Monday, September 12, 2011

Perjuangan diteruskan..

Assalamualaikum..

Esok insyaallah lagi sekali menjadi student setelah 4 bulan bercuti panjang... Bermula episod pukul 4.30 petang rush pergi HQ jemput Naomi n sama-sama pergi Shah Alam.. Pukul 5.45ptg sampai sebab jem sikit dekat federal highway. Pukul 6 ptg lecturer sampai kalau tak sampai lagi duduk bersidai dekat luar kelas sambil mengunyah ngunyah bahan makanan yang dah ditapau..

Kelas 6 ptg - 9 mlm... 3 jam..Berhenti sekejap untuk solat n memang tak sempat pun untuk makan makanan berat.. N sambung balik kelas dengan muka yang tahan ngantok.. Pukul 9 kelas habis.. Drive lagi pergi HQ hantar Naomi pastu drive lagi balik rumah...

Sem ni kelas semua sampai pukul 9 je.. Kalau ikut jadual la.. Tak macam sem-sem lepas ada yang sampai pukul 12... Gila ngantuk weh.. Tapi aku perasan.. Kalau aku ada kelas sampai lewat-lewat macamtu, senang pulak aku bangun pukul 4 pagi.. Yup..Memang itulah waktu aku bangun setiap hari..Waktu cuti ni pun.. 4 pagi aku set kan alarm... Tapi macam biasa.. Tangan dah set untuk snoozed kan alarm tu sampai pukul 4.30 atau pukul 5.. Tengok tahap mengantuknya..hehe..

Mananya tak kena bangun pagi..Masuk ofis pukul 7.30.. Lambat je sikit, jem dekat Ampang tu Ya ampunnn... Tahap boleh makan nasik lemak lagi dalam kereta..atau sempatlah nak ketip kuku jari kaki... Kaki ye..bukan tangan... Punyalah rileknya sebab jem tu..

Okei.. Doakan mood belajar aku berkobar-kobar dari awal sem sampai hujung sem..Pergi kelas memang la rajin.. Tang buat asignment tu yang...errr..errr... zzZZzzzz~

Allah akan tetapkan satu masa, bila kita akan boleh berdiri atas kaki kita sendiri..Aku mana pernah berani nak drive sorang-sorang selama ni..Jauh atau dekat..Mesti nak berteman..Tapi, Allah dah tetapkan.. Masa tu akan sampai.. Masa tu dah sampai.. Nak taknak, kena hadapi.. Sesat? Allah dah murahkan rezeki aku dengan aku dapat beli GPS.. Gunakanlah.. ^_^v


nota kaki : Bye..Nak pergi Wardieburn.. Meeting dengan client.. Drive sorang-sorang ngadap jem.. semoga Allah lindungi dari sebarang kecelakaan..Amin..
nota kaki 2: Baru dalam KL dah kecoh..Orang lain luar KL kot pergi..(ok, muka malu)


2 comments:

  1. assalam...
    ye teruskan perjuangan mencari ilmu di dada. biar kembang2 dada tu dgn ilmu yg bermunafaat. a'ahlah...dah lame kan x mengadap buku..angah pun ingat nak tanye mase balik raya dulu tapi lupe... tapi selalunye angah tengok buku tu yg mengadap awak yg tengah zzzzzzzzzzzzzzzzzz......
    baru bace 2 - 3 line terus zzzzz...tapi tak ape, semangat tu penting....

    nota hujung buku lali: (alamak sori ye..pecah rahsia...jgn marah aaaa)

    ReplyDelete
  2. tidaakkkk!! saya telah dikantoikan di sini... saya rajin saya rajin saya rajin... muahaha

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails