Tuesday, April 13, 2010

Pilot @ Engineer Kapal Terbang..Mana satupilihan hati~

Kawan aku tanya..Mana lagi ok..Jadi Pilot or jadi Engineer Kapal Terbang.. Aku suruh dia buat solat istikarah. Mintak petunjuk dekat Allah mana yang terbaik..

Tapi sebagai seorang kawan, aku tetap bagi pendapat..Sila jadi pilot sebab pilot ada benefit yang tersangat best! Iaitu, boleh merayau-rayau seluruh dunia dengan tiket free.. Engineer dah biasa la. Lagipun aku engineer. Aku rasa engineer dah biasa sangat. Pilot agak luar biasa. haha

Bila difikir-fikir balik.. Terkantoi disitu ye... Kantoi aku bagi idea untuk bersuamikan pilot. hahahaha!! Yee..kantoi di situ..Dan dia menyedarinya.. Ok la, ok la.. Engineer kapal terbang pun ok.. Lagipun kapal terbang.. Bukan engineer biasa.. Gaji mantap gak beb.. Pengalaman pun lain dari yang lain..Apa pun yang ko jadi, dont worry, aku akan setia menunggu ko..kuikui...

Member aku ni kawan aku dari sekolah. Dia panggil aku Kak Lang dulu.. Sekarang ntah2 dah lupa panggilan tu.huhu.. Takpe..Aku maafkan.. Ada satu yang aku amat hargai sangat, time aku tengah sedih-sedih baru putus chenta dulu, dia ajak aku teman dia pergi Dinner.. Terasa jugak ada yang menghargai time tu.. Walaupun mungkin niat dia masa tu taknak berseorangan sebab dia pun baru putus.haha! Elleh..tak kesah..Janji aku pergi dinner pakai baju cun.. :p Kitorang berdua ni, takkan kesah sangat berapa banyak pun kad kahwin yang sampai dekat rumah. Jangan aku dapat dia punya, atau dia dapat aku punya. Masa tu..Masing-masing akan buat gerak gempur cari jodoh...

Ok..Kesimpulannya, sila jadi engineer kapal terbang. Nampak macho untuk ko..Pilot? Biarla budak-budak lain yang ambil.. Anggap je TIKL memang nak lahirkan engineer..hehe






nota kaki: Kekasih gelap tak baca blog aku...

8 comments:

  1. peh sapa kekasih gelap ko ni? bhai ke? hahah

    ReplyDelete
  2. ish ish ish..mane pulak datang name bhai ni..mentang-mentang dia amek mekanikal dulu..no no no..tu kwn dari zaman mude mudi dulu..takleh jadi kekasih.. :p

    ReplyDelete
  3. haha. cara ko cite mcm budak skola lama ko pastu dia pon masuk TIKL sama2. bukan dia ke? hehe

    ReplyDelete
  4. haha!siot je..bukan la..budak ni satu kelas ngn aku mase f4.. kesimpulan, budak awam..haha

    ReplyDelete
  5. aku kenal sape kwn ko nih. dia pun pgl aku 'kak' gak.. 'kak chik'.. :p

    ReplyDelete
  6. kan?kan?perasan kanak-kanak ribena budak nih.. :p

    ReplyDelete
  7. nak buat cemane....aku mmg mude pon

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails