Thursday, April 8, 2010

Trip ke Bandung Day 2 & 3

Assalamualaikum..Setelah beberapa lama meninggalkan entry Bandung.. Ni aku nak sambung balik untuk pakej hari ke 2 dan ke 3 terus..Ade lagi untuk hari ke 4 dan ke 5..Lambat lagi la yang tu.. (-_-")

Hari kedua, kitorang dah bersiap pagi-pagi lagi untuk shopping dekat Pasar Baru... Sangat excited! Aku dah terbayang-bayang je benda-benda yang nak dibeli.. Telekung, jubah, kain batik, baju-baju blouse dan macam-macam lagi... Jom aku bercerita sambil tengok gambar.. Banyak dah lupa la perjalanan-perjalanan nya..hehe..

Ni salah satu kedai telekung dalam Pasar Baru.. Telekung yang cantik-cantik tu harga dalam RM40 je..Kalau RM80, dah cantek gile dah tu..Susah lah nak cakap..Sila pergi!


Lepas tu, kitorang pergi shopping kain ela pulak..gile meleleh...cantik-cantik betul..Banyak jugak borong sebab cantik dan murah..sayang la kalau tak beli..

Percaya tak? Dekat kedai lace ni je kitorang duduk separuh hari.. Setiap sorang beli kain lace.. Sebab cantik dan muraaahhh.. Kawan aku beli satu set lace dengan lining dengan kain baju melayu dekat Jakel RM1100..Tau tak dekat sini dapat berapa? RM350!!!!!Harus lah belikan? hehe

Dekat Heritage ni, kitorang tak beli apa-apa..Tapi, Heritage ni bersambung dengan Cascade. Dekat Cascade tu, aku beli banyak..Huhu..Sedap kain dia..Sangat berkualiti dan murah..Brand Omara..Aku taktau pun brand ape nih..Tapi aku rasa agak branded sebab tengok kain-kainnya yang ada kualiti.. Ok!Ini aturan barangan yang aku beli untuk hari kedua ni...Yippie!! \0/ Total harga pembelian? Aku pun tak ingat..Tapi percaya lah..Memang berbaloi-baloi.....

Ok...Kita teruskan untuk hari ke3.. Kitorang sanggup tak pergi Tangkuban Perahu yang pada awalnya ada dalam tentatif kitorang. Skip semata-mata sebab nak pergi shopping..Tak beli jubah lagi!!Pergi balik Pasar Baru meneruskan pembelian jubah..Cantik-cantik...Nanti kalau ada masa, aku upload gambar jubah ye.. ^_^ Oh yee..Gambar-gambar dekat atas ni, pemandangan biasa dekat Bandung n Jakarta. Sedih sangat.. Tepi-tepi jalan tu penuh dengan peminta sedekah.. Tepi-tepi jalan tu macam taman permainan je untuk budak-budak.. =(
Ini dekat dalam kedai kek dan biskut Kartika Sari..Kalau pergi sini, sila jangan teragak-agak nak beli..Takut tak sedap (macam aku)..Aleh-aleh, dah sampai Malaysia, rasa sedap gila..Haa..Amek kau. Bila nak pergi lagi??Kempunan la..
Aktiviti di atas adalah aktiviti untuk bakal pengantin..Mencari kad kahwin..Seperti yang kita sedia maklum, kad kahwin dekat sana memang murah gila.. Door gift? bersepah dekat sana.. Kalau siapa-siapa dalam persiapan nak kahwin..Pergi la sana.. Sambil menyelam, sambil minum air..hehe.. Nak tau kad yang aku suka? Yang kat bawah ni..Comelkan??^_^
Kalau nak pergi kedai beg dan kasut, pergi DIAZ..Banyak sangat pilihan...

Dekat Toko Tiga ni..Ada jual jeans Levis original.. Jauh gak murahnya.. ^_^

Mak aku pesan beli buah salak..Ini kedai buah yang supir tu bawak..Comel gila..Aku beli buah salak 2 kilo..Dalam RM14..
Ok!Ini taburan barangan aku untuk hari ke3 ni...


Kitorang pergi SPA..RM69,urut seluruh badan dan scrub seluruh badan..hee..(Wehh..asal malas gila nak bercerita nih!!)



Dekat Indonesia ni, keju murah sangat. Sampaikan semua benda pun diorang nak masak dengan keju. Jagung bakar + keju. Pisang bakar + keju + coklat.. Menarik jugak..Tapi biasa la aku tak suka manis..Aku makan sikit je..Diorang yang habiskan..Aku amek gambar je.. hehe..





Ok...Tunggu sambungan hari ke 4 dan ke 5..Diharap bersabar ye kawan-kawan.. ^_^ Terima kasih sebab sudi membaca..^_^


10 comments:

  1. yey!yey!cantekkan kad tuh?kan?kan..kat sini kompem mahal gile..

    dah tgk ke belom cte tu?cite korea sume dah abes tgk..best...\0/

    ReplyDelete
  2. hi..tgh google2 pasal Trip Bandung..tersampai kat ur blog. so far...ur blog review plg best! simple tp penuh informasi. hoho..sng nk wat rujukan..thanks coz sharing ur story here.

    ReplyDelete
  3. salam..
    merayau2x dlm google nk cri tmpt best kat bandung,jumpe awk pnyer blog..
    byk info dpt..
    bley imagine gak mcm ner la sy nnti klu kat sna..

    terlompat2x!!
    hehehe..
    nk p sna 2 mggu lg..
    cannot wait!!
    tq 4 the infoo..:)

    ReplyDelete
  4. lagi dua minggu dah nak dekat tu..kena buat list barang nak beli cepat2.. :p selamat pergi selamat balik n selamat shopping \0/

    ReplyDelete
  5. cantik la kad tu..kalu kad mcm tu kat sana dlm brpa inggit eh?bleh bgtau tak kat mana lokasi kedai kad tu

    ReplyDelete
  6. SALAM,
    NAS SY ADER EMAIL AWAK INGIN BERTANYA SEDIKIT, HARAP JASA BAIK MEMBALAS EMAIL SY.

    TERIMA KASIH

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. aaah....tp mcm kurang info lg...nk tny detail lagi boleh?cth brape total semua bajet habis?sy bwk ank umo 2 thn...pasar baru tu sesak x?org ckp mmg serabut gle.....blh criter x?email sy pun blh mariana_kimi82@yahoo.com

    ReplyDelete
  9. kak nak tanya brapa bajet kasar xtrmasuk shopg???mcm mana nak booking supir?? ni email saya...tq :) faiqrul_jie@yahoo.com

    ReplyDelete

  10. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails