Wednesday, April 21, 2010

Wujud jugak orang macamni..

Ada sorang hamba Allah ni.. Nak dapat kerja.. Duk push-push orang..Duk paksa-paksa orang entertain dia. Tak larat aku.. Cal berpuluh kali dalam sehari... Tanya soalan yang sama berulang-ulang.. Mintak lukisan yang memang jadi rahsia.. Aduhh.. TAK LARAT!!!!

Jumpa orang atas tiba-tiba. Kutuk-kutuk kita tak beri kerjasama..Mujur orang atas pun ala-ala loya tengok dia..Dia siapa? Tiba-tiba muncul. Dengan surat perlantikan pun takde!

Jumaat ni nak kena hadap muka si annoying ni..Alasan??Orang atas yang lain suruh entertain.. Dah la bercakap pun macam sok tau.. Eiii..geram la...PERHATIAN KEPADA SEMUA KONTRAKTOR! Jangan la sampai kacau waktu orang macam kausorangjenakdapatkerja. Jangan nak buruk-burukkan orang yang kau nak kerjasama dari dia. KALAU ADA REZEKI TU TAK KEMANA..Kalau macamni, dah tak pasal-pasal aku doakan kau tak dapat!



nota kaki: Geram sangat ni..!

4 comments:

  1. Selamat berkenalan dengan dunia 'kontraktor', babe!

    Standard la weyh, manusia dgn wang, semua pun leh jadi. At least nasib ko baik, boss ko x 'mkn' ngan 'gula2' dia.. Kalau x, lagi sakit jiwa, kot? :)

    ReplyDelete
  2. ari ni dah ari jumaat... so...what's the outcome...kalau rase2 die manyak cakap, ko bukakkan je mate ko yg sedia besar tu..lepas tu tenung die mcm ko nk mkn die...gerenti sok kencing punye....yeehahh....

    ReplyDelete
  3. shida:tu la pasal..dia ckp, dia nak buat sume benda tu FOC..mustahil!!!

    angah:yee..semalam hari jumaat..hasilnye?aku kena layan dia n bos dia..tapi ok gak la..tambah gak ilmu aku walopun ponek dongau..hehe..time kasih gak kat diorg :p

    ReplyDelete
  4. BAGUS!!!

    akak sangat suka statement nas yang ni..

    diorang tu semua macam tak faham yang kita banyak kerja dan ingat banyak sangat masa nak layan diorang punya kes yang remeh temeh ni...

    attention!!! pegawai kerajaan lagi sibuk dari orang swasta....

    huhu....kat ofis akak asyik rasa nak belah lapan belas je badan akak ni sebab banyak sangat concurrent job...

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails