Thursday, August 12, 2010

Dah Update!

Series..Sangat nak update blog...Tapi hati tengah gundah gulana..Tengah banyak yang nak dipikirkan..Semuanya masalah negara..Kisah perkahwinan 3 orang kawan aku tak update2 pun lagi..3 minggu berturut-turut aku pergi wedding orang..(Wedding aku ntah bila-bila) Takpe-takpe..Masih cool lagi dengan status Si Single Yang Nak Merayap Satu Dunia Sampai Habis Duit Bila Nak Kawen Baru Terlopong Cari Duit...Okei, wujud ke status tu? -_-"

Apa yang aku gundah gulanakan? Macam-macam... Tapi biarla di simpan didalam hati ini.. Ceritakan yang baik-baik dan yang bahagia aje kepada dunia..Eceehhh.. Bukannya apa.. Kita hidup dekat dunia ni memang banyak masalahnya.. Tapi kalau itu je yang kita nak bicarakan.. Kita akan lupa kegembiraan dan kebahagiaan kita..Betul tak?Betul tak?

Yang penting...Masalah datang bertalu-talu bila datangnya Ramadhan. Alhamdulillah..Stressnya tak melampau sangat..Kenapa eh?Sebab setan kene ikat ke? Sebab nafsu makan berkurang jadi perut rasa ringan dan nak pikir masalah pun tak larat? Ke sebab bulan ni bulan penuh keRahmatan..Bulan ketenangan..Bulan mengajar kita erti REDHA dan TAWAKAL dengan QADA' dan QADAR..

Daripada Abu Hurairah r.a bahawa Rasulullah s.a.w. bersaba bermaksud:"Tuhan kita turun pada setiap malam ke langit dunia ketika tersisa sepertiga malam terakhir dan berfirman,'Sesiapa yang berdoa kepada-Ku maka Aku akan memenuhinya. Sesiapa yang meminta ampun maka Aku akan mengampuninya'"

Bukan ke sepertiga malam terakhir tu waktu kita bersahur? Jom semua..Kita bersolat dan doa kepada Allah mohon keampunan dan rezeki dimurahkan..Rezeki Jodoh, anak, pekerjaan, dan macam-macam lagi..^_^ Insyaallah.. ^_^


nota kaki: Entah bila aku berjaya berdoa kepada Allah dengan penuh keikhlasan tanpa mengharapkan balasan.. Aku insan yang hina dan lemah dalam segala sudut.. T_T


nota kaki 2: Rindu dekat Pak Long.. Adik doakan Pak Long sentiasa tenang dekat sana...



6 comments:

  1. sejak due menjak ni slalu je air mate mengalir igt kt pak long..Ramadhan pertame tanpa pak long dan insyaAllah raye petame x de pak long...xtau nk ckp cmne sedih die........smpai sekarang baby rasa pak long ade je kt rumah tu mcm bese..x penah rasa pak long xde..baby nk pak long..

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum...
    serindu-rindu dirimu pada paklong..angah apatah lagi...raya tanpa seorang yg bernama abah tiada serinya lagi..raya tahun ini dan tahun2 yg mendatang bagai tiada ape2 maknenye lagi..rindu bila bersahur,berbuka (dengan telur masinnya), melihatnya pulang dari terawikh dan kemudian bertadarus lagi, mencium tangan seorang abah di pagi raya...semuanya tiada lagi...
    namun aku redha dan pasrah dengan ketentuan Ilahi...rahmat di sebalik dugaan lebih kuharapkan...
    amin..

    ReplyDelete
  3. ok..tak suke dgn perasaan sekarang..away nangis..

    ReplyDelete
  4. lagi angah baca entry ni..lagi byk air mata ni mengalir...mcm x bole ditahan2..kate2 angah sendiri tu pun angah bace berulang kali..& setiap kali dibace..nangis lagi..nina cepat buat entry baru..kalau x angah nangis lagi...

    ReplyDelete
  5. Anya jgn buat entry yg ibo2 dah..ponek aku ngango tau..ape kate buat entry pasl si comel..pasti semua org bergembira dgn entry anda..baby rase angah juga pasti sokong memndgkan die dh tgk si comel tu smlm dr pndgn sisi gelap..ngeh ngeh..:p

    ReplyDelete
  6. jgn nanges..jgn nanges...jom blk umah uwo \0/

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails