Sunday, October 31, 2010

Terapi ala aku..

Assalamualaikum..(Jawab..Tak jawab dosa...kihkih)

Kenapa susah sangat nak update blog....

1. Konon2 bz stadi sebab tengah musim final..Padahal dalam 24 jam sehari, adalah 5 minit je stadinye. Tak berubah dari dulu!!!!

2. Sebab dekat opis dengan dekat rumah intenet slow tahap+tak+membantu+nak+upload+gambar....!! Tak best la duk ngomel2 pastu takde gambar.. (ke alasan je nih -_-")

Haaaaa...Tulah sebabnya kenapa malas nak update..Tapi dekat kepala ni macam-macam nak cerita. Contohnya, resipi pie daging yang yumm yumm yummy.. Opismate ajar. N aku dah buat 3 kali sebab dah 3 kali ngidam..Korang tengok la resipi dia nanti n taulah kenapa jarum penimbang aku asyik nak gerak ke kanan je.. T_T

Kenapa aku rajin pulak masak nih???Selalunya jangan harap la nak ke dapur.. Nak tau kenapa?Nak tau? Haaa...Tulah aktibiti orang yang malas baca buku.. Asal mud baca buku sampai..Mud masak pun sampai..Mud baca buku sampai..Mud makan pun sampai... Teruk betul!

Ingat lagi dulu..Aku masak nasik goreng pukul 1 pagi.. Tengah-tengah masak housemate aku yang tengah stadi tegur.. "Nas...Nas malas stadikan??" Hahahaha!!Okei..Kantoi di situ -_-"
Pernah jugak aku masak untuk makan tengahari padahal pukul 2.30 jap lagi ada exam..Perasaan aku?? Badan busuk bau bau bawang..Sila pergi mandi sebelum exam!

Ok2...Terus terang la..Memasak adalah salah satu terapi...Betul ni...Tak tipu.. Ala-ala tension je kan..Pergi la dapur masak.. Tak ke terapi bila kita rasa nak ketuk kepala orang kita ketuk je sudip tu dekat kuali..Orang tak tau kita tengah lepas tension.Dia ingat kita tengah eksaited masak.. Ala-ala rasa tak boleh jawab paper jap lagi, g tumbuk cili bayangkan tengah tumbuk kertas soalan tu bagi lunyai..BETUL NIIIIII SILA BUAT!!

Lagi satu terapi...SHOPPING!!! Fuuhhh!!heaven! Lepas habis exam ni insyaallah dah terbayang-bayang dah dekat mana nak ngabehkan duit.. Terapi ke bila duit habes?JANGAN LAH HABESKAN SUME DUIT! Sila jimat cermat -_-" Pastikan anda ada akaun yang terkunci rapi.. ecceh.. ^_^

Terapi yang akhir sekali....Tulis blog..Tengok2! Budget nak bangun awal hari ni nak stadi..Dah duduk ngadap laptop ni sejam!!!!Nasrina!!!Pegi stadi!!!!!!

nota kaki: Orang nak stadi sebok nak stadi jugak....Tapi takpe..Sekali dah dua tapak ke depan..Jangan undur setapak ke belakang..\0/

nota kaki 2: Doakan aku dapat jawab pekse dengan baik ye..^_^

nota kaki 3 : Baca lah dulu entry2 ilmu yang aku kongsikan ye kalau aku tak update entry bebel.. ^_^




No comments:

Post a Comment

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails