Tuesday, November 13, 2012

Di Waktu Cuti, Kita Ke Mana?

Assalamualaikum....

Fuyyooo... Lama tu tak update blog.. Adakah kesibukan melanda? emmm... Tak jugak.. Tapi dah nak dekat 2 minggu kerja.. \0/ Cepatkan masa berjalan? Rasa baru je kot baring-baring malas-malasan atas katil selama sebulan yang tak terasa apa-apa tu... Tiba-tiba dah sampai dah pun minggu yang ditunggu-tunggu... Apa yang ditunggu-tunggunya? Minggu yang banyak cuti tapi aku tak cuti pun...Haha! Ok apa, perasaaan yang ok hari ni kerja esok cuti lagi...Best gile... =p Nak cuti macam membazir je sebab memang tak pergi mana-mana pun...Jadi, marilah kita bekerja...

Tapi macam biasa, kita hanya mampu merancang Allah yang menentukan...Kita merancang untuk bermalas-malasan hari ni, tapi Allah dah tentukan yang ko kena keluar jugak dari rumah... Kat mana aku sekarang ni? Dekat opis Shahril.. Katanya bertimbun kerja..Kena masuk opis... Ayat first aku.." Leh tak nak tompang komputer lain, nak search internet la..Nak cari info untuk thesis proposal.." Suci tak ayat nak ngikut laki g opis tp taknak melangut je tgk die buat keje? Haha! Hasil nyaaaaaaa.Saya berada di opis beliau! Ok, sebab tu blog ni terupdate hari ni..Kuikui...

Ok, sedikit sebanyak mengenai opis baru aku... Alhamdulillah, doa aku untuk Allah memberikan hati aku ni selesa dengan environment dan orang sekitarnya Allah makbulkan... Dan rakan sekerja yang boleh mengajar aku yang ibarat kosong ilmu pengetahuan pasal design geotech ni Allah mudahkan. N doa aku untuk Allah bagi aku jalan untuk pilih tajuk thesis aku dekat ofis baru aku ni Allah mudahkan... Supervisor aku setuju dengan tajuk yang aku cadangkan..Alhamdulillah... Mana lah aku ada idea... Aku sebelum ni buat senggaraan tiba-tiba nak cari idea untuk buat thesis.. Supervisor aku memang nak kitorang cari tajuk sendiri sebab katanya kitorang kena cari tajuk yang kitorang minat n yang boleh kitorang senang cari infonya.. Ada betulnya jugak.. Kang dia bagi tajuk dia, aku yang kuat komplen ni komplen jugak.. Kata tak kena dengan jiwa lah apa lah....Macam-macam pe'el aku nih..

Masa sesi perkenalan dengan semua staff, berjalan-jalan ke department-department lain yang agak menyemputkan aku tuh, semua terkejut bila dengar aku dari JKR.. Kuikui.. Semua pelik napa pulak dah masuk gomen lepastu keluar pergi swasta.. Bila aku kata aku kontrak baru panjang ooooooo nye.... Antara kata-kata semangat yang diberikan.. " Dari JKR? Bagus tu, awak awak ada fundamental yang baik. Banyak sebenarnya yang kita boleh belajar dekat JKR.. " Kata bos bahagian Mekanikal yang pernah kerja JKR lepas tu join kompeni ni dah 28 tahun... Dia masuk JKR sebab bonding dengan kerajaan lepas belajar.. Ada jugak yang kata "Dont have to worry, kamu duduk dekat department yang sangat bagus.. You will learn a lot here".... Dan banyak lagi kata-kata perangsang yang aku dapat... Bos-bos nya ramai Chinese.. Alhamdulillah attitudenya sangat berbeza dengan apa yang selalu ditanamkan dalam diri kita ' Diorang tu kedekut ilmu' Bila aku tengok rakan sejawat aku yang baru setahun tapi ilmunya dah banyak, tahulah aku dari mana ilmunya tu.. Nak-nak nya dia selalu kata "Bos kita ni memang suka mengajar n mengkaji" Doa aku adalah.... Semoga aku rajin belajar dan mengkaji...Haha! Aku ni satu hal jugak... Sifat pemalas tu tak terbuang-buang lagi... Semoga aku berubah....-_-"

Ada ke orang rajin baca entry aku ni? Gila banyak ayat... Shahril suh banyak letak gambar...Tengok banyak ngat tulisan bepinau mata.. Haha! Alahhhhh malas lah nak uplod uplod...Nak pilih gambau yang cantek lagi... Aku dah la debab sekarang nih....(motif letak gambar sendiri?)

Oh yee...Lagi satu, untuk ke department aku... Naik tangga sampai tingkat tiga, jalan sampai hujung, lepas tu turun balik ke tingkat dua... Ha...Sampailah department aku.. Dah sampai, dan lah 5 minit stabilkan pernafasan dulu...hehe...

Okei...Sekian dahulu..Nak pergi makan pulak.. Dah search untuk thesis ke Nasrina? Errrrrrrr.....


nota kaki : Kamera yang menghasilkan gambar2 yang cantek telah dipulangkan kepada opis lama.. Antara sebab kenapa kurang pengambilan gambar sekarang ni....


 

3 comments:

  1. Nas!!! bile baca entri ni baru aku teringat ko ade mesej aku hari tu pasal tajuk thesis..Ampun Nas...masa tu tengah berkejar-kejar, x sempat nak reply mesej dan kesudahannya, lupe..Short term memory loss ktitikal ni...hohoho..sorry..

    ReplyDelete
  2. kihkih...dont worry...dah agak dah anda akan komen di sini..kuikui..dont worry..dah setel dah pun.. =p

    ReplyDelete
  3. akhirnye..wei dik..sile tukar background kaler cerah..sakit mate aku bace tulisan putih ni lelame..(mcm mengadap matahari masa jemur baju, pastu masuk umah) camtu la keadaan pandanganku skang..sile tukar segera ye..yg bunge2 tepi tu dh cantik dh..

    sekian :)

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails