Friday, March 8, 2013

Aku nak membebel....

Assalamualaikum...

Hamek ko...mana ntah semangat nak berbisnes aritu... Terus terbantut dek keje yang super duper urgent dekat opis tu... Tiap ari balik malam... Tiap ari berdoa untuk terus kuat...

Dilema aku sekarang ni... Berhenti kerja n habiskan master yang ntah bila nak habis ni.... Atau extend lagi satu sem n keja je dulu sebab nasrina kau bukan anak orang kaya... Ok, aku pilih extend satu sem.. Istikarah aku lebih kepada itu... Dengan izin Allah itulah yang terbaik...Aku x mampu nak pegi kelas merangkap nak kena keja sampai malam... Aku tak tau berapa hari aku kena ponteng kelas sebab kena kerja.... Aku taknak pikir macamana aku nak hadap kerja-kerja dekat opis dalam masa yang sama nak fikir test kuiz semua... Takpelah... Semoga aku grad jugak satu hari nanti...

Macam tempat kerja aku sekarang... Sekuat mana pun aku diuji... Dan sekuat mana pun aku membebel... Bila aku fikir balik yang ini adalah keputusan dari Allah kenapa aku ditempatkan dekat situ... Mungkin ada hikmahnya... Aku masih istikarah adakah berhenti jalan yang terbaik... Jawapannya belum ke arah itu lagi... Jadi aku kena kuat selagi Allah kata itu jalan yang terbaik untuk aku sekarang ni...

Emmm..... Bebel tu terapikan? Semoga orang-orang yang selalu dengar aku bebel mampu bertahan lagi..haha!

Ntahlaaa.... Tulah... Ingat 5 perkara sebelum 5 perkara... Salah satunya lapang sebelum sempit... Sekarang ni Allah uji dengan masa yang sempit... Sebelom ni berhibur sangat kan.... Rilek rilek sangat kannn... Hamek ko.... Tulah... Sila bersyukur waktu susah atau senang....

Moga moga.... Ini semua jalan yang terbaik untuk aku dan keluarga aku... Insyaallah...

Jom hiburkan hati dengan baby penguin yang comel...^_^




2 comments:

  1. nsb baik bebel bertulis...klu versi bersuara, mau jd sieve analysis...ngeee...
    Kuatkn smgt ye mommy2be...mudah2an lil baby kuat smgt mcm maknye jgk...

    ReplyDelete
  2. Kuikui....abeh sume org tutup tlinge li...haha. Amin.... Tengkiu li... :)

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails