Tuesday, March 26, 2013

Penawar


Assalamualaikum

Petang semalam lepas balik je kerja aku suruh Shahril bawak aku pergi klinik kejap.. Nak mintak ubat sembelit.. Taknak lama sangat menyimpan ehem ehem ni dalam badan..hehe

Masuk-masuk je bilik Dr, Dr terus tanya aku kenapa.. Aku kata sembelit.. Ala siannya dia kata..mesti tak selesakan.. Ye doktor..Silalah berikan saya penawarnye...Sebelom angin naik kat kepala ha..
Aku memang dari awal detect aku mengandung memang klinik ni la aku pergi. Klinik Melati.. Situ lah kalau aku nak scan ke, mengadu kalau-kalau ada masalah ke.. Dr. Haizan..Kecik-kecik orang dia..Baik.. Suka bagi nasihat and suruh doa banyak-banyak n bagi tips macam-macam.. Best2.. :) Kita ni kadang-kadang tak la masalahnya besar sangat. Tapi pikirnya lebih. Mestilah nak dengar yang positif je kan..hehe..

Awal-awal aku mengandung.. Dalam bulan pertama n kedua tu, aku memang selalu ada stain warna darah merah n kadang-kadang warna coklat..Aku tak boleh buat kerja lebih sikit.. Angkat bundle kertas A4 tu pun boleh keluar stain.. Jemur kain, ngemas sikit, keluar jugak stain. Siapa tak risaukan.. Berdoa sepanjang masa moga Allah panjang kan umur baby aku ni dan diberi kesihatan yang baik.. Memang masa tu boleh dikatakan 2 minggu sekali aku akan pergi klinik ni untuk check up.. Sebab masa tu belum daftar lagi dekat klinik kerajaan.. Awal lagi kata nurse kat klinik tu.. Jadi, dekat klinik ni la aku dapat ubat kuat kan rahim tu.. Duphaston.. Lama jugak aku makan..sampai Dr. scan tengok kedudukan rahim aku ok, kawasan sekitar rahim ok n aku xdek bleeding atau keluar stain dah..
Alhamdulillah..itu pengalaman awal pregnancy aku..

Ok, di trimester ke 2.. Alhamdulillah.. Allah bagi kekuatan luar biasa. Badan sihat boleh jaga site. Pusing site n balik rumah masak, kemas rumah, jaga suami.. Eccehh.. Macam poyo la pulak..hehe.. Takdek takdek... Biasa je..kiranya trimester kedua aku dah tak lembik lembik sangat dah..
Trimester ke 3 ni sembelit n susah tido sikit. Selalu terjaga jaga..Tapi malam tadi tido sedap.. Sebab hujan kot malam tadi.. Sojuk n nyaman... Sembelit ni pun hari ni alhamdulillah dah lega sikit dah... Kejap je kot Allah uji dah ngengade..

Eh eh..panjang pulak bebel..Padahal motif tadi nak tunjuk gambar ubat je.. Ni dah cerita dari awal ngandung pulak..-_-"

Minggu ni baby dah 34 minggu.. Syukur.. Alhamdulillah.. Moga jadi anak yang soleh atau solehah.. Jadi penyejuk hati dan mata semua orang. Disihatkan tubuh badan, dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan sentiasa dalam rahmat Allah..Amin. Insyaallah..

Semoga aku dapat jadi ibu yang baik... Kan kan kan... Tak mo jadi ibu derhaka tak mo..nauzubillah..











2 comments:

  1. Semoga little T is doing just fine inside there.. =P
    In shaa Allah, nasrina akan jadi ibu mithali...ameen..
    ^____^

    ReplyDelete
  2. Amin.... Nampak saje ko ye li... Aku rase aku tulis kat sudut2 je my little t tu... :p

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails