Saturday, December 5, 2009

Aktiviti keluarga: Teater Natrah


Subhanallah..Alhamdulillah..Itu yang hanya bermain-main dalam hati aku sepanjang teater Natrah ni..Alhamdulillah kerana dilahirkan Islam dan Insyaallah dan seyakin-yakinnya aku takkan berpaling dari jalan yang lurus ini..Amin..^_^

2hb November..Aku n adik beradik dan cousin pergi tengok teater Natrah..Aku sangat excited nak pergi n nak tau cerita ni selepas disound oleh mak aku bila aku perlekehkan pasal Natrah ni masa semua orang duk sebok2 heboh pasal kematian dia sebelum ni..(-_-") Mak aku kata, kita ni bukan kena pertahankan akidah kita je..Akidah orang lain pun kita mesti pertahankan, itu pun salah satu tanggungjawab kita..Insaf insaf..huhu.. Kebetulan, Erma Fatimah pun nak buat teater pasal Natrah ni, so aku gunakan la peluang ni sepenuhnya untuk tau cerita yang sebenar..

Untuk naktau siapa Natrah ni yang sebenar n jalan cerita hidup dia,boleh masuk blog baby. Takyah aku taip panjang2 dah..hehe..Adik aku dah copy paste dari blog orang lain..huhu..Plesurerisme tol..(Ok..aku dah lupe ejaan plesurerism,aku hentam je..) (-_-")

First of all, terima kasih banyak2 kepada Diana Danielle sebab tolak tawaran berlakon dalam teater ni..Sebab Maya Karin best dan sangat comel!!berlakon sebagai budak kecik pun jadi sangat cute..Sofea Jane sangat CANTIK.And Umie Aida, sangat sangat pandai berlakon.Pada aku,tone suara dia pun dah boleh menghibakan hati penonton...(thumbs up!) ok2..Remy Ishak pun best..^_^

ok,jom tengok gambar-gambar sepanjang perjalanan..

Dalam kereta harus posing dulu..

Apekan lagi bile dah sampai..


Ok,adik n akak aku buat2 mengisi mase lapang yang banyak sebab datang awal sejam setengah..Tengah tengok the making of teater Natrah..

Ini cousin aku yang akan sentiasa bersama suaminye walau kemana pun dia pegi..

yey!yey!dah nak start!

ok,belum start lagi..ambik gambar puas2 dulu..
dan lagi...dan bersedia untuk off handfon...! kerusi2 ni pun mula dipenuhi orang ramai..Takde satu pun kerusi yang kosong..Fully booked!

Teater dah habes!Cepat2 keluarkan kamera onkan hp..hee

bergambar lagi untuk mud selepas habes teater..ngee~


nota kaki: aku meamng minat gile tgk teater.Tapi ini adelah teater kedua selepas teater nyiur gading yang aku tgk masa form 5 dulu.haha!Aku taktau cara nak beli tiket..Tapi oleh sebab semangat Natrah ni, aku g sendiri IB untuk beli tiket ni..n berjaya!!\0/ Yey!lepas ni..kalau ada teater best....IB!tunggu kedatangan aku!!!\0/

nota kaki2 : ok tak aku pakai selendang n skirt? first time nih..kehkeh..



5 comments:

  1. ade ker mak ckp mcm tu??hurmm...

    woit..santek gler gambar aku dlm keta tu..~~lalalalala~~~

    ReplyDelete
  2. adela..mase tu ko tengah tido je manjang dlm bilik..(-_-")

    ReplyDelete
  3. nas...bestnya! akak pun suka tengok teater...

    dulu...masa dolu2 ada orang rajin ajak akak pi tgk teater...kat IB juga...masa tu memang festival teater dan dpt la tgk 2 teater....

    tak ingat tajuk apa, cuma ingat masa tu dlm tahun 2003...

    hmm...bila rasa nak pi tgk lagi, mesti jadi ingat kenangan2 lama...hahaha....

    ReplyDelete
  4. oh..inila rupe skirt tuh..ok..
    out of 10, aku bagi ko 5..
    (ok per tu..)

    ReplyDelete
  5. anya pakai selendang!!!???
    lawa!!!!

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails