Monday, April 2, 2012

Ini kisah aku...


Macam poyokan? Tapi percayalah..Dalam tempoh aku single dan mencari jodoh aku dulu.. Aku memang berusaha untuk menjadi yang terbaik untuk diri aku sendiri. Macam-macam yang aku buat..Semoga aku termasuk dalam kategori pompuan yang baik-baik. Sebab aku percaya untuk mendapatkan jodoh yang baik, aku perlu menjadikan diri aku antara yang terbaik..Kalau belum menjadi yang terbaik pun, sedang berusaha untuk menjadi yang terbaik..

Satu masa dulu, aku berfikir..Di mana kah jodoh aku..Cara bagaimanakah Allah menemukan jodoh aku..Andai kata aku menerima salam perkenalan menggunakan orang tengah, orang tengah tu perlu dari kalangan orang yang baik-baik juga sebab aku percaya bagaimana kita,begitu jugalah kawan-kawan kita..Perangai yang hampir sama..

Perkenalan aku dan dia adalah diperkenalkan oleh bos aku merangkap bos dia di HQ.. Dalam masa yang sama dia berkawan lama dengan sepupu aku suami isteri..Semenjak sekolah menengah.. Dalam masa yang sama, berkawan dengan kakak ofis aku dan kawan-kawan aku di ofis..Ramai yang berikan jawapan yang positif.. Antara sebab kenapa hati aku tak ragu-ragu untuk memilih dia selain istikarah kepada Allah...

Bukanlah aku nak kata dia terlalu perfect terlalu baik macam dah takdek lelaki lain yang baik..Bukan..Cuma, sikap dia yang hormat orang tua, jaga solat, cara percakapan yang sopan dengan rakan sekerja dan keluarga dia, bertanggungjawab dalam kerja.. Dah cukup menenangkan hati aku.. 

Semoga jodoh kami dipermudahkan...Semoga jodoh kami hingga ke syurga... Semoga dengan perkahwinan ni nanti aku dapat membaiki lagi diri aku menjadi orang yang lebih baik untuk mendapat keredhaan Allah..Semoga dia membahagiakan aku dan seluruh keluargaku hingga ke syurga..


nota kaki : memang bila kena buat asignment, mood nak tulis blog datang eh? Hampeh aku nih...Ok sambung buat asignment! (zzZZzzzz)



7 comments:

  1. hahahhaha.. sile siapkan Assignment anda!!!.. tu Qarin ko kaco la tuh.. time nk buat keje die suruh buat bende lain.. kuikuikui.. papepun Nas.. Same2 la kite doa ye.. moga Jodoh kite sampai syurga..

    ReplyDelete
  2. BTW.. alahai baby.. letak la gambar lain.. hehehe.. tau la baby.. :p

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah...jom same2 doa semoga suami/bakal suami kite jadi seorang imam yg soleh dlm rumahtangga, pemimpin yg adil, bertanggugjawab..semoga dia dpt membimbing n memimpin kite n family menuju jannatul raudhah. Semoga masjid yg kita bina sentiasa dirahmati dan diberkati Allah serta dilimpahkan nikmat kasih sayang..
    Jom kita cari redha Allah dgn cuba utk perbsiki diri agar jadi isteri/ibu solehah/mithali..Amin Ya Rabb...

    ReplyDelete
  4. Opssss..lupe ayat plg penting....suke tgk kwn2 bhgia...am happy for u nas....wlupun skg aku jarang ade mase utk kwn2, but despite the constraint n limitation, it wouldn't hold my heart from remembering my frens n praying the best for them...insyaAllah...

    There's rainbow after the rain..and surely the sun will rise again and wipe off the gloomy sky...come the bright day, and we are thankful for everything that Allah have planned..syukran ya Allah for giving my friend this wonderful feeling...

    ReplyDelete
  5. amin..semoga jodoh kite sampai syurga we... ;)

    li,bergenang pulak aku baca perenggan last ko tuh..ko mmg sajekan?haha... tengkiu li.. Aku tau ko paham sgt ape yg aku rase sekarang nih.. kadang-kadang lepas hujan yang gelap, kite tertunggu-tunggu pelangi yang cantik tu datang..Tapi rupa-rupanya Allah tak bagi kita pelangi yang cantik. Tapi bagi kita matahari yang memberi seribu rahmat..;)insyaallah.. =)

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails