Thursday, July 15, 2010

Pengalaman Yang Mengujakan!!

Assalamualaikum
Apa la agaknya aktiviti yang mengujakan aku seumur hidup yang aku ada sebut dalam entry sebelum ni..Aktiviti tu adalah.... NASRINA PERTAMA KALI MENEMBAK MENGGUNAKAN PISTOL!!!

Wahh!!Sangat teruja!!!! Unit aku dekat opis ni adalah menyelenggara kem-kem tentera dekat Wilayah KL ni.. Aku dipertanggungjawabkan untuk jaga Kem Sungai Besi dengan Kem Kinrara.

Minggu lepas, client aku dari Kem Sungai Besi jemput team aku untuk menembak. Diorang dah sediakan satu tarikh dan masa untuk entertaint kitorang menembak..Sangat best!! ^_^ Ingatkan diorang buat jemputan ni sempoi-sempoi je..Sekali dengan khemah, sarapan dengan makan tengahari bagai.. Dan orang-orang yang dijemput selain dari kitorang??Takdek!!haha! Kitorang diberi peluang untuk menembak sampai puas..Sampai habis peluru berkotak-kotak..hee..

Kali ni kitorang diberi peluang untuk menembak gunakan pistol Glock jenis automatik. Mula-mula aku pegang pistol, menggigil satu badan..Tembakan pertama..Tembakan kedua, ketiga, keempat, kelima, keenam..Fuuhh!!!Habis!!Lega rasanya...Pergi-pergi je tengok papan sasaran tu..Wah!!! 2 peluru kena tepat tengah2! Dan yang balance nya semua still kena board..Takde pun yang terkeluar dari papan tu..Suka!Suka!!\0/

Lepas dah buat aktiviti cuba-cuba menembak untuk hilangkan gigil dan geli geleman dekat tangan..Bermulalah Pertandingan Menembak! Aku dapat nombor 4 daripada 11!!!Hip hip hurey!!!\0/

Tapi untuk acara jatuh piring, aku dapat nombor last..haha!Tapi masa latihan untuk jatuh piring nih, aku dah jatuh kan 5 piring untuk 5 kali acara cuba-cuba..Bila pertandingan..Hampeh..Satu pun tak jatuh..Elleh..Saje nak bagi aku kalah la tu.. =p

Okei..Jom tengok gambar ^_^

Kontrol target...Kontrol Target...Kedebabom!!!Belajar skill menembak dengan otai ^_^ Yippiee!!!Semua peluru terkena!!\0/

Bukti nya! Haa...Korang ingat aku reka citekan?kan?
Tengok!Tengok! Jarak 20m ni...


Sila besarkan gambar ini bagi yang tak percaya saya dapat no. 4 Inilah barisan kita~Yang iklas berjuang~

Best sangat!\0/ Bukan semua orang dapat rasa pengalaman ni..Ada staff aku dah kerja puluh tahun..Belum ada rezeki lagi client panggil untuk menembak..Alhamdulillah.. Aku diberi peluang...\0/

Terima kasih kepada abang-abang ashkar yang membantu saye menjadi superwoman pada hari itu... ^_^v


Nota kaki: Apa lah lagi pengalaman yang bakal aku dapat sepanjang dekat JKR ni..^_^
nota kaki2: Adakah kah aku ada bakat jadi perompak???


5 comments:

  1. wah..wah...
    bes kan menembak?hahaha rase x puas rasenye..kuikui

    ReplyDelete
  2. wahh!!!
    maze pn menembak gak! :-"
    eh eh! tp nak gak tembak gune revolver....
    mcm smart je pegang revolver mcm tu.. ^_^

    maze pegang senapang je~

    ReplyDelete
  3. yela...yela..ko terrer la..name pun dah keje ngan abang2 ashkar kan ..kenela tau keje diaorg ckit-ckit kan?!!

    wah besnye gi laut...ha!! program bercuti bersame keluarge utk tahun ni belum dirancang lagi..bila lagi nak gi??!! walaupun kesedihan pemergian paklong masih belum terubat tapi kehidupan untuk gi bercuti utk meleraikan kepiluan di hati masih perlu diteruskan...

    ReplyDelete
  4. salam....aku bknnye xnk percaye...tp ntah la...susah nk terima kenyataan nih...dapat no 4??kebetulan tu ble berlaku di mana2 je nas...aku hrp kau fhm...wakakakkaka...jgn sdh ye nas..

    p/s: cite2 pertama aku adalh menjadi seorang anggota polis..adakah ianya terkubur begitu sje...???

    pinky

    ReplyDelete
  5. wei!!!!!
    latihan rahsia~

    bagus2!!!

    ko musti jadi sniper terhebat untuk pirate king!!!

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails