Tuesday, July 28, 2009

Jangan lupa asal usul~


Tak bangga dengan asal usul aku..
Aku orang Pahang...
Dari kecik~
Aku tak suka mengaku aku orang Pahang..
Sebab utama,aku tak suka loghat Pahang..
Bila dengar orang kampung ckp Pahang..
Tekak mula rasa loya~
Bukan dibuat buat..
Tapi semulajadi~
(kalau orang Pahang sejati bace post aku kali ni,confirm nak tikam aku 18 kali.. (-_-") )

***********

Tapi bila aku dah menginjak dewasa...Mula bercambah dalam ilmu pergaulan...Baru aku sedar..Banyak yang specialnya jadi Anak Pahang...

1. Yang paling penting bisnes famili aku berasaskan makanan popular negeri Pahang..Ikan Patin ^_^

2. Orang mudah n cepat mesra dengan aku bila tau aku anak Pahang..Terutama nya Kaki Pancing..Mula buat senarai tempat2 yang diorang pernah pergi mancing kat area Pahang..Aku cuma dengar dan mengangguk..Aku taktau pun dekat mana tempat2 yang diorang ckpkan.. (-_-") Walaupun aku menunjukkan respon x tau tempat2 tu..Diorang lagi suke..suke gelakkan aku.. (-_-")

3. Banyak orang yang berjaya,datang dari negeri Pahang..Tak kira la dari segi akademik,hiburan,politik, n sebagai nye...Otak aku cume leh bayangkan Siti Nurhaliza dengan Sudirman je nihh.. (-_-")

4. Aku suka mengaku aku anak bandar yang ada sikit asal usul dari kampung..Rasa fresh! ^_^ walaupun kampung aku...seriesly,TEPI HIGHWAY! (-_-")

5. Gembira bila rasa..."Hujung miggu ni xde plan apa2 kan?Jom blk Kampung! \0/ " Alhamdulillah..Aku ada kampung ^_^ Yang makan masa cuma 2 jam setengah.. ^_^

6. On the way nak blk kampung aku..Ada banyak gila tempat2 pelancongan..Kuala Gandah takpernah pergi...Genting Highland Last pergi darjah 1..Bukit Tinggi Tak pernah jejak...Sungai kat Hutan Lipur Lentang Last pergi sek rendah... (Abaikan suara kecil tu...) Memang BEST untuk jalan2 melancong..Bagi aku sekeluarga,baik lama jumpa nenek dari nyinggah kat situ.. =p Tapi one day..Aku akan pergi jugak jalan2 situ.. ^_^

7. Ramai kawan2 aku satu kampung rupenye...\0/

Walau macamana pun..Aku tetap cannot go ngan loghat Pahang..Sebab aku cuma tau loghat Kampar..haha!Apa2 pun...Jangan lupa asal usul~


note : Takde kerja nak buat..Jap lagi nak pegi Kem Kinrara..Nak check besi...*_*

11 comments:

  1. wa...
    byk tmpt2 best~

    leh wat ektibiti nih!

    ReplyDelete
  2. huhhh!!aku tau pesal ko tiba2 buat post ni..ingat aku tak tau pesal tiba2 semangat pahang ko ni membara??? [-x

    ReplyDelete
  3. kakakmu mmg suke potong stim aa dik hahha

    ReplyDelete
  4. baby cute \(",)/July 28, 2009 at 5:53 PM

    along!!!!
    aku pon sme!!!
    die igt kite sume x tau asl ttbe je buat post psl pahang nih~

    jijksssss!! :-&

    ReplyDelete
  5. i can read peoples mind k...!!i'm gifted :->

    nadia,baby...aku nak muntahhhhhhhhh baca post ni..

    b..jom sesama ckp..."kesieeeeeeeee ke awok dik/anya..." :-"

    ReplyDelete
  6. baby cute \(",)/July 29, 2009 at 6:51 AM

    siieeeeee ke awok nyaaaaaaaaa
    (dh ckp long~~ )
    mne upahnye???
    :-"

    ReplyDelete
  7. yerrr..aku bwk ko g mkn mlm ni b :->

    ReplyDelete
  8. kapten
    bestkan?,arilah kite cuti cuti melaysiaaaa

    nad
    abaikan sore2 sumbang itu~

    baby,hanim
    lalalalalaaa~~dap di duuuu~

    ReplyDelete
  9. tahniah nas!!! alhamdulillah...anda bangga jadi anak pahang!! cayalah!!! << bersi nubhan..

    (psstttt akak n baby!!! sebab ape ek??? meh le btau!!! ym2!!! saya invite cf k...si gelap ganu kan..)

    pesanan dari aiza..
    woih!!! dah 3 minggu kan???? ker ko wat2 lupe??

    ReplyDelete
  10. yeee..tahniah.tahniah kpade aku~

    3 mggu?ko tanye blk pas 3 thn~

    ReplyDelete
  11. den urg kampau juo nyo tp den ndak bapo expert ngan baso ko sbb dh bercmpu ngan urg2 luar. den lahir siko tok nenek moyang siko tp den totap bebaso pahang. koi lg bnyk ckp bhse pahang weh!

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails