Tuesday, May 11, 2010

Berjayakah Aku Kali Ini?

Baik! Sekali lagi..Aku berkobar-kobar nak kurus!Tadi timbang dekat Tesco, 64.4kg!!Asal makin berat!! T_T
Dengan bersemangatnya, cari tips-tips diet dekat blog..N jumpa ada blog ni suruh kurangkan kalori.. Oleh sebab aku pun tak tau berapa banyak kalori aku kena makan tiap-tiap hari, aku pun search lagi intenet sampai jumpa site ni. Dan try target untuk turun 60kg..(sebab tau itu pun susah!) Selepas kira-kira, keputusannya keluar macamni >>>>

Calories Needed for Goal Weight

Results

You should consume about 1,200 calories a day to reach your goal weight of 60 kg. This is at a reasonable weight loss average of 0.41 kg per week, which should be reached by August 05, 2010.

Experts recommend weight loss at the rate of 0.25-1 kg/week. Remember that this estimate is based on your body weight, height, age, gender, and activity level. It may vary slightly depending on other factors.

Generally, women should not consume any less than 1,200 calories per day, and men should not consume less than 1,500 calories per day.
********

Sekali lagi..Aku berusaha nak kurus..Dan sekali lagi..Tak tau berjaya ke tak.. -_-"

Ada ke bulan 8 boleh kurang 60kg ke..Lama gila!Lamanya nak kena mengira kalori makanan..Lamanya nak kurus... T_T





nota kaki:Tampal dekat blog makanan senarai makanan dan kalori-kalorinya...supaya boleh beringat..

7 comments:

  1. aiseyh...hahahaha
    bole ke ni??
    cenggini x berupdate la blog makan2...

    ReplyDelete
  2. eh, ko kan minum RxLite. tak berjaya ke? ni mesti ko tak kawal makan. hahahahahaha... takpe2.. chaiyo3x

    ReplyDelete
  3. amz:akan update jugak!!\0/

    aimi: Kena kurangkan kalori gak la walopun minum..tengah berusaha nih!!:p

    ReplyDelete
  4. haiiiii kembarku..citerase same je..lepas sibuk kite cerite psl tudung kepala keras, skrg kite sibuk pule nak kughuikan badan pulak..lepas ni ape pulak ye..tak pe..janji kite seiring dan sejalan.....muahahahahaha dan yeehahhhhh...

    ReplyDelete
  5. angah: ohhooiiii!!boleh bukakah?tiada mata2 yang jahat memandangmu? ye..marilah seiring dan sejalan(sambil nyanyi ikut melodi)

    ReplyDelete
  6. well...i think the system not implement yet...(perghhh ckp omputihlah pulak)... so selagi tulah aku akan tetap membaca dan mengomen entrymu ini... daaa.....

    ReplyDelete
  7. well...i think the system not implement yet...(perghhh ckp omputihlah pulak)... so selagi tulah aku akan tetap membaca dan mengomen entrymu ini... daaa.....

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails