Monday, February 15, 2010

Tolong Doakan Pak Long..

Manusia merancang, Allah jugalah perancang yang Maha Agung...sepatutnya hari ini aku dan famili aku yang lain, 5 famili semua nya dah merancang untuk balik kampung selepas dua hari, bercuti-cuti dekat Janda Baik. Tapi, sabtu malam tu, kami dah rushing balik semula ke KL. Semua bayaran bilik terpaksa burn sebab terlalu risaukan Pak Long yang sakit dekat rumah.

Pagi ni, Pak Long kena masuk ICU sebab wad biasa dah tak sesuai untuk Pak Long..Pak Long belum sedar lagi. Doktor cakap Pak Long kena stroke. Ada bendalir block saluran dekat otak.Alhamdulillah bukan darah beku yang sangat-sangat merisau kan kami semua. Pak Long dah bertahun-tahun dialisis.Sebab ada masalah buah pinggang.Minggu ni dia lemah sangat lepas dialisis.Mungkin sebab dia pergi jugak dialisis walaupun dia tengah demam.

Ya Allah..Panjangkan lah umur Pak Long..Nina tak tahan tengok Pak Long susah sangat bernafas..Tengok cucu-cucu Pak Long yang manja sangat dengan Pak Long termenung tengok atok diorang terbaring dengan wayar sana sini, tapi bila keluar, bermain-main semula sebab diorang kecik lagi, tak tau apa-apa..Pak Long, sehat la balik..Nina nak dengar cerita Pak Long..Pak Long kan penglipur lara Nina..Nina tak dapat bayangkan macamana kalau pergi rumah Pak Long, Pak Long takde..Siapa yang nak jadi penguat semangat Nina untuk dapat tetap dalam kerajaan..Dari dulu Pak Longlah supporter Nina..

Kawan-kawan..tolong doakan Pak Long aku sembuh ye...Ya Allah..Ampun kan lah segala dosa-dosa Pak Long...

3 comments:

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails