Wednesday, October 28, 2009

Hari Pertama Yang GAGAL!

Pukul 7 pagi sebelum pergi kerja---> Emm..Nasik emak semalam ada lagi nih..Makan pagi dulu la..Makan awal-awal..Kat ofis tak yah makan dah...Okey..Nasik sepinggan...

Pukul 3 petang.Pegi site untuk cek besi---> "Cik Nas, Jom pegi makan..Kitorang semua tak makan lagi ni.Kite makan sekali ramai-ramai..Ada tempat ikan bakar best..," kata technician aku..(Emm..makan je la..kat rumah tak yah makan dah..)"Ok,Jom!".....(Pergghh!Banyak gile nasik die..satu mangkuk penuh..Nak habiskan ke tak eh?Taknak habiskan sayang..Habiskan je lah...Sodap nihh.Ok,malam ni diet!!)

Pukul 630 petang.Sampai rumah..--->Eh...Ada roti..Makan Jap la..Mak pun tak masak ape-ape malam ni..Cantek la..Boleh diet nih..Makan roti ni je..Erk!!Alhmdulillah...(Roti yang ketiga..)

Pukul 830 malam. pergi rumah kawan dekat depan rumah.Ada produk baru nak diperkenalkan.Aku yang joyah ni,pergi la tengok apa produk tuh...

Pukul 1030 malam.Still dekat rumah kawan ---> Mak cal,"Dik,Abah nak pegi kedai ni..Nak oder makanan apa-apa tak?"..."Ala mak ni...Adikkan nak diet malam ni..Takpe la..mak beli la apa-apa...Emmm...Chicken Chop pun bole..." Mak,"Okey"

11 malam sampai rumah...---> Yey!!Makan chiken chop!!!(Ehhh..Sedap pulak kakak punye tomyam..Rasa sikit la... Nasik goreng kampung baby ni sedap gak...Lima sudu..Emm..dah la..cukup.. Abah suap pulak nasik dengan sambal tumis yang mak masak semalam.. Sedap-sedap..) Erkk!!Alhamdulillahhhhhh....Habis pun chicken chop aku nih...Makan sorang-sorang tanpa gangguan..Best-best....

1130 malam..Perut kenyang tak dapat bergerak..---> Perasaan menyesal...Mengenang nasib sambil baring kesedihan...

1131 malam...--->>>ZZZzzzzzZZZZZZzzzzz....

27 Oktober ------> Kegagalan yang TOTAL



11 comments:

  1. [syaithon ketawa kemenangan]

    masa pukul 1030 tu kau dh start ditipu syaithon~

    ReplyDelete
  2. habisss laaa ko dikkkkkkkk....anda tak kan berjaya!

    tgk aku dah 2 hari gi gym ngn gigih nyer!! (menaip sambil menampal koyok kt badan yg sakit2..adeihh..adeihh (-_-).. )

    ReplyDelete
  3. sian kt 2 org kakak saye...mereka sume tidak sehat dr segi mentalnye..haha! :P

    ReplyDelete
  4. hello...harapan yg hnya tnggal harapan shj...ALLAH bkn nk tgok kau kurus...xp bgaimana usaha kau utk menjaga & memelihara anugerah ALLAH dgn sehabis baik...yg pntg saiz bdn kau x mndatangkan dosa pada diri kau, kira k lah...teruskan usaha anda, smoga berjaya...

    ReplyDelete
  5. Yo..yo....shepok.....makan..2..selagi...tak gopuk....dah gomuk..boleh minum jus mate 5 ha..ha...

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum nas...

    wah...hari akak mula takde kat ofis, nas dah fail? la....

    dahle 28 dan 29 ada course kan...sure pulun makan lagi....hehe

    hmmm...akak yg ponin....busyyyynyeee......

    ReplyDelete
  7. kapten
    aku bunuh syathon tu!

    adik beradik ku..
    elleh..korang pun makan byk!!!
    (ok2..ye ye..tak ebanyak aku
    (-_-"))

    pena hitam
    ade kwn aku tuh..yng wajib lawan setan pon die layan je setan tu..bek ko g nasihat kan die..

    k die..
    kak die adalah exhousemate yg menjadi saksi utama aku masak nasik gorng pukul 2 pagi (-_-")

    Aimi
    Aimi!!!!ni cite sedih!!!!

    Along
    nak jus mate!!!!muahahaha!!

    K zam
    kak..saye pulun gile makan kat kursus td kak...:(

    ReplyDelete
  8. jub, ikut je la petua aku..
    diet? ok, esok stat..

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails