Saturday, June 22, 2013

Semak Indeks Pencemaran Udara (IPU)

Assalamualaikum...

Harini ada akikah untuk anak kedua Farhana, Zafry. Dah eksaited dah nak pergi. Nak bawak Aisyah pergi jumpa kawan baru dia n aku pun nak jumpa 8d8... Tapi tadi tengah gosok baju, Shahril panggil.  Dia tengah jemur kain dekat luar dia suruh tengok dekat luar macam berjerebu n bau pun macam bau asap. Dia tanya nak pergi ke sebab risaukan Aisyah.. Aku pun tak tau nak cakap apa sebab sedikit keciwa terhadap cuaca yang mengganggu untuk aku nak pergi jalan-jalan. Haha

Aku terus jugak gosok baju dengan harapan kurang lah jerebu dekat luar tu dalam masa yang singkat. Hehe... Tapi hati tetap risau jugak. Sebab nak bawak budak kecikkan.. Langkah berjaga jaga kena ada jugak...huhu...

Aku pun bukak la website DOE untuk nak tau tahap IPU dekat area KL ni..Emmm 77 ke 79.. Moderate. Kalau udara yang tak sihat tu atas 100... Tapi aku pikir jugak.. Budak kecik tahap imun dia sama ke dengan orang dewasa... Haaiiisshhh ntah la.. Tapi awal-awal dah bagitau Anne kalau tak dapat datang mintak maaf sangat2... Asyik ada je halangan nak pergi kenduri yang dia buat....Anne, percayalah Aisyah dah siap.. Mak ngan abahnye je belom..Hehe..


Ok..kalau korang nak semak kadar pencemaran udara (IPU) dekat tempat korang, boleh check dekat website DOE ye.. Klik sini... Resultnya diorang akan update 3 kali sehari.. Pukul 7 pagi, 11 pagi dengan 5 petang...

Ok tak jadi g jalan, kita sambung packing sampel kuih...





No comments:

Post a Comment

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails