Tuesday, March 23, 2010

Selamat Pengantin Baru Iliy & Koben ^_^


My BFF aka My Sifu No. 1 dah kawen..huhu..Series..masa dia tunang dulu, aku takde perasaan pun. Even masa Ppink tanya, aku tak sedih ke Ili dah nak kawen. Aku tak sedih pun. Sebab dia dapat Koben. Aku tau Allah janjikan orang yang baik untuk orang yang baik. Tapi.. Bila waktu yang dia hampir-hampir nak kawin tu.. Lebih-lebih lagi masa dia YM aku kata nak aku jadi pengapit dia..Aku rasa lain sikit..Macam sayu je..Bagi aku, kalau orang tu nak ambik kita jadi pengapit dia..Maknanya, kita salah seorang orang yang dekat dengan hati dia..Yela, orang yang akan ada dekat sebelah dia masa hari bersejarah dia. Orang yang akan semak sekali dalam album gambar dia..Li, bek mengaku ko sayang aku cepat!!! :p Tapi..Itu pendapat aku la..Bagi pengantin yang main rembat je pengapit dia, no komen.hehe..

Untuk majlis Ili ni, aku beli tudung and baju kurung khas untuk dia..Tudung pun special dedicated untuk dia. Gosok sendiri beb manik ni.. Design pun reka sendiri ni.. Sebab Ili suka bintang :p Tapi, corak bintang takde..Bentuk Bunga ala-ala bintang pun jadi lah ye li.. Kalau ada bentuk love dalam bintang mesti lagi menarikkan..hehe..



Aku dah sebok-sebok dekat rumah Ili dari masa dia mekap lagi.. Kena datang awal sebab akad nikah dia aku tak datang.. Sori ye Li..N terima kasih banyak-banyak sebab amek catering aku untuk akad nikah n tahlil ^_^

Bercerita pasal catering..Ili ni orang yang buat logo catering aku..Kalau nampak lambang pokok dengan tulisan oleander tu, idea dari budak ni lah.. ^_^

Ini lah Ppink nya..Yang buat-buat cool.. Tapi Li, aku rasa dia tahan bergenang je tu... :p

Tiba-tiba pulak ada bebola api ni dekat koridor depan bilik dia..cantik..Bergemerlapan pulak kejap..Ok!Pengantin lelaki dah sampai!!!! Asal aku pulak cuak n peluh lebih-lebih dari Ili nih..Dia tak berpeluh langsung!Tisu tu abes basah sebab peluh aku pulak..Cet!Wat malu je.. -_-"








Ok...Adalah amat tidak sesuai bila aku pun duduk meja beradap..haha! Ok..mengalahkan pengantin,aku pulak kontrol cun..Poyo gile..





Lepas acara tetamu salam dengan pengantin, pengantin nak pergi outdoor.. Ili tanya aku haritu, apa pandangan aku kalau dia nak buat outdoor dekat satu tempat ni..Aku sokong seratus peratus sebab idea tu sangat cute! Dia cakap, aku je sokong idea pelik dia.. Aku rasa tak pelik tapi cute dan sangat nostalgia.. ^_^

Ok..Cuba teka dekat mana tempat ni?


Tak dapat tangkap lagi?... Tempat ni?


Haha! Sekolah Teknik Cheras @ TIKL! Oleh sebab diorang berdua ni satu kelas kat zaman sekolah ni..Diorang nak mengabadikan kenangan dekat sekolah ni.. Comel kan? Kawan aku ni memang tak betul sikit.. Tapi dia tak berani sangat nak buat benda jahat. Tapi kalau ada je orang yang support dia.. Insyaallah dia jadi sama tak betol..haha! Tempat ni memang best..Sekolah yang terBEST sekali..Biarla banyak kenangan baik atau buruk..Sekolah ni yang jadikan aku apa yang aku(kita) jadi sekarang...Aku pun rasa macam ni..Apakan lagi orang yang bertemu jodoh dekat sinikan? ^_^

Kepada Ili & Koben.. Selamat Pengantin Baru. Semoga Bahagia Hingga Ke Akhir Hayat.. Aku doakan korang akan dapat anak yang soleh dan solehah. N sentiasa jadi anak yang baik.. Luv u my fren.. ^_^

8 comments:

  1. selamat pengantin baru kepada yg terlibat

    ReplyDelete
  2. sweeeetttt~~~ rindunye TI! x tersangka akhirnya ili ngn koben.. rs mcm dlm kelas dulu diorang biasa2 je.. alkisah..jodoh itu rahsia Allah. Alhamdulillah..they found each other

    smoga bahgie selamanya ili n koben!

    ReplyDelete
  3. Congratz ili & koben...bleh pulak caera xde time nih...huhuhu

    ReplyDelete
  4. la koben da kawen ke? patot dia buzz2 ym. kim salam la kt dia eh.

    ReplyDelete
  5. nas....
    thanx for the entri...
    n thanx sbb jadi pengapit aku...
    ngeeee~
    aku sayang ko?????
    hmmmm....
    sayang giler ah...
    ko, geng oompa loompa..weeee~
    thanx sgt2 for everything...aku bru je dan view entri ni sbb xde tenet kt uma...uwaaa~

    ReplyDelete
  6. salam,

    selamat pengantin baru Ili n suami...thanks atas jemputan tp maaf tk dpt pergi..bz..br dpt baby...anyway didoakan agar rumah tangga dibina akan berkekalan dan dipenuh rahmat...

    regards,

    nazmi zaim (Part 6-sekelas ngan ili n nas..haha)

    p/s : nas...ur turn bile?bisnes butik pengantin dah jalan...tuannye bile plak..haha

    ReplyDelete
  7. salam,

    selamat pengantin baru Ili n suami...thanks atas jemputan tp maaf tk dpt pergi..bz..br dpt baby...anyway didoakan agar rumah tangga dibina akan berkekalan dan dipenuh rahmat...

    regards,

    nazmi zaim (Part 6-sekelas ngan ili n nas..haha)

    p/s : nas...ur turn bile?bisnes butik pengantin dah jalan...tuannye bile plak..haha

    ReplyDelete
  8. embun: selamat pengantin baru kat il ^_^

    mawar: hee..masing2 masa tu ade cinte ati masing2 kot :p tak tau rupa-rupanya soulmate sekelas je..hehe

    anne : ish ish..camera amat penting!

    teri: ooo..kalau lelaki buzz ko tak layan yee...ili,teri kem salam..

    ili: same2 ^_^ ingat free ke??sile bayar dengan terus menjadi sifu aku..dan kekalkan kesabaran..haha

    ming:berjaye je ko jumpe blog aku yee...ni jadi pengapit ni, ili nak bagi aura kawen kat aku la nihh.. ko tunggu la..bile aku rase duit dah cukup, dengan perangai melawat obersee aku ni dah berkurang..aku pakse la kekasih gelap kawen ngan aku..haha

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails