Wednesday, October 3, 2012

Menjadi Suri Rumah Selama Sebulan...

Assalamualaikum....

Dari isnin iaitu kelmarin... Bermulalah episod aku menjadi suri rumah tangga..Insyaallah selama sebulan... Yippiee!\0/ Memang itulah cita-cita aku dari dulu.. Duduk rumah jaga suami jaga anak-anak sambil buat bisnes...Perghhhh...Heaven je kan perasaan tuh?hehe.. Tak boleh berangan lama-lama... Hidup secara realiti Nasrina.. Banyak tanggungan lagi..hutang kete, insurans yang ko dah commit tuh...Dengan hutang PTPTN ko tuh sape yang nak tolong bayaukan? *bedebusshh!!* ok simbahan air.... Tersedar dari mimpi.. -_-"

Ni tengah lepak kat umah mak..Seminggu lepak sini...Shahril pergi outstation.. Oleh sebab ada kelas dua hari.. Si suri rumah tak boleh nak ikut pergi hotel nak baring-baring landing-landing secara mengada-ngada masa laki pergi miting.. Jadi, kena balik Ampang... Mak ngan abah melaksanakan tugasnye seperti dulu-dulu menghantar aku ke kelas.. hehe.. Sian kat mak ngan ayah metua duk dua orang je kat Setapak.. Semoga sehat-sehat je dekat sana...

Nak tengok gambar farewell party aku tak? Ofis aku buat dekat Tupai-Tupai Restoran... Makan tengahari.. RM25 ++ sekepala.. Ni first time aku pergi tengahari. Kalau malam dia buat steamboat. Lagi best pada aku.. Tengahari? Aku tak rekemen sangat.. Mahal je lebih..Makannya biasa-biasa je..Lepas tu, kalau tak silap aku, sekali je boleh amek..Tak logik lah..Nama buffet...Tapi oleh sebab makan free.. Diam sajoh..hehe..

Jom jom...Tengok gambar...



Bagi ucapan dulu.... Bagi semua orang terkenang-kenang...ecceh... Cakap time kaseh kat itu kat ini... Mintak maaf... Muke sungguh-sungguh bagi ucapan... Last nihhhh..Lepas gian...Pasni ntah-ntah dah kecut perut balik nak bercakap depan orang ramai...hehe...


Hadiah pertama... Dapat pen yang ada tulis nama sendiri...Hadiah standard tapi sangat berguna.... ^_^v


 Hadiah dari kem wardieburn... Dapat kain cotton sepasang... ^_^


Ada lagi nih...Mana ntah..semua dah berkeliaran...Tak sempat nak panggil...Yang ado jo....wiieehhuuu...Apsal pulak aku pandang tempat len...-_-"

Ok...Itu cerita farewell party dekat Restoran Tupai-Tupai... dekat Kem Sungai Besi, aku buat special sikit..aku belanja makan n panggil semua staff Kem Sungai Besi.. Ini Kem yang aku jaga dari mula aku masuk, sampailah aku keluar dari JKR ni..Memang rapat dengan semua staff.. Dari segi tolong-tolong masa kenduri kahwin pun, memang dari kem nilah... Pengalaman duk banyak-banyak ngamuk pun kat kem ni lah jugak..haha.


Dapat hadiah lagi..Yey!\0/ Sape suruh pergi tanya aku nak hadiah apa... Aku tengok punya tengok...Handbeg aku dah lunyai...Ahha!! Saya nak handbeg..!Aku kata kat diorang.. Hamek ko..Dapat handbeg Polo Ori punye.. Tapi biasa lahkan..Taste-taste budak lelaki...Redha jelah keKESKEMAan beg tuh...haha.. Tapi so far, aku suka je..Tak sabar nak pakai handbeg baru..hehe...

Technician aku yang aku rapat, bagi handbeg jugak lagi...Katanya sebab nampak handbeg aku dah lunyai.. Adoi..rezeki..Baru minggu lepas duk ngeneng-ngeneng kat Shahril kata nak handbeg baru... Rezeki dia ke rezeki aku yang takyah kuarkan duit beli handbeg baru nih?kuikui...Alhamdulillah..rezeki terpijak... =p

Dapat dua helai lagi kain ela...Fuuhhh fuhhh..Memang cantek n berkualiti kainnya.. Tak sabar nak pergi tempah..Akak tu beli dekat Gulatis.. Aku tanya napa bagi banyak ngat ni kak.. Takpe..Rezeki Cik Nas katenye..(panggilan yang memang diorang taknak ubah walaupun aku dah kawen..Takpo..Rase muda...hehe) Wiieehhuuu!!\0/ Alhamdulillah... Sesi mengutip hadiah telah tamat...

Sekian sahaja berita dari si suri rumah yang spatutnya buat assignment sebab malam esok nak kena hantar n siap ada presentation lagi.. 


nota kaki : Boleh tak siap tukar layout blog nih? Punyalah taknak buat assignment!

























Taknak buat esaimen!!!!!!!!!!!taknak!!!!!!! T_T



2 comments:

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails