Wednesday, September 14, 2011

Trip Ke Langkawi

Assalamualaikum..

Ok, nak update cerita pasal pergi Langkawi haritu.. Kursus merangkap shopping...Yey! Kitorang ada 3 hari 2 malam untuk kursus tapi cuma diperuntukkan 3 jam untuk shopping merangkap tengok-tengok Langkawi..Itu pun waktu nak balik.. Ok la tu kan..dari takde langsung..hehe

Ini adalah Jetty Langkawi.. Dengan muka yang pening-pening sebab baru lepas muntah dalam feri..Ye!Aku muntah.. Gelombang kuat gila..Sebelum ni kalau naik feri ke, bot ke takde pulak masalahnya..Kali ni habis keluar semua isi perut.. And bukan aku sorang je boleh dikatakan suku dari penumpang..EEiiiii uuuuhhhhh... Mujo disediakan plastik..Kalau takk.. (muka hijau)


Kitorang tinggal dekat Bella Vista Langkawi.. Betul-betul tepi laut... Cantik jugak.. Dia guna konsep...err..konsep..Tengok je lah sini.. 




Ok..Ekspidisi jalan-jalan bermula.. Selepas 3 hari pagi petang siang malam dengan baik dan penuh tekun mengikuti kursus.. Cewahh.. Kami punn...Eksaited sangat ni!! Tak tau nak cakap macamana perasaan keterujaan tu.. Satu hari suntuk duk tersenyum je tanda tak sabar-sabar nak memborong...Sebab memang dari KL dah aim nak beli beg tarik.. Itu je pon..hehe..

Ofkos la.. Setelah mensearch-search internet dekat mana tempat yang paling femes untuk bershopping dekat Langkawi, mesti la Ismail Group dengan Idaman Suri yang kitorang terjah dulu..Ismail Group ni ada banyak dekat Pekan kuah tu..Kejap ada kat situ..Kejap ada kat sini.. Isi dalam nya pun lebih kurang sama je.. Tapi pada aku, kena jalan semua sebab ada satu je yang aku jumpa ada beg yang sangat menarik hati aku.. Yang lain, emm..Tak berkenan dihati la..
Ada jual pinggan mangkuk.. Idaman mak-mak..Oleh sebab aku bukan mak-mak, aku tak beli.. N aku cal mak aku, mak aku pun taknak sebab takut tak leh terima citerasa aku yang mungken tak setarap dengan dia.. So, tak beli..Dari beli pun menyorok je dalam lemari..-_-"



Tarrraaa..Beg kami! Beg aku harganya rm80.. Beg kawan aku ni RM60.. Perasan pramugari jap..muahaha..
Jangan lupa borong coklat.. Aku yang tak minat coklat ni pun terborong banyak sebab memikirkan orang-orang dikampung yang mungkin mengharapkan limpahan coklat dari aku..


Ok..Tu je kisah di Langkawi..Takdelah aktiviti melawat makam mahsuri bagai.. 3 jam..Apa lah yang boleh dibuat.. Oh ye..Idaman Suri tak letak gambar la.. Tak sempat tangkap gambar.. Tapi dekat situ, aku beli 2 beg anyam yang cantik dan murah... Satu untuk aku, satu untuk mak aku.. Cantik cantik...^_^v


1 comment:

  1. dah alang@ aku terbace entry kau ni dik..mane coklatnye..haihhh

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails