Friday, June 8, 2012

Majlis Sanding 19.05.2012

Assalamualaikum...

Haa..Hamek ko.. Aku dah tukar template..Semata-mata nak bagi gambau besau-besau leh keluar..Pueh ati aku..hehe... Hari ni genap 3 kali Jumaat perkahwinan aku..Okeh, cam pelik pulak ayat tu.. 3 minggu lepas, hari yang sama, aku tengah berdebar-debar dekat Masjid, menunggu waktu aku bertukar status menjadi isteri orang.. ^_^

Ok, aku belum lagi update pasal Majlis Persandingan aku kan.. Majlis Persandingan aku dibuat keesokan harinya iaitu hari Sabtu, 19 Mei 2012. Majlis bermula 12 tghari sampailah 4 petang kalau ikut waktu dekat kad.. Oleh sebab Shahril cuma orang Setapak, dan aku orang Ampang.. Kitorang buat keputusan untuk buat satu majlis je.. Tak payah dua kali baju pengantin.Tak payah dua kali pelamin. Takpayah nak fikir nak buat macam-macam benda dua kali. N boleh save duit sikit kat banyak benda kecuali yang doublenya adalah dekat makan dan door gift sahaja..Kira ok lah tu kan..

Pada mulanya idea kitorang ni mendapat tentangan agak hebat jugaklah dari pelbagai pihak.. Ada yang kata kitorang ni sep sangatlah.. Ada yang kata alah, sekali je?Tak bestlah kawen sekali je kot...Rasa lah sikit majlis lain-lain..N tak kurang ada jugak yang menyokong dan memuji yang kata senang je kitorang ni tak banyak ragam. Janji kawen je..haha!

Alhamdulillah... Dengan rezeki yang melimpah ruah dari orang sekeliling, (kalau nak mengharapkan pengantin perempuan je memang agak hampeh..) Berjaya menjadikan majlis perkahwinan aku seperti yang aku impi-impikan...

Dihujung red carpet ada kawan-kawan aku yang dah menunggu untuk baling bunga..Aku perlukan diorang..Untuk aku boleh senyum semanis mungkin menghilangkan muka cuak ayam aku nih..kehkeh..

Majlis kahwin aku ni 100% adalah idea aku dan Shahril..Alhamdulillah, Shahril jenis follow je.. Setakat ni memang sepakat cuma..Aku yang terlebih nak budget tapi dia yang agak tak kesah sikit bab duit.. Oleh sebab kekedekutan aku nih, berjaya gak aku dapatkan semua pakej pelamin, make up, kad kahwin, door gift yang alhamdulillah memang ok sangat harganya...

Jom..Macam biasa..Biar gambar menceritakan segalanya...^_^

Thanks Nadia! Bertungkus lumus menyiapkan props untuk background photo booth.. Pukul 2 pagi datang dewan untuk siapkan backdrop..Cantek! Sangat suke..\0/ Gambar atas meja tu, aku cuci lepas akad nikah...Lepas tu terus tampal2 kad kadbod hitam.. Thanks Hawa sebab cantekkan meja yang tak sempat nak lantik sape2 untuk memperelokan meja tuh di siang hari..lupe..hehe =p




Buku Tetamu yang aku buat sendiri..Wiieehhuuu....\0/


Dalam VIP Room tengah siap2 untuk bermake up..


Orang-orang kuat... Di hari Majlis...dan ramai lagiiiiiii....


Korang ada tak kawan korang yang bila tengok bunga tangan yang korang dapat dari pakej pengantin dia rasa menyampah lepas tu nampak ada bunga lain yang korang beli untuk gubah dewan lagi cantek dari bunga tangan yang korang dapat free tuh. Lepas tu dia offer nak buat yang baru dari membiarkan korang buruk dihari perkahwinan korang dengan bunga tangan dari butik tu yang bak kata kakak aku macam sayur kobis..hahaha!

Thanks Ili!! Bunga tangan awak yang gojes tu menyelamatkan dan menambahkan kejogesan saya dihari itu... Yyyeeeeyyy!!Li, takyah nak buat2 terkejut aku pilih bunga yang ko buat..sah sah lagi cantek kot dari bunga lily ala2 kobis tuh...haha..

Bunga Lily yang Ili buat tuh, Ila ofis mate aku yang beli hari Jumaat semalam nya..Memang dia ditugaskan untuk pembelian fresh flowers...=p



Mak ngan Abah yang agak busy di hari itu...hehe...Mana taknya..Tuan rumah merangkap caterer tuhh...hebat lah Mak Abah!\0/



Masuk ke dewan....Dayang-dayang masuk dulu..Tunggu dekat hujung red carpet bila pengantin sampai baling bunga...Saja nak moment dalam gambar...



 Hamek ko...tak nampak muka...Hahaha!


7G..Geng-geng Baby...Tukang kcoh kat majlis orang...Maze (Baju Hitam silver) jadi photographer family secara tak official untuk hari tu.Selain Abg De..Abg De Photographer untuk Majlis Akad Nikah merangkap Majlis Sanding nih.Thanks Maze...


Keluarga belah Shahril..Ni baru suku ya...Ramaiiiiiiiii sangat lagi sebenanarnya family belah dia..Jauh beza ngan family aku..ciput je...


8d8....Sentiasa dihati...



Baby yang terlalu menyayangi aku...kuikui..3 kanak-kanak comel yang depan tuh, penghibur hati aku ngan Shahril hari tu..Dari mula acara tangkap gambar sampai lah outdoor session, ada je diorang...cousin-cousin aku...Kesayangan aku tuh...^_^


Famili saya \0/

Kakak aku yang make over dekorasi dewan, pelamin, meja pengantin, walk way..Mentouch up-touch upkan apa-apa yang patut bila dia tengok adik dia dah masam mencuka dah pagi tu bila ada dekorasi yang tak kene dengan citarasa dia.. Nak ngamuk dah weh aku pagi tuh..Mujo akak aku nih tangan dia hidup.. Dia borong banyak-banyak fresh flowers, dia ngan team dia mencantekkan apa2 yang patut...Kalau tak..Meletops dah aku bila tengok pelamin yang agak tak kene ngan citarasa aku tuh..(tapi orang pelamin tu datang gak lah bila aku cal suh touch upkan balik pelamin tu..seb bek) Tapi tetap jugakkk..Akak aku yang arah2kan apa yang patut n cantekkan yang lain2..

Fuuhhh..Alhamdulillah... Segala-galanya selesai dengan jayanya...\0/

Rindunya kat famili aku...huhu...(walopun tiap2 minggu jumpa n tiap2 ari cal..)


Famili baru saya..\0/ Saya dah berpindah rumah ke rumah keluarga mertua sekarang..Alhamdulillah... Allah tau perangai kita macamana..DIA bagi keluarga yang sangat sempoi n hepi go lucky n sentiasa tunjuk ajar menantu yang tak reti buat kerja rumah... T_T


Pensponsor kek kahwen tiga tingkat dan flower girl saya....\0/


Yang belah kanan gambar ni Nadia n suami dia Abg Bad... Nadia ngan suami dia ngan Shahril satu sekolah..Haaa... Diorang ni lah cousin yang aku duk bagitau dalam entry aku sebelum-sebelum ni yang memudahkan pemilihan aku dalam membuat keputusan calon suami nih..kuikui..Nadia ni jugak yang buat background photo booth yang aku dah bagitau kat atas tadi..

Belah kiri gambar ni pulak kak Ani n suami dia Abg Sharil..Ada dua pulak Shahril dalam famili aku..Nama apa nak dipanggil untuk Shahril versi suami aku, belum ditentukan lagi. Kak Ani sponsor apa??Wooo..gerun woo nak bagitau... Paling banyak nih setakat nih...Shhhh...Kalau tambah lagi separauh leh la aku dapat beli TV LED..kuikuikui...


Nampak tak bubble bubble tuh?Nampak tak? Dah lamaa dah aku memang teringin nak buat bubble-buble time potong kek..Tak sangka lak jadi kenyataan walopon tak lah menjadi sangat...

Ok, mana aku dapat bubble2 nih? Korang tengok gambar kat atas nih.. Tengok kat tangan kiri abg Badrul..Yang tangan dia atas lutut tuh..Pastu ke kanankan sikit mata korang..Nampak tak ada sesuatu berbentuk gajah? Dari situ lah bubble2 tu keluar..haha


Tadaaaa!!!Maze!Mujo ade awak yang sanggup melakukan pekerjaan sebeni rupe..Awak ngan anya je bersetuju untuk melakukan perkara ini tanpa merasakan "wehhh...malu la weh...gajah tuhhh" Thanks Maze!!!!

Sebelum ada yang merajuk aku tak tunjuk apa yang disponsor secara bertungkus lumus oleh kakak sedara aku selaku pembuat hantaran iaitu Along...Ni ha...Bunga pahar dari kertas tisu.. Hot gila bunga pahar ni haritu sampai aku paksa si Hawa cepat-cepat nyorokkan sebab aku nak bagi kat kawan-kawan aku takut tak sempat nak bagi dah abeh...Cantekkannnnnnnnn...


Ini dekat meja PA system...Azrol selaku orang paling kuat..Flow Manager untuk haritu..bersama-sama dengan kak ngah Shahril. Diorang yang pegang walkie talkie haritu..Walkie talkie disediakan oleh wanie n bahzme..^_^

Ppink n Kerol Jadi MC untuk haritu..Series..Aku memang main lantik je..dua bulan sebelum kenduri..Aku lantik je tanpa suruh pun diorang test nada suara...Sekali..Alhamdulillah...Terbaekkkk...kadang-kadang..Apa je keputusan yang tiba-tiba tu..Sebenarnya, Allah yang bantu kita buat keputusan dalam memilih...^_^



Okeh..Sekian..Dari pukul 9 pagi tadi lagi aku nak abehkan entry nih..Ni baru abeh... Sekian dari saya dan suami...Kalau ada sape2 yang tertinggal untuk aku bagi penghargaan..Insyaallah aku akan bagitau dekat entry yang lain..Tapi percayalah.. Memang ramaiii sangat pembantu aku untuk majlis nih... Pembantu yang Allah hantarkan secara tiba-tiba..Alhamdulillah...\0/ Insyaallah akan aku kenang dan balas jika diberi kesempatan...


Doakan kami ye...Bahagia hingga ke syurga ^_^


nota kaki : Semua gambar ni adalah gambar yang diambil daripada official photographer kitorang. Ministry of Moment. Gambar2 raw yang belum diedit...^_^



5 comments:

  1. kejogesan ke kegojesan?? OH YOUR ENGLISH!!

    tgk abg bad..kekanan sikit akan nampak jumbo the bubble..hahahahaha!!!gajah~gajah~ penat tu prektis hari2 demi mndapatkan pengeluaran bubble yang menarik..kuikuikui :p

    sweet gmbau yg last sekali..dh same dh muke korang..doakan aku pulak ye lps ni..aku syg die..ehhhh(ttbe)haha :P

    ReplyDelete
  2. congratulations dik..semoga korg berdua bahagia hingga ke syurga.
    apsal kau x ckp nak ade bubble2..aku ade pistop bubble kat umah bagi asyaf main lolz..kompom mengeluarkan bubble2 yg diidamkan haha

    ReplyDelete
  3. OH MY ENGLISH!! woihoii b..ko g kumpul duit keje carefour tiap2 bulan simpan duit kawen..kukui..

    ili, takyah blushing sgt..hehe

    ohoii..tengkiu..amin... ;) kalo aku pakai pistol si asrap tu, ponek pulak si maze tu nak menembak-nembak harituh..haha

    ReplyDelete
  4. baru baca weh!
    jenuh!

    lepas ni aku klik iklan je la.... hhihhi~

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails