat-sangat membantu. 

Benda pertama yang aku buat masa aku baca review ni ialah buang widget traffic tu.. Sebab aku pun rasa semak. Haha! Yang lain-lain dalam tindakan lanjut..Hehe.. Sheila siap bagi aku link tutorial lagi.. Bila aku bukak link tu.. Hamek ko..Punyalah banyak tutorial yang Sheila buat sendiri rupanya.. Alahai rajin nya lah..  
Kepada sesiapa yang nak edit-edit blog, klik tutorial dekat atas tu.. Banyaaaaakkkk sangat tutorial yang boleh membantu korang..

Thanks Sheila.. Insyaallah akan blog ni akan dikemas nanti..Hihi..


3 comments:

  1. mmg best bila dpt review ni..
    shark dtg dr sana :)

    comel sungguh aisy nie.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum nas. heeeee alhamdullilah. sheila review sebab nak bantu rakan blogger semua. heee seronok juga kalau ada orang ikut apa yang sheila sarankan. hihii :)

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails