Tuesday, July 23, 2013

Memilih Tembikai Yang Manis dan Sedap

Assalamualaikum...

Semalam duk baca-baca post yang orang share dekat Facebook. Jumpa info yang sangatlah bagus ni. N harap-harap betullahkan info ni. Hehe... Cara nak pilih tembikai yang manis dan sedap. Aku tak suka kalau tembikai yang isi dia banyak sangat biji lepastu macam berhabuk.. Huhu.. Jadi, info ni sangat berguna untuk aku. Walaupun aku memang tak pernah pun beli buah sendiri. Memang tak pandai pilih apa jenis buahpun. Kihkih... Satu hari nanti bila kena beli buah sendiri, aku dah tau lah nantikan.. Hee

Ingat lagi dulu, ayah aku kalau beli tembikai mesti suruh orang jual tu tebuk tembikai tu..Ala yang potong 3 segi tu. Tapi skarang aku tengok ayah aku dah tak suruh dah tebuk-tebuk tembikai ni. Ayah aku letuk-ketuk je tembikai tu dah tau tembikai tu sedap ke tak.. Terer terer... Ok, kepada kita yang tak terer sangat apa bunyi yang sepatutnya nak didengar masa ketuk ketuk tembikai tu, marilah kita ikut info ni...

Nah aku share gambar. Sharing is caring... ^_^

No comments:

Post a Comment

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails