Wednesday, March 27, 2013

Kesabaran Dalam Menunggu..

Assalamualaikum..

Harini aku nak cerita pasal perangai aku yang sejak dari dulu tak suka menunggu orang.. Korang suka ke? Mesti tak kan?kan?

Aku dulu pernah.. Menunggu member aku lambat sangat sampai.. Aku bengang aku tinggalkan je dia, aku balik terus.. Padahal dia lagi sikit je dah nak sampai kat tempat yang dijanjikan tu..

Lepastu pernah jugak masa aku dekat teknik mengamuk nangis nangis sebab mak aku janji nak datang jumpa aku dekat asrama..pukul 5.45 petang baru mak aku sampai padahal pukul 6 waktu melawat tamat.. Mak aku lewat sebab busy adahal lain pastu nak masak bagi aku melantak kot..

Aihhh..banyak la sifat huduh aku kalau perihal menunggu ni.. Leh ngamuk-ngamuk...

Tapi semenjak aku kenal dengan kawan aku Ila, member masa kat JKR ritu.. Aku mula bepikir rasional sikit. Dia selalu jugak tunggu husband dia datang amek dia.. Husband dia kerja dekat Subang.. Subang ke Cheras.. Jem wehh...Kitorang pukul 4.30 dah boleh balik..husband dia balik pukul 5 ke 5.30.. Kadang2 tu pukul 6 ke 6.30 baru husband dia kata baru kua ofis.. Aku pulak yang gulp.. Bior betul! pukul berapa nak sampai.. Tapi aku tengok dia rilek je.. Takdek nak buat muka merah tahan marah ke.. Suara menjerit ngamuk emo ke..rilek je..

Haaa..Time tu lah aku ngambek situasi tu sebagai contoh untuk masa depan aku.. Masa tu aku single mingle.. Aku tanya kat dia.. Takde rasa nak mengamuk ke Ila? Kalau saya.. Ntah abeh ayat ape dah keluar kot.. Ila kata, takdek lah..tunggu je lah..Lepak kat surau.. Saya ngaji la sementara tunggu tu.. (Time tu dia ngandung)

Ohhhh..insaf aku time tu... N aku kata dalam hati aku, "Nasrina..Kalau nanti ko mengalami situasi macam ni silalah bersabar n cool je..takde benda yang nak diamukkan pun" Eccehh..cita-cita masa single minglekan...Nak jadi bidadari le tu...

Okei... Saje je nak cite... Jam dah nak pukul 6.15 petang..Shahril kata dia kat opis lagi.. Nak siapkan keje.. Dah siap baru kua amek aku... Okei..takdek muka merah tahan marah pun aku....Takdek.. =) Takdek jeritan ngamuk2 pun.. =) ohhh adekah saya dah berubah???

Tapi........


Apsal aku tak g lepak surau ngaji? Apsal aku leh update blog?Apsal??

Sekian.....
Sent from Blackberry

3 comments:

  1. ohoiii...part tunggu mak lame giler tu, aku pun mengalaminye...nanges2 samapi bengkak mate bile mak smpai lg seminit sblm announcement suh parents balik **sobss** Bila jmpe mak, makin merebeh airmata turun laju mencurah-curah...huhu~ marah punye pasal...

    hurmm...munken sisi nasrina yg sieve analysis tu dah xde...ngeee~

    jgn marah2, ngamok2 time preggy (dan bila2 masa jua)...walaupun kate UAI takde dalil & nas yang mengatakan perangai buruk akan menurun kat anak, tp kita mesti nak anak kita baik2 aje kan..mudah2an dgn sifat & budi pekerti kita yg baik masa kandungkan dia, melahirkan anak yg baik juga..In shaa Allah...

    Ada hikmah juga bila kena menunggu..

    ReplyDelete
  2. Dah lama dh tak bersieve analysis tu li... Alhamdulillah makin boleh pikir rasional dh skang nih..mungkin sbb dh makin tua..kihkih... Ape la perangai aku ni kan..buat malu je :p

    ReplyDelete
  3. Sila berubah k...

    Kih3....pinky =)

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails