Tuesday, July 13, 2010

Trip Ke Kelantan dan Terengganu

Assalamualaikum..

Minggu lepas adalah minggu yang sangat padat! padat dengan aktiviti yang baru..hee..Best best ^_^ Tapi, boleh tak nak cerita pasal aktiviti penutup hari minggu sebab aktiviti yang paling mengujakan seumur hidup tu tak ambik lagi gambar-gambarnya dari staff aku..

Ok, nak cerita pasal trip pergi Kelantan n Terengganu minggu lepas. Naik flight khamis malam 8hb Julai dan balik sini Sabtu malam 10hb Julai.. Trip ni disertai oleh aku dan Shida sahaja! haha! Sangat bestttt!! \0/

Kali ke3 naik flight untuk tahun ini \0/

Kitorang sampai airport Kota Bharu pukul 930 malam n terus pergi Wakaf Che Yeh. Emm..Macam Uptown dekat KL ni rupanya. Aku borong tudung 5 helai. Nak kata murah, tak jugak sama je macam KL tapi corak-corak dia menarik hati dan sanubari.. ^_^

Pagi-pagi esok nya, iaitu hari Jumaat, kitorang pergi Pulau Perhentian.. Sangat BEST!!!\0/ Kitorang pergi pusing-pusing pulau naik bot n snorkling 3 point. Ada check point yang memang penyu banyak n berenang-renang dekat situ. Ada check point yang banyak batu karang cantik-cantik. Ada jugak check point ikan yu.. Tiga-tiga tu kitorang pergi dibawa oleh instructor dekat pulau tu yang merupakan kawan kepada kawan aku.. ^_^




Apsal penuh lelaki kat sini!!!!!!(ok..aku saje cari port terbaekkk..haha!) Tengok air dia..Cantikkan? Memang sangat best..Kalau lah tak kejar masa, memang lama lagi nak berendam rasanya..Tapi masa terhad..Bot nak ke jeti pukul 4 petang.. 6 jam je dapat menghabiskan masa dekat pulau. Tapi tu pun sangat-sangat berpuas hati dengan layanan dan aktiviti yang diberikan.. ^_^


Dekat atas ni chalet yang disediakan untuk pakej ni. Kalau dah penuh, dia akan tanya-tanyakan dekat chalet yang lain. Janji korang tak tido tepi pantai..hehe..


Esok nya dalam pukul 10 pagi kitorang bertolak pergi Kuala Terengganu. Sebab flight pukul 930 malam yang aku tempah naik dekat Kuala Terengganu. Haa..Genies tak aku?Boleh pergi dua negeri sekali gus?hehe.. Dalm perjalanan ke KT, kitorang singgah tepi pantai untuk tangkap gambar. Pergi beli keropok yang femes dekat sana iaitu dekat Bukit Tok Beng. Beratur panjang beb..Macam nak cucuk duit kat ATM..Keropok dia..fuuhh!!Sedap gile..Rasa ikan yang mantap..Uisshh..Nak cerita pun telan-telan air liur nih..



Selaku engineer yang tergedik-gedik nak tengok kompleks sukan yang runtuh, aku pun pergi dekat situ. Perghh..memang menakutkan..Yang peliknya, takde tali merah yang untuk menghalang orang dari masuk dekat kawasan tu..Pelik-pelik..Takde ciri-ciri keselamatan..



Selepas itu kitorang solat di Masjid Kristal.. Sementara tunggu waktu berlalu untuk malam pula menjelma untuk pergi airport balik KL..Dah nak balik.. T_T




Pukul 1030 malam kitorang tiba di KL dengan hati yang sangat puas dan gembira.. Ok..Sekian diari untuk hari Khamis sehingga Sabtu...





7 comments:

  1. yeay!!! ada gmbr ai dlm blog yu..~

    ReplyDelete
  2. ko tgk la akak aku berdua ni!!!!gi jenjalan bukan nak ajak!!huh!!!

    ReplyDelete
  3. anyaa!!! camera anya make photo jadi cantik la!!!!!
    na pinjam!!!

    ReplyDelete
  4. AMZ: hehehe! jom! next year gi bandung nak dik? :p

    ReplyDelete
  5. kalo pi bandung jalan2 ok...tp kalo jadi tukang angkat barang2 shopping xmooo...hahaha :P

    ReplyDelete
  6. Maze: boleh2 sehari seploh inggit =p

    Adik dan kak cik nya:alamak shida!dia tau la tektik kita nk ajak dia!haha!!

    ReplyDelete
  7. hahhaha.. kantoi plak!

    eh, dik.. kitorg x suh ko jd tukang angkut brg.. ko jd akak2 ko ni punya photographer x bertauliah pun ok! :D

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails