Tuesday, March 27, 2012

Checklist B2B..

"Nas..Doorgift dah setel?" 
"Nas..Ujian HIV dah pergi?Borang-borang dah isi?"
"Nas.. Baju dah pilih?"
"Nas..Pelamin dah confirm?"
"Nas..Kasut dah beli?"
"Nas..Hantaran dah setel?"
"Nas..Kad bila nak start hantar?"

(tido...zzZZZzzzz)
***********

Aku takde checklist ke? Ada.. Tapi kenapa banyak tak bertanda done lagi?...Arghhhh!! Macam-macam nak dibuat...Alhamdulillah..Baru balik buat test HIV..Keputusannya Negative... Tambah satu perkara yang boleh ditanda 'done'.. 

Nak kata stress tak stress sangat..Tapi risau memuncak sangat nihh! Cukup ke makanan untuk tetamu nanti?Cukup ke tempat duduk masa peak hour nanti..Dapat ke memuaskan hati tetamu dan sedara mara yang datang. Muat ke baju aku nanti. Cantik ke pelamin aku nanti? Cantik ke buku tetamu aku? Cantik ke photo booth aku? Cantek ke dewan aku? Sedap ke makanan? Ok ke door gift aku nanti? Hello Nasrinaaaa..Tak penting pun apa yang ko nak risaukan tu...Yang penting akad nikah je okey...Ye Yee..Saya tau...Saya over    -_-"

Dah lah..tu je nak cakap.. Baik tak yah updatekan..Takde isi pon..huhu

Insyaallah..Masa hari kenduri tu...Aku tau aku takkan sempat jumpa semua orang.. Boleh tak korang tinggalkan kenang-kenangan n doa dekat buku tetamu yang aku dah sediakan dekat photo booth aku yang 100% DIY tu..Taktaulah cantek ke tak..Aku ni tak berseni pon..Mujur cousin aku yang berseni nak tolong.Nak harapkan aku sorang..Hampeh kot hasilnya... =p Cari sampai dapat ye..Taktau lagi sudut mana nak letak photo booth tu..Harap-harap korang cari sampai dapat! ^_^v Tapi..Kalau boleh jumpa lah aku.. eh?eh?eh? 

Doakan segala-galanya berjalan dengan baik dan lancar ye..

nota kaki : Banyak buat benda bukan-bukan dari benda yang penting...


6 comments:

  1. insyaAllah... sume ok... semoga haritu berjalan lancar... Amiin

    ReplyDelete
  2. insyaallah..amin...tq we =)

    ReplyDelete
  3. sama je perasaan dgn akak dulu...dan dgn sume2 org lain...phase ini sgt letih!!! tapi...it is a very good experience....pengalaman yg sangat indah :)

    apapun...satu word je akak nak bagitau kat nas....TENANG....

    sebab syaitan sangat tak suka pada pernikahan anak2 Adam yang diredhai Allah....dan....kelam kabut serta gabra dan yg sewaktu dengannya adalah salah satu pintu masuk syaitan ke dalam diri kita....

    tarik nafas panjang2 dan TENANG....

    semoga dimudahkan Allah...insyaAllah....

    p/s sila utamakan yg wajib dulu ya...tang nikah tu yg penting...dan urusan2 selepasnya....hehe

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum..
    All the best nas...Kene inhale & exhale secukupnye.. Nanti oksigen tak samapi kat otak, lagi kabut..hehe~
    Semoga perjalanan ini diberkati dan dirahmati Allah..Amin..

    ReplyDelete
  5. nas.ooo patotla senyap semcm..bz upenye.ahaha..ayat mung da same cam ak setahun yg lepas..takot bena tak menjd kan?tapi 1 lesson ak blaja..juz go wit the flow..yg paling penting nikah tu..time sanding..enjoy the momento..jgn stress2 nati tak naik seri org kate..kalu ade kesilapan yg belaku..tutop mate jek..ape2pun wish u de best bride to be..i bet u will be one beutiful bride on dat day \(^_^)/


    ~komen dr kwn mu yg nak deliver baby 3 hari sebelum yr W-Day..psssttt..plisss doakan utk ak skali yaa..nati kite exchange hadiah yaa..ehehe ^_~

    ReplyDelete
  6. kak zam..
    insyaallah kak..;) akak! jgn lupa berlari lari ke kenduri saya nnti tau!..=p

    ili..
    baek li..tengkiu.insyaallah..=)

    aini..
    tengkiu aini! =)
    insyallah ko akan baby yang comel & sehat & baek mcm aku..haha =p jom tukau adiah!\0/

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails