Sunday, April 29, 2012

Tak Cukup Korum

Salah pilih tarikh ke?huhu...Masa aku pilih tarikh tu, aku tak tetapkan pun nak tarikh best ke apa ke..Janji mana-mana tarikh yang kosong, aku book je..

Sekali, rupa-rupanya tarikh tu budak-budak sekolah menengah tengah pekse..huhu..Sian anak-anak murid aku yang dua orang tuh tak dapat tengok cikgunya naik pelamin insyaallah...huhu

Diorang ni antara yang eksaited duk selalu tanya bila aku nak kawen siap nak rekemenkan cikgu kat sekolah MRSMnya..Tapi ujung ayat, "Tapikan auntie, cikgu kite tu dah tunang.." Huh! Apo ko...Nak kenalkan tapi dah not available pulak...

Diorang ni jugaklah yang aku nak harapkan dan bercita-cita untuk melenjankan untuk buat semua benda nanti.. Untuk siapkan taging2 untuk door gift, untuk bagi doorgift kat tetamu dan sebagainya..Kompem takleh melawan punya.. Malas je, aku bagi lah ayat keramat aku "Jangan derhaka ngan cikgu!" Kompem buat..Muahahaha...! Kalau tak buat jugak? Aku report kat mak diorang..Muahaha!

Tak pelah eh...Mungkin ada hikmahnya..Walopon sedih macam tak cukup korum.. =(


nota kaki : Tak dapat markah elok..Siap!

5 comments:

  1. hahhahahah.. ape la nas-hawa

    ReplyDelete
  2. ha.. ni dari salah seorg mama tu... bukan hanya mrsm, sekolah menengah malah semua sekolah rendah dan sekolah agama pun tengah pekse... dan bukan setakat murid2 yg busy, seluruh persatuan mama pun tengah busy preparing utk anak2 yg tengah nak pekse ni.. tapi x ape.. yg penting doa dari seorg murid ke gurunye dan sebaliknye itu yg lebih utamakan...
    ...sesuatu kejayaan itu memerlukan pengorbanan.. betul tak???

    ReplyDelete
  3. huhu ~ saya terasa ! suruh mama rakam banyak2.ok ! rakam semua benda.. dan kalau nk tau kita sedih xdpt dtg padahal beria gila nk tolong itu ini..haha..nk wat cane? da minggu tu exam week ka.. lalala.. tinggal kn nasi minyak sikit ! kakaka !

    ReplyDelete
  4. assalamu'alaikum...
    ha! kalau yg kat atas tu anaknya yg kat mrsm tu...yg ni mamanya pulak!! bukan setakat mrsm, sekolah menengah, sekolah rendah, sekolah agama pun tengah dok pekse masa tuh! dan bukan setakat murid2... seluruh persatuan mama pun tengah busy preparing anak yg tengah dok pekse nih! tapi tak ape...demi utk mendirikan sebuah masjid, angah rela berkorban ape saje dan doa dari anak muridmu dan dari cikgunya yg bakal jadi raja sehari ni lebih pentingkan??!!

    nota penghujung nota: angah sayang nina...semoga sentiasa dalam lindungan Allah...amin.

    ReplyDelete
  5. ohhoiii persatuan mama dah mule bersuare...haha! setelah sekian lama tak dapat mengomen..woohhooii...Alaaa..macam tak best la anak2 murid ku xdek..rase tak cukup korum je.. cube la dtg cube lah..tapi, kalau tak dapat jugak, sumuaa kan ada hikmahnyaa(eh ternyanyi pulak :p)

    diriku sayang dirimu jua..ohhoiii..asal kisah hidup kita yang hamper sama..

    ain, sile blajau codek2..tak dapat 10A siap!

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails