Sunday, January 24, 2010

JBJB ke Zoo Negara!

Bila aktiviti yang melibatkan aku,kapten dan aiza..Kami panggil Aktiviti JBJB.. Aiza adalah J, Aku B dan Azrol adalah JBJB..Kami adalah 3 orang yang selalu rasa banyak sangat benda dekat luar tu yang perlu diterokai.. Sepatutnya, semalam pergi ke Sg Pisang lepas Kapten sangat terliur tengok blog Noni. Tapi atas sebab-sebab yang tertentu, kami tukar plan, n buat keputusan untuk ke Zoo Negara!!

Ok...Kenapa nak kene pergi Zoo Negara?Takde tempat lain ke? Ini adelah disebabkan Kapten yang sangat teruja nak test D90 yang baru dia beli. Aku dengan Aiza yang memang amat terliur nak tengok D90 Kapten, laju je setuju mana-mana tempat yang dicadangkan..hee.. Sangat suka+ terliur aku tengok D90 nih..Tapi takpelah..Tumpang kacau daun dulu ye kapten..hee...

Dah mahal masuk Zoo ni..RM20 sekali masuk..pastu, kalau nak masuk sekali taman rama-rama kena tambah RM5..Alang-alang dah pergi, n lama dah tak masuk Zoo ni.. Kitorang masuk taman rama-rama sekali.Dah la aku memang suka gila rama-rama..Jangan lepaskan peluang ^_^ Awal-awal lagi dah beli tiket train sebab tau akan lemah lutut jalan lama nanti.Tapi kitorang buat keputusan untuk jalan dulu n baru naik tren dekat check point ke dua..Semangat awal-awal je..Last2..lepas tengok aksi singa laut yang sangaaaat comel..Kitorang patah balik ke pintu masuk untuk naik tren..=p

Jumpa dengan parrot,ular n keldai kat tepi jalan tu..Dengan perasan takut-takut tapi mahu..aku pergi pegang tiga sekawan tu..Wahh!sangat berani..=p Masa dekat taman rama-rama..Ada rama-rama hinggap atas kepala..Adekah kepala aku manis? :'>




Ada jugak poster-poster yang cute..^_^ suka tengok..Comel je..Tapi ada jugak poster yang aku rasa nak menitik air mata tengok..kecik je tangan die...:( Mesti dia lapar.Dah la terkurung... :(


Pintu masuk Taman Rama-rama pun dah cute..^_^ Toilet dia pun cute..bersih pulak tu..hehe..Kalau tengok kiri, tengok kanan..Memang semua orang bwk anak kecik..Memang tempat untuk kanak-kanak yang membesar baru nak belajar kenal ilmu alam..=p

Dapat tangkap si zirafah yang tengah curi makanan kat luar kawasan!Kapten cakap, mesti makanan kat luar tu lagi sedap..Kita pon boring makan makanan dining..Zirafah pun same. =p

Kitorang gunakan D90 tu sepuas hati..Walaupun sorang je yang beli..Kapten tak kedekot..Die bagi jugak aku ngan Aiza belasah D90 tu..=p Thanks Kapten..^_^




nota kaki:Ayoh ke Zoo Taiping pulak!!!\0/

5 comments:

  1. 1)mugi dan ular sama saiz..(T_T)

    2)tu belum tgk kepakaran aku menggunakan dslr lagi..siap amik angel dr dlm mulut buaya lagi yerr!! [sile tabik tanda hormat & kagum yg amat ]

    ReplyDelete
  2. Gile la azrol beli d90. nnt tangkap gambar aku byk2 ye? :P

    ReplyDelete
  3. sifu - walaupun dia makan tiga kali seminggu...

    aimi - lepas beli baru sedar aku dah gile...hahahhaa...

    nas - macam komen kat entri sinri je aku ni...kikiki...

    zoo taiping kena cuti panjang beb!

    ReplyDelete
  4. ape barang zoo zoo nie...ayuh ke taman negara la weh!!! air terjun 7 tingkat tuh!!!!!1!!!!!amacam???

    ReplyDelete
  5. hanim & kapten
    die makan 2 kali tok 3 mggu la...

    aimi
    ye..die sgt org kaye gile..

    hyde
    taman negare memerlukan penjage yg aku rase kalau nakama je tidak layak..haha

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails