Wednesday, September 9, 2009

Nostalgia Kuih Raya~

Rindu nak buat kuih raya~
Last aku buat, 3 ke 4 thn lepas..
Lame nye!!! (-_-")

Dulu buat kuih memang gile2 punya..Bukan untuk buat makan sendiri dengan bawak balik kampung je..Siap jual lagi..Tempahan Nak beribu jugak lah..Best..^_^

Kakitangan masa tu,aku, mak aku, n untie ros.(jiran belakang rumah merangkap bespren mak aku)Buat keje sampai tengah malam..Berenti masa solat fardhu dengan berbuka je..Terawikh?Kompem la burn.. (-_-")

Keje yang meralitkan macam ni,memang aku suke...^_^

Ape yang best masa buat kuih>> Bile kuih yang kita amek dari oven, bestgilenakmampos n cantikgiledipandangan matehinggamenggugatkeimanan... \0/

Ape yang tak best masa buat kuih raya>> Bile kene basuh peralatan yang berminyak minyak dgn butter tu..yekyek! (tu koje mak aku..hee)

sekarang dah tak buat dah..Sebab mak aku busy dengan catering walaupun di bulan ramadhan ni..Aku nak buat sorang2?? Memang bertimbun la bekas-bekas yang tak berbasuh tu nanti~

6 comments:

  1. wei dik..
    td aku amik resipi biskut,kek kt inet..mak juge turut serta yer!!
    jadi nyerr...AKU AKAN BUAT!!!

    ReplyDelete
  2. zzzzZZZZzzz..naseb baik baby kt sh alam..x sllu blik umah..x perlu la mmbntu mmbuat..cume mmbntu mkn je..hehe.. :P

    ReplyDelete
  3. woi orderrrrrr aku manaaa..????!!!
    1. Beskot Kurma Gulung
    2. Beskot Almon london
    3. Beskot konpelik
    4. Beskot Tat
    5. Beskot Semperit


    Serba 1 sampel ====>> ext 3220

    ReplyDelete
  4. cik ros tu mak azfar kn....????
    hehhehe...

    waaa.... buat kuih!!! jual kuih!!???
    maze xpnah tau pun!!!????
    :-w

    Syapikah xpenah pun bwk kt skola.. bg ktorg rase sket ke...

    XBERGUNE!

    ReplyDelete
  5. pandai aje kawan sebelah bilik dan sebelah bilik lagi dan sebelah bilik awak ni nas.....mengorder macam-macam....

    akak pun lama tak buat kuih raya ni sebab kurang suka makan kuih raya....hoho! akak suka makan roti...

    nanti pi rumah akak main2 buat roti ala2 gardenia ya....

    ReplyDelete
  6. nas kacau emak dia je...

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails