Wednesday, March 30, 2011

Wedding Yang sangat PINK!

Assalamualaikum...

Terhutang satu entry.. Takut buat lambat-lambat nanti pengantin baru jadi pengantin lama.. Hee.. Dah cerita sikit dah pasal pengantin ni dekat entry sebelum ni mengenai hadiah dia yang sengaja je kitorang bagi lambat..

Sebelum aku tunjukkan gambar-gambar sekitar majlis perkahwinan Aini & Najmie, aku nak cerita dulu tentang persiapan dayang-dayang yang menjadi penyeri majlis tu..^_^v

Kami 9 orang dayang-dayang dibekalkan kain berwarna coklat cream keemasan untuk dibuat dress dan kain shiffon yang tak sampai semeter pun berwarna fushia pink.. Apa gaya baju yang nak dibuat, terpulanglah.. Kata pengantin.Tapi contoh2 gambar yang dibagi dekat aku selaku ketua dayang ni semua nya contoh baju dress. So, kita pun dah dapat agaklah isi hati si pengantin yang walaupun dimulut kata baju kurung pun boleh tapi dihati ingin kan dress.. Ahakss.. ohh ye..Oleh sebab aku taknak baju ni kosong, aku gunakan lace yang aku beli masa dekat Bandung haritu untuk menjadikan baju-baju dayang ni gebabom sikit..^_^


kain dari penganten


lace dari Bandung

Aku pun mulalah melakukan pencarian tukang jahit yang boleh menghasilkan baju yang cantek tetapi murah.. Pencarian dibuat dekat Medan MARA. Yess! Jumpa satu kedai yang pernah buat baju kahwin kawan aku.. Sambil-sambil bercerita dekat tukang jahit tu apa design baju yang terbayang-bayang dekat kepala ni, dia pun mensketch sketch design dress yang Fuyyoo canteknye!! Harga utk buat dress tu RM90 dan RM10 untuk reben.. Taktau lah kalau mahal sebenarnya tapi pada aku berbaloi baloi.. \0/ Alhamdulillah sangat berpuas hati dengan hasil baju dayang-dayang ni.. And kawan-kawan aku sangat-sangat tak banyak songeh bab mengikut kata aku selaku ketua utk mende-mende lagha nih.. Lapan delapan memang kawan yang terbaek..! Oke..nak tau hadiah apa yang kitorang semua bagi dekat Aini? Frame aje... Tapi frame yang penuh makna.. And Alhamdulillah Aini suke... \0/ Lega rasa bila idea diterima pakai oleh semua orang yang berkongsi duit ^_^ Tulisan dan pembelian frame dibeli dan dibuat oleh Puan Iliy..

Frame yang masyukkkkkkk

Okei..Sekian sahaja entry ni..Jom tengok gambar sekitar majlis pulak.. ^_^v


nota kaki : Selamat Pengantin Baru Aini & Najmie semoga kekal hingga ke syurga ^_^




6 comments:

  1. ily mmg superb bab2 menghias nih... hehehehe.. aku stuju bab yng ko ketua bende laro... hahahahaha

    ReplyDelete
  2. I Loike !!!!!!! Ngeee~ Bile ingat2 balik, mujo ms wedding aini aku br 20 weeks preggy n tummy x berape nk nmpak sgt. Sbb membygkn klu skg ni aku kene jadi dayang, mesti mcm horrifying monster dgn saket pinggang bagai. Tak larat la pulak nak terkinje2 mcm hr tu...
    Fun wedding memories...♥♥♥
    heart uolss.....

    ReplyDelete
  3. aku setuju awe...tuh aku pikir, mustahil nas yg deco..hehehe...sorry nas ;p anyway, i like pink!!! lepas wedg aini tuh, aku dah mls nak pi wedg org lain...mcm x larat + pening pikir baju nak pakai yg muat lg..huhuhu...

    ReplyDelete
  4. nas..boleh pulak ak baru terbace post nih..ahahaha..abis ak qatam blog korg..yesss..ak tau sume orgnye story! hek hek..korggg..walopun da lame berlalu..nak jugak say thanks to all of u yg menjayekan majlis aritu yee..yerp..ngaku..tanpe korg..tak best wedding pink ritu..now lets fokus wedding bln 2 onwards plak..yey! now its my turn jd dyg plak..hopefully i larat time tuh.fuhh..fuhh.aminnn...to all my beloved frends..i heart u olls..muge2 frenship bekekalan yaa.. (^_^)

    ReplyDelete
  5. Tgk baju dayang2 delapan ni sume cantik btul.. ni nk tye nih.. boleh bagi info ttg tailor kat Medan Mara tu? Kat KL ke?

    ReplyDelete
  6. Thanks sebab berminat =) haah Medan Mara dekat KL.. byk tailor dekat situ.. kitorang tempah dekat En. enal.. ni no fon die 012-6114958

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails