Thursday, October 11, 2012

Cerita Adam Dan Hawa...


First time tengok cerita ni malam semalam..Dah episod 24 kot tak silap... Selalu lepas tengok je Master Chef 2, terus masuk tido.. Malas nak layan Adam Hawa ni..Sebab setengah jam setengah jam pastu 80 episod..Adoi..Tak tahan aku nak menunggunya.. Tapi oleh sebab kelmarin cousin aku Nadia kata dia tak sabar nak tunggu cerita ni utk episod seterusnya, aku pun sebok-sebok lah jugak nak tengok.. Nak-naknya bila tengok iklan dia scene dekat Mekah..aduuuuuhhh..rindunyeeee....

First tengok cerita ni terus komen kat shahril

"Apelah kan...hensem-hensem macam ni punnnn gaduh-gaduh taknak... Kalau saya lah...."

Shahril pandang menyampah kat aku.... Buat muka 'ko laki hensem sume ko nakkkkk'... Pastu sambung tengok tv sambil kunyah-kunyah tulang ayam, sikit suara sehalus suara semut pun aku tak dengar... Ok, aku buat kesimpulan...No komen lah tu dengan komen mata keranjang aku tuh... -_-"

Aduihhh laaa...gurau-gurau manja pun tak dilayan... kuikui... Komen-komen selepas tu hanya berkisar "Haaa, saya pernah pergi situ!"... "Kat situ lah mak bla bla bla...".... "ehhhh...Dah lain dah bangunan-bangunan kat Mekah nihh..." Sampai apa dialog cerita tuh dah tak dengar sangat.... -_-" 

Shahril dah naik haji...Tahun 2008... Aku Alhamdulillah...Dah pergi umrah tahun 2010... Mungkin tak? Doa tahun 2008 dan 2010 dekat Jabal Rahmah atau depan kaabah... Dimakbulkan Allah tahun 2012.... Doa untuk bertemu dengan jodoh terbaik hingga ke syurga... Penantian satu penyiksaan? Penantian satu kemanisan laa...  ^_^






Sedap je kalau tajuk drama Adam Hawa kan? Cuba kalau tajuk Saiful Nita? Tak komersial langsung rasa nak tengok............................ Perasaan aku je eh?



Okei, sekarang ni berpindah kepada cerita yang lain.... Ada idea tak nak buat thesis tajuk apa? Oleh sebab aku belum lagi masuk opis baru..aku tak dapat nak merelatekan tajuk thesis aku dengan projek yg mungkin aku tengah buat... Insyaallah akan buat site investigation...Tak nak buat site..Taknak buat lab..Tak nak buat software... Logik ke? Buat comparison data je... emmm....Macam kena buat software jugak je....





ok sekian....bebelan untuk hari ni....




4 comments:

  1. Bila pulak la turn aku nak jejak kaki ke sana??? Ya Allah, permudahkanlah jalan untukku..

    Skg ni cube untuk ingatkan diri sendiri, no more leisure trip, jalan2 suke suki selagi tak jejak bumi anbia. Berjayakah??? Hopefully..

    Penantian satu penyiksaan? Hmm...masa menanti tu mungkin rasa mcm mental torture. Tapi hikmah disebalik Allah tak terus bagi apa yg kita mintak supaya the moment kita dpt tu, kita akan sgt menghargainya. Of course dgn beberapa ujian getir sblm permintaan kita dimakbulkan.

    oit...nati aku emailkan report ye...

    ReplyDelete
  2. Insyaallah Li.. Masa tu akan sampai jugak.. Cita-cita nak pergi sana tu yang kena selalu ada..hehe...

    Kan Li kannnn... Bila topik2 macamni, aku selalu rasa ko je yang amat paham apa yang aku rasa n macamana menghargainya kita kat pasangan kita sekarang ni kan Li... hehe


    Aku dah dapat email ko...Thanks Li!
    ^_^v

    ReplyDelete
  3. oke fine~

    aku kene terbaca jugek sambil klik2 =__="

    istanbul pun bumi anbia jugek kan ili? boleh kot kalau aku melencong ke sana dulu...turn kat tabung haji giler lambat kot...[err...daftar pon blom~]

    err...aku pun kene terus menunggu ke?

    [kalo korang @ sesape gi haji/umrah aku nk kem doa ye]

    ReplyDelete
  4. wahaha glemer kejap kat blog kau ni..sape suh buat komen sedemikian kan dh sentap haha..

    tp aku mmg sgt sayu bile tgk scene kat masjidil haram tu..rase mcm nk terbang ke sane.. asyraf pun asyik ckp "mama, kaabah"..lg la aku nk pegi sane cpt.

    doakan kami sempat ke sana, ya Allah permudahkan laluan kami untuk menjadi tetamu Mu

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails