Thursday, December 29, 2011

My Pinky Peach E-Day..


Alhamdulillah..25hb December 2011 aku selamat menjadi tunangan orang... Kisah macamana kitorang dipertemukan aku dah cerita dalam entry yang lepas..

Majlis pertunangan yang aku harap2kan adalah majlis kecil-kecilan antara dua keluarga n kenalan rapat aku je and tertutup.. Tapi, perancangan aku tak menjadi.. Keluarga dari belah lelaki je dah datang 15 buah kereta..Saudara mara aku sendiri datang dari kampung dah ramai.. Jadi, kitorang decide untuk buat jugak satu khemah..Alang-alang dah buat khemah..Mesti la ikut tema..Kaler pink peach..Dah macam chewing gum dah aku tengok...Bila dah buat khemah, mesti lah ajak jiran-jiran kan.. Maka, jadilah majlis pertunangan yang dah tak tertutup dah...-_-" Tapi mesti ada hikmahnya kan..Ramai yang datang...Ramai lah yang doakan kita bahagiakan..Insyaallah.. =)

Tengok gambar jom..Biar gambar yang bercerita...

Kek dari pihak lelaki untuk aku..Cukup lah aku bgtau nama dia Shahril..N nak tau muka dia? Tunggu aku kawin nanti ye..Insyaallah...


Ini waktu sesi rundingan...Takde cakap banyak pun..Semua duk ok ok..setuju setuju..Yang lama nya sebab kitorang buat tahlil arwah sekejap..Lepas tu baru sesi sarung cincin..


Upacara menyarung cincin berlangsung..Mak dia bisik dekat aku time ni..Terima kasih sebab sudi terima Shahril n dalam masa yang sama dia menangis...Subhanallah...Aku yang patutnye cakap terima kasih sebab sudi terima aku jadi menantu... T_T 


Ini adalah orang kuat dibelakang tabir.. Yang tudung pink pemberi semangat kepada aku dan juga along kakaknya (yang pakai tudung cokelat). Along tolong buatkan hantaran untuk aku..N jadi mak andam haritu...Cantik tak?Sukenyeee... Thanks korang!\0/


Yang bawah ni pulak abang sedara aku..Photographer aku untuk haritu... Wife dia bagi pinjam 2 bijik dulang..Selebihnya pinjam dekat Hawa..


Yang paling aku suke adalah selendang aku..\0/ Punya lah susah hati sebelum majlis tu. Veil yang aku beli gila-gila punya tak sesuai dengan baju.. N alhamdulillah Allah gerakkan hati kakak sedara aku (baju n tudung purple kat bwh) untuk tanya aku ada apa-apa yang kurang lagi tak n aku mengadu dekat dia pasal veil yang tak cantik tu..Dia suruh aku tengok selendang dia masa tunang dulu n bila aku tengok..Sangat cantik dan sesuai dengan baju aku..Yey!!\0/ Sukanyaaaa!!Free! Yess!!


Ini makcik aku n anak bongsu dia Dila.. Makcik aku bagi kek Indulgence dari secret recipe..Katanya untuk makan2..Sodapnyeee....


Si kenit-kenit sewaktu majlis...


Oompa Loompa @ 8 delapan yang datang..Thanks korang! ^_^


My lovely sweet pinky peachy family...^_^ Abah comel je siap pergi kedai beli baju kaler peach.. Yang lain pakai baju yang memang ade dalam almari.. Oppss lupe nak cakap..Pelamin guna pakai dari barang yang dah sedia ada dekat rumah..Digubah sepenuhnya oleh kakak aku...


Belah kiri (peach) hantaran aku untuk dia..Belah kanan (silver) hantaran dia untuk aku...


Comel tak khemah chewing gum...hee


Tarraaa..Sekian dari saya...


Mak dengan abah pesan...Waktu bertunang ni dugaan kuat..Jaga hubungan ni baik-baik... Jaga hati dia..Jaga hati keluarga dia...Insyaallah baik-baik lah semuanya... Insyaallah mak, abah...

Terima kasih dekat...

Semua yang membantu..Ila yang bagi pinjam bunga tangan..Hawa yang tolong mengemas rumah yang super duper bersepah (kononnye)..Tolong teman pergi Jalan Tar..Tolong dengar segala kekalutan... Ili yang meminjamkan alas dulang yang sangat cantik yang aku memang dah aim dari hari ko kawen... Ppink yang support aku dari jauh.. Pink..aku rindu sangat kat ko... N dekat semua semua yang membantu di belakang tabir yang aku dah siap senaraikan kat gambar2 tu.. Dan juga yang tak disebut...  ^_^ v  Mak abah n adik beradik... Tengkiu.. =)   (dah macam sesi penghargaan dalam tesis dah...)

nota kaki : Alhamdulillah....Semoga kami dijodohkan sehingga ke syurga...

update : barang-barang atas dulang banyak yang di sponsor sebenanye.. sponsor @ sedekah.. terima kasih sangat2.. 

fonden kek (taktau eja) - TA aku, 
cupcake -dari kapten
halwa - technician aku
buah -makcik aku

Semoga Allah membalas semuanya... Alhamdulillah...Memang murah rezeki kalau kita nak melangkah ke alam barukan.. =)








8 comments:

  1. punye byk gmbr..gmbr yg dekat buku banyak2 tu jugak ko letak ye -_-"

    oh pape pon "selamat bertunang anya!"

    p/s:aku byk back up kan ko..ko jgn lupe back up aku balik ye! :D

    ReplyDelete
  2. tahniah nas..
    miss u too..

    Pinky =)

    ReplyDelete
  3. baby :cantek ape gambar kabur2 tu..haha.. dah banyak eh aku back up ko..sile bayau...

    pink : ppinkkkkkkkk!!!!

    ReplyDelete
  4. HULURRRRLAHHH!

    ReplyDelete
  5. suka laaa..nnti ajar lg add math ! haha...jgn lupa ok.. walaupun dah jd isteri org..kuang3!

    ReplyDelete
  6. Tuan punya veil...January 2, 2012 at 11:35 PM

    Haaaa.. nasib baik ko sebut nama aku.. aku punya barang lah yang mencantikkan dan mengayukan muka kau.. hehehe.. nanti suh syaril ko belanja... Hepi Bertunang..

    ReplyDelete
  7. abes sume keluar.. "mak andam ko", "tuan punye veil " ....wakakakaka..abesla ko anya..tuan punye veil akan ulang ayat die tu smpai la die muak..

    ReplyDelete
  8. mak andam.. haha!bukan FOC ke..

    ain..ye ye...add math byrn die tinggi sikit..haha

    tuan punye veil...woohhoiii...pandai ko komen sini ehhh...kuikui...baek2..nnti aku suh die belanje.. =p mujur ade selendang itew...sgt suke!\0/
    (abes la..smpi tua la die duk ulang ayat tu...)haha

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails