Thursday, January 26, 2012

Kenangan waktu dulu...

Tengah menggodek-godek folder2 dalam email yahoo..Terjumpa email lama yang....Yang membuatkan aku flash back perkara 5 tahun dulu...

Aku terlalu bergantung dekat kawan-kawan aku sebenarnya.. Aku takkan dapat keputusan yang baik dari diploma sampai degree tanpa diorang... Tapi ada satu semester yang pada aku.. Masa Degree sem akhir. Allah sedang menguji aku untuk berdikari.. Semester yang menjadi penentu aku boleh berdiri atas kaki sendiri atau pun tak..

Aku terpisah kelas..Dengan kawan-kawan aku. Termasuk sifu-sifu aku... 'Terpisah jauh'....

Dan ditakdirkan...Di ajar oleh lecturer yang sama untuk subjek Geotechnic.. Subjek yang aku sangat suka.. Tapi di ajar oleh lecturer yang super duper garang to the max dan teliti dalam pembahagian markah...

Dalam kelas aku, aku satu-satunya yang dapat markah (seperti dalam email) yang lain dari kelas sifu-sifu aku...(Lecturer ni ajar dua kelas je. Kelas yang lain lecturer lain pulak) Dan confirm-confirm lah sifu-sifu aku antara yang dapat markah terlebih hebat dari aku..Kalau aku A..Diorang A++...

Kadang-kadang tu aku tertanya-tanya...Sampai sekarang...Sampailah aku ambik Master dalam geotechnic ni... Memang betul aku minat subjek ni ke.. Atau aku dapat result ni sebab lecturer yang garang yang memaksa aku untuk bersengkang mata bagi dapatkan keputusan yang terbaik ke..Atau aku nak tunjuk dekat kawan-kawan aku yang 'terpisah jauh tu' yang aku boleh berdiri atas kaki sendiri?Atau...Ntah... Apa-apa pun....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Kitorang dapat makan free dekat KL TOWER \0/


nota kaki : Insyaallah..minggu depan jumpe korang dekat wedding wani kan? Rindu Ppink...









6 comments:

  1. uhuh~ memori...rase mcm dah tua pulak bile tgk it's 5 years back...ohoh...zmn remaja, pls don't leave us...boleh stay as remaja tak???

    anyway nas, u deserve it...it's not because of 'sifu' that u get to score. It is all ur own effort. Ur 'sifu' couldn't help u to sit for exam and ensure u answers ur best.
    Man jada wajada. It's ur own effort. Dan kekuasaan Allah.

    ReplyDelete
  2. lupe...aku ko x rindu ke???
    hehe~

    ReplyDelete
  3. dah 5 thn berlalu??? cepatnye terasa makin tue... huhu... kenangan itu sgt indah tetibe rindu puan. Good motivation! its ur own effort nas... u deserved it! yup, rindu ppink juge =( jumpe time wedding waniey. nikah semua gi gak ke?

    ReplyDelete
  4. muahaha..dah agak sifu-sifu aku yang akan ngomen dulu...=p korang ade je dimana-mana..dalam blog, dalam facebook..ppink harapkan henpon ni la ha...(itu pon kalau die ade line..kuikui)

    aku ngan awe pegi nikah wani..aiza x dpt pegi..korang pegi?

    ReplyDelete
  5. nikahnye bile? huhu~ mmg x up to date aku ni..hohoho..

    ReplyDelete
  6. haha...1 feb li..ari wilayah..

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails