Monday, October 26, 2009

Nak Kurus!!!

Bila tgk cermin,muke aku dah ada rupe bola bowling dah macam..haha! Haish..Tak baik tak baik.Ok,insaf..(-_-")

Berat aku dah naik berganda dah ni..Tapi alhamdulillah,Allah ada bagi kelebihan dekat aku, aku ni senang kurus tapi senang jugak gemuk..Janji aku ni ha jee nak dengan taknak je tahan nafsu makan aku yang macam sepuluh orang kalau sekali hadap makanan..

Kadang-kadang tu, aku konpius,macamane aku boleh makan banyak sekali gus..Lupe nak baca bismillah?Rasanya dah baca dah..Perut lapar gile?Rasenye baru lima minit tadi makan 3 pinggan nasik..Aku punye nafsu makan ni...Perut aku tengah kenyang pun,aku boleh makan lagi macam biasa..Macamane nak ikut sunah nabi??Berenti sebelum kenyang pun dah fail.. =(

Boleh tak kalau aku nak target turun berat 5 kilo sebelum 31 December ni? Berapa berat aku sekarang?Aku pun tak tau..haha!Nanti nak g timbang la..hehe..Tapi Aku nak target 5 kilo sebelum 31 Dec ni...

Leh caye ke aku ni?Tadi mak baru cal,bagitau nak masak sambal tumis petai malam ni..Aku dah asyik telan air liur je nih..Padahal mak aku cal dah 10 minit tadi..(-_-")

Ok,aku nak try la...Nak try diet n workout!Dari tarikh hari ni 26 Oktober 2009 - 26 December 2009 bagi genap2 dua bulan..hehe...

p/s Doa kan lah aku weh..Aku nak kurus tanpa makan ubat2 kurus nih...Harap2 berjaya...hee..Ntah2 malam ni aku pulun habis-habisan gak..Adehh..


p/s korang rase berat aku berape?sila jawab dengan jujur~

9 comments:

  1. anya..mak bukn mask tu je...
    byk lagi lauk lain..
    ok..jumpe anda di periuk nasi mlm nih!!

    jaaa....

    ReplyDelete
  2. perut mcm raksaksa...mkn tepi rice cooker...

    ReplyDelete
  3. hello...bg aku berat bdan x pntng sgt..jnji nmpak kau sesuai dgn badan kau...kau selesa, senang hati & xde penyakit...lg 1, jnji kekasih kau x kisah k la...dia suka dgn keadaan kau srang...klau lg kurus, lg bagus...katanya (mungkin la)...xp klau kau nk kurangkan mkn sb nk ikut sunnah NABI aku setuju sangat2...teka berat kau...x tahu sangat...yg pntng berat dari aku...

    ReplyDelete
  4. Hang punya berat kalau buat footing kena pakai besi T25..miahaha ===>>> ext 3220

    ReplyDelete
  5. ok la skang ni. sdp2. sedang2. hehe. agak2 berat? 55kg? tol x? hehe

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum nas...

    hahaha...sejak bila jadi bola bowling? atau lama btul x main bowling ek? akak tengok ok je comel je...

    meh join akak 'susah hati' sama2 utk projek bengong yang nak kena siap hujung tahun ni tu....dahle bgnn 15 tingkat, lif plak kalau pekerja guna kena la akak turun naik tangga...

    confirm bleh kurus + hilang selera makan sebab kena fikir banyak masalah negara...hehe...

    ReplyDelete
  7. adik beradik ku..
    eleh..untung ade aku tau..kalau tak mak tak konpiden yang masakan die sesedap chef bertaraf duniee...Go!Go! Mak!! \0/

    pena kejayaan
    aku pun rase aku lg gemok d r ko!! =(

    3220
    tu besi tok jambatan!!!!

    teri
    malu..:')
    tapi...bukan 55!!!(nangis)

    k zam
    takpe la kak..saye akan joging tiap tiap sabtu!!!\0/

    ReplyDelete
  8. wei~

    kalau tak nak g cerakah lagi, kita gi taman alam plak~

    eksesais we....eksesais!!!

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails