Friday, September 14, 2012

Nasrina Si Jurutera...

Assalamualaikum...

Tinggal lagi 2 minggu....Jumaat depan n Jumaat satu lagi... N insyaallah haritu adalah hari last aku dekat JKR nih... N mungkin memang rezeki aku dekat JKR ni takde langsung atau lambat lagi.... Sebab interview untuk ditempat kan oleh SPA haritu aku tak dapat pun panel JKR tapi kementerian yang lain.. Jadi, mungkin jodoh aku dengan JKR jauuuuhhhhhh lagi atau mungkin tak ada langsung....

Sekarang ni sebab-sebab untuk aku amek master haritu tercapai jugak.. Iaitu kalau tak dapat tetap aku akan move on ke tempat lain... Alhamdulillah... Aku dapat offer Geotech Engineer dekat satu consultant ni... Consultant yang dah agak establish and insyaallah akan aku rembat ilmu secukup-cukupnya dalam tu nanti...

Terus terang aku sendiri tak pernah dengar nama consultant ni... Tapi kalau siapa-siapa yang pernah buat project melibatkan environment atau water yang combine dengan consultant-consultant besar macam Zaidun Leeng, Minco mungkin pernah dengar.. Contoh nye Ila opismate aku pernah kerja dengan Zaidun Leeng dia kata opis yang bakal aku masuk ni memang dah lama n buat project besar..Memang antara kompeni yang disebut sebut..Shahril pulak ex-Minco dia kata dulu project dia memang ade join dengan opis tu jugak.. Okei, sekurang kurangnya taklah masuk kompeni yang kokak sangat kan..(ayat penyedap hati...hehe)

Kenapa aku amek Geotech... Sebab pengalaman aku jadi engineer structure sedikit membosankan aku.. Kiranya aku mengharapkan Geotech ni memberi aku pengalaman yang tak membosankanlah kiranya nih... Ke aku sendiri yg memang taknak buat design lantas menganganggap semuanya adelah bosan... Adoiiii...Dah nak dekat 4 tahun dekat JKR... Jadi agensi pelaksana merangkap pemantau... Wohooiii cmne kehidupan aku lepas ni yang lebih menjadi golongan pemikir yang sebenanye aku ni memang malas memikir... Ahdoi laaahhh...

Takpelah... Kalau Allah dah kata itulah tempat aku walaupon dah berpuluh tempat aku hantar dan cuba nasib,   munkin inilah jawapannya.. Doa aku, mana yang terbaik dapatlah.. Kalau tak terbaik jangan dapat langsung... Sebab aku taknak berbelah bagi... Terus terang aku akan amek mana yang akan bagi benefit paling banyak tanpa memikirkan apa yang aku nak jadi sebenarnya..huhu... Jadi kalau inilah jawapan yang Allah nak bagi untuk masa depan aku, grab sajoh... DAN! Nasrina!!! Sila berubah menjadi orang yang lebih rajin...!!!! Udah-udah la menjadi golongan yang pemalas..!!! -_-"

Ohh yee... Berita baik di bulan Syawal yang ingin dikongsikan lagi satu adelah.......

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

GAJI PEGAWAI CONTRACT NAIK RM300!!!! Wiieeehuuu!!!Alhamdulillah... ^_^

Untunglah sapa yang still sambung tuh... Aku insyaallah dapatlah merasa dari bulan Jun sampai bulan September je... Sebab diorang akan back date dari bulan Jun... Rezeki jugak tu kan? Yeyyy! Yeeyy!! \0/
Perkara ni takkan jadi jadi kalau Allah tak kata Kun Fayakun.. Dah 5 tahun gaji pegawai kontrak tahap tu jeh.. Kerja melampau..Kadang2 tu mengalahkan yang tetap..Aiihhh..Ok stop bebel... =p Mana aku tak happy..Berita ni dapat betul-betul dua tiga hari lepas aku hantar resign letter... Merasa jugaklah rezeki ni... Apa-apa pun, gaji kat tempat baru lagi masyuk...hehe...

Banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk sangat pengalaman aku dekat sini.. Daripada tak reti handle meeting.. Alhamdulillah... Dah Beratus kali jadi chairman walaupun melibatkan ranking-ranking tinggi tentera... Takut nak bercakap dengan beratus-ratus kontraktor..Alhamdulillah kalau tiba-tiba diorag tanya soalan on the dot pun masa lawatan tapak dah boleh jawab insyaallah... Betul ke aku boleh jadi leader..? Alhamdulillah staff bawahan ada dekat 80 orang n boleh dihandle dengan jayanya setakat ni.. Alhamdulillah kerja-kerja dekat kem semuanya dapat disettlekan dengan baik setiap tahun..Alhamdulillah hubungan baik bukan dekat bahagian aku je tapi melibatkan Mekanikal, Elektrikal n sampai ke HQ..Kalau tak takkan bos dekat HQ yang rekemenkan jodohkan? kehkeh...(Ok poyo...)

Alhamdulillah pernah dapat Anugerah Pekerja Contoh daripada Ketua Pengarah JKR Ir. Judin...

Kenapa tak dapat tetap? Munken tahap kehampehan aku menjawab masa inteview gagal menunjukkan yang aku ni boleh buat kerja... kehkeh... Apa-apa pun, rezeki dekat tangan Allah... Kita buat sajoh kerja kita... Selebihnya, biar Allah yang tentukan.. We Do The Best... Let Allah Do The Rest... Allah Maha Tahu apa yang sesuai untuk kita... ^_^v


nota kaki : Ohhhh...Tiada lagi jalan-jalan ke Jalan TAR selepas ini..... Bermulalah episod Nasrina Si Jurutera Skema.........


No comments:

Post a Comment

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails