Thursday, September 19, 2013

Baby sitter Aisyah

Assalamualaikum...

Dah dua hari Shahril pergi Kelantan. Jadi, aku tidur dekat rumah mak aku. Aku akan lepak rumah mak aku tiap kali kalau Shahril outstation sebab time tu je lah aku boleh tidur dekat rumah mak aku. Sebab rumah mak aku full house takde bilik. Aku akan sebilik dengan baby( adik aku)...Takkan Shahril nak tidur sebilik dengan adik aku pulakkan..hehe

Dari aku dalam pantang, adik aku akan teman aku dekat rumah mak mertua aku. Lepas mak mertua aku dah masak, adik aku akan tolong hidangkan. Kalau nak mandikan Aisyah, dia siapkan semua benda yang patut disiapkan n aku akan mandikan Aisyah. .Lepas habis pantang pun adik aku akan datang lepak dengan aku untuk main dengan Aisyah.. Aisyah kan taknak tidur siang sangat. Kalau adik aku ada, boleh la dia jaga Aisyah n aku buat kerja lain...

Aisyah pun kenal sangat dengan Tisya dia ni.Tisya singkatan untuk Auntie Sya. Gedikkan dia? Haha.Kalau diorang tak jumpa berapa hari pun, dia cepat kenal. Kalau orang lain dia ambik masa jugak nak mesra..

Dah 4 bulan dah baby tolong jaga Aisyah.....Dia dapat sambung belajar dekat UPM.. Wuuaaa!!! Aku yang terasa lebih.. Takdek geng dah nak jaga Aisyah..kihkih.. Lepas tu kengkonon dah ada plan nak buat something..Dah sambung stadi, kena tukar plan..huhu..

Semalam pergi hantar baby dekat UPM.. Sayuuu je dia..hehe..

Tak mo cakap lebih lebih jom tengok gambar...


 Abang-abang ipar, buat hal masing-masing ye... Kakak kakak saya nak hantar saya pergi daftar..


Bz isi borang... Eceh eceh mak aku..Muka redha padahal bila sampai rumah, masuk  bilik adik aku, nangesssss...


Tisya dengan Aisyah..

Aisyah pun masa dalam keta, duk pegang je tangan Tisya dia.. Macam paham sangat Tisya dah tak lepak kat rumah macam selalu dah.. Upload gambar ni dekat Fb nangis adik aku tengok.Haha





Ok... Itu sahaja... Kepada Nursyafiqah Binti Amarudin.. Sila belajar rajin-rajin.. Jangan sedey-sedey... Apa yang tertulis, itu yang terbaik untuk kita...Tahniah! ^_^v Dekat je kot UPM tu.... Tak yah nak homesick sangattt....







4 comments:

  1. alolo...baby mcm adik aku...mase nk anta adik aku blk poli (anta kat tesco kajang je pun...die blk ngn member die), faheem dok nangis panggil mokcu, mokcu die pun merebeh airmata nanges..dah sampai sane, call, dgr suare faheem nanges lagi...aduhai...
    Again, tahniah baby...tudung awak bile nk baginye niiiii? huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni Aisyah tak pandai ckp lagi.. Kalau pandai cakap taktau la macamana.. hehe..kecik kecik lagi dah pandai tunjuk kasih sayang kan...haah eh..tudung dia kat ko lagi..tapi simpan dulu..haha.

      Delete
  2. Assalamualaikum. mesti adik nas rindu nak tolong jaga Aisyah kan. good luck with UPM ye tisya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam.. haah sheila..rindu sangat dia dekat Aisyah..asyik mintak gambar je..hehe..

      Delete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails