Tuesday, July 9, 2013

Hadiah Misteri

Assalamualaikum...

Hadiah misteri? Laku lagikah aku siap ada orang nak bagi-bagi hadiah misteri nih...?

Yeee...Aku terima hadiah misteri... Siap berpos laju lagi...

I is sedikit saspen masa tu..

 Begini kisahnya....


Pagi-pagi dalam pukul 8 macamtu telefon aku berbunyi...
En. Posmen : Hello... Saya dari pos laju. Saya nak confirm kan alamat la..
Aku : Ha? Kenapa ye?
En. Posmen : Ada bungkusan ni untuk puan..Betul ke alamat puan bla bla bla...
Aku : Oh... (bagi alamat)


Emm...Siapa pulak eh yang bagi aku barang ni.. Aku takde order apa-apa barang online pun.. Tapi hati aku duk la terdetik dekat kawan aku yang sorang ni.. Emm..Kompem dia..Walaupun barang tak sampai lagi.

Dalam pukul 2 petang posmen pun sampai.. Series muka aku blur je.. Sampai posmen tu tegur.. Err..Nama puan kan ni? Sebab duk tengok aku tenung je bungkusan tu..haha
 
Saspennnnnnn

Tambah lagi saspennn...


Tengok bayang-bayang buku ni pun dah meyakinkan aku memang lah kawan aku ni yang bagi.. Kompem di situ...Sebab kawan aku ni memang rajin baca buku merangkap baik baik sikit orangnya.. Kihkih...

Taddaaaa!! Now I am a mother... Aku mesti baca buku ni...hehe...
 Dah belek-belek buku ni.. Sangat banyak ilmu yang aku boleh dapat daripada buku ni dalam membentuk anak-anak dari umur 0 hingga 4 tahun secara islamik. Thanks kawan... Insyaallah aku akan baca dan amalkan... ^_^v


Ok,mana aku tau kawan aku ni yang bagi tanpa ragu-ragu? Sebab, beberapa hari sebelum ni, kawan aku ni ada mintak alamat rumah aku. Walaupun aku agak pelik kenapa dia nak mintak lagi padahal dia pernah je datang rumah aku ni. Emmm..

Dan yang membuatkan kenapa aku kompem sangat dia yang bagi bukan Shahril ke atau orang lain ke sebab...... Sebab kesalahan aku sendiri....




 

Nampak tak alamat tu? Dari 19 tukar jadi 9... Haha! Adeh la.. Aku salah bagi alamat dekat kawan aku ni... Mujorlahhhhhh dapat En. Posmen yang baik... Yang call dulu nak kompemkan alamat.. Kalau dapat posmen yang tahap tengok orang takdek terus campak dekat pusat pos laju tu ha.. Tak ke aku taktau pun dapat adiah misteri ni.. Lantas dah tak jadi misteri dah sebab kawan aku kompem kene tanya aku dah dapat ke belum lantas kene bagi tracking number lantas kene pergi sendiri kutip dekat pos laju tu...

Jadi...Semua nya sudah Allah mudahkan untuk menjadikannya satu misteri..Tapi tak jadi misteri sangat juge sebab aku salah bagi alamat dan aku check balik mesej aku dengan kawan aku tu dan memang ye!Aku bagi dia salah alamat..Haha!

Ok... Kepada kawan aku merangkap sifu aku... Ini hadiah ketiga dari ko Ili... Hamper anakku, kasut kait untuk Aisyah ko kait sendiri, ni buku pulak..Terima kasiihhhhh banyak-banyak... Semoga Allah membalasnya..(Ok, kenapa Allah yang balas bukan aku yang kene balas?) Kebahagiaan yang tak terhingga untuk ko Ili..Insyaallah... ^_^v

 Comel tak? Ili kait..Tapi besau.. Tunggu Aisyah besar nanti insyaallah baru leh pakai..Hehe..
.
.
.
.
.
Hadiah ni sampai 3 Julai 2013.. Aisyah dah 2 bulan.. Alhamdulillah.. Membesar dengan sehat dan bijak.. Dah boleh duduk atas rocker. Dulu taknak.. Sekejap je dah sebok nak suruh angkat... Ni dah boleh rilek-rilek atas rocker dah.. Hehe.. Semoga jadi anak yang solehah ye Aisyah.. 





Aisyah dengan gaya tendangan muay thai nya....




Kepada semua.. Selamat menyambut Ramdhan Al Mubarak.. Jom banyak mengaji n tambah ibadah sunat kita jom.. Bulan yang Allah bagi berganda ganjarannya..  Semoga Allah bagi kita peluang dan rezeki untuk menjadikan Ramadhan kali ini Ramadhan yang paling baik berbanding sebelum ni....

Salam Ramadhan Semua! ^_^v








No comments:

Post a Comment

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails