Wednesday, October 12, 2011

Doa Ku Untuk mu...

Seseorang menghadiahkan aku buku ni... 


Kompilasi dari 3 buah buku Ustaz Hasrizal atau Saiful Islam. Tajuk buku ni Aku Terima Nikahnya.. Sebelum ni ikuti blog ustaz ni dan jugak motovasi2 pagi dekat IKIM..Sekarang ni nak baca penulisan dia dekat buku pulak.. ^_^

Buku yang dah lama aku nak beli tapi aku tak nak beli selagi aku rasa belum ada seseorang untuk aku.. Tapi bila aku dah baca buku ni, tak semestinya orang yang dah nak kawen @ rasa dah jumpa pasangan hidup je boleh baca. Buku ni untuk semua.. Untuk yang masih mencari, bagi memperbaiki diri agar menjadi lebih baik. Untuk yang dah berpunya dan jugak untuk pasangan yang dah lama kahwin untuk menjadikan diri dan keluarga lebih baik dari sekarang...

Buku ni sebenarnya sepenuhnya mengisahkan jalan hidup ustaz Hasrizal sendiri.. Tapi cara dia kupas cerita ni membuatkan aku baca tanpa henti dan ada part yang tersentuh hati membacanya..Buku ni juga melibatkan kasih sayang ibu dan ayah dalam membesarkan anak-anak.. Apa yang ibu bapa perlu lakukan untuk membesarkan anak-anak agar menjalani hidup selari dengan hukum agama..

Apa yang perlu dilakukan dan tak perlu dilakukan oleh pasangan belum berkahwin dan sudah berkahwin yang akan mempunyai cahaya mata dan sudah mempunyai cahaya mata untuk membina keluarga yang bahagia..

Ishhh...Aku tak reti sangat nak cerita ni.. Boleh baca dekat sini.. Official website untuk buku ni..

Sama-sama kita menambah apa yang kurang..Memperbaiki hati dan jiwa agar sentiasa diredhai Allah ^_^v

nota kaki : Semoga Dia Tertulis Untukku....

6 comments:

  1. assalam...
    yey!yey! dah jumpe pujaan hati...(sile sebut versi p.ramlee)

    nota jari: dah pikir ke ape nak beli bulan disember nanti??? he..hee..hee...

    ReplyDelete
  2. kuikui..aminnnnnnnnnnnnn... tak tau lagi nak beli ape..poning pikir -_-"

    ReplyDelete
  3. moshi2..ak ade buku ni..awe..mung nak pinjam? amboi nas..bagus2 preparation awal..ak dulu tak bace pn buku ni..bace lepas kawin.. ;)

    ReplyDelete
  4. yeke mek.. huhu.. nak bg pinjam aku amik je.. kuikuikui

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails